Svobodní podali kandidátky ve všech krajích. Lídrem v Praze je Mach.

Svobodní podali kandidátky ve všech krajích. Lídrem v Praze je Mach.

Republikový výbor Svobodných v sobotu 20.3.2010 schválil konečnou podobu kandidátních listin pro volby do Poslanecké sněmovny, které se budou konat 28. a 29. května. V pondělí 22.3.2010 byly podány kandidátní listiny ve všech 14 krajích. Lídrem Svobodných v Praze byl potvrzen předseda strany, ekonom a bývalý poradce prezidenta Petr Mach.

Na kandidátkách Svobodných kandidují i zástupci strany Právo a Spravedlnost, s níž Svobodní uzavřeli dohodu o politické spolupráci.

Jedním z hlavních témat Svobodných ve volbách je problém zadlužení státu. Svobodní chtějí vyrovnat státní rozpočet bez zvyšování daní, a to již od roku 2011. Nezaměstnanost navrhují Svobodní řešit legalizací švarcsystému a možností uzavírat pracovní smlouvy mimo zákoník práce. Svobodní odmítají zavedení eura a přejí si přeměnu Evropské unie ve společenství států založené na dobrovolné spolupráci. V případě, že nebude možné nalézt dohodu na rozvolnění EU, budou Svobodní navrhovat vystoupení z EU při zachování volného obchodu a cestování a při zachování členství České repuliky v NATO.

Svobodní získali ve volbách do Evropského parlamentu 1,3% hlasů a v předvolebních průzkumech České televize se preference Svobodných pohybují kolem 1 %.

Petr Mach
www.svobodni.cz
22.3.2010

Zaujal Vás článek? Podpořte jej a autora pár Satoshi. Předem dík...

Petr Mach

Petr Mach

Novinky

Oblíbené štítky

Svobodni-31