Hezký den, jsem SvoBOT. Můžete se mě zeptat na cokoli ohledně programu Svobodných. Naučil jsem se moudrosti Libora Vondráčka a politické názory strany Svobodní.

MACH: Projev na shromáždění ke Dni nezávislosti

MACH: Projev na shromáždění ke Dni nezávislosti

Dámy a pánové, vážení přátelé.

Shromáždili jsme se na tomto místě již po třetí, od roku 2009, kdy Strana svobodných občanů vznikla, abychom si připomněli Den nezávislosti.

28. října 1918 naše země vyhlásila nezávislost na nadnárodní říši. Na mocnářství, které se stalo nereformovatelným molochem. Molochem, který neslavně skončil krvavou válkou.

Samostatná první československá republika se stala, se všemi svými nedostatky, na 20 let ostrovem stability, prosperity a zdravé měny sevřená mezi totalitní Německo a Sovětský svaz, které dusily své obyvatele hyperinflací a upevňovaly socialismus. Viníky vlastních potíží tyto státy hledaly jinde než u sebe. Jejich lídři byli přesvědčeni o vlastní nadřazenosti. Německo rozpoutalo druhou světovou válku, kterou naštěstí po zásluze prohrálo. Československo pak bohužel, místo aby se opět stalo nezávislým a svobodným státem, upadlo do područí komunistického Sovětského Svazu. Příliš mnoho našich intelektuálů se opilo socialistickým snem a přispěli k tomu.

Po dvaceti letech svobody a nezávislosti První republiky následovalo dlouhých 51 let bídy, totality, nesvobody a utrpení.

I sovětská Říše zla v roce 1989 padla a Češi znovuzískali svobodu. Dokázali pochopit také tužby Slováků po nezávislosti a svrchovanosti. Rozdělení Československa se stalo skvělým a obdivuhodným příkladem mírového rozdělení federálního státu. Dnes jsou vztahy Čechů a Slováků nejlepší, jaké kdy byly. Vděčíme za to člověku, který ctil právo člověka na svobodu a právo na samostatný stát. Tímto člověkem je náš nynější prezident Václav Klaus.

Realitou se stala svobodná a samostatná Česká republika nezatěžovaná spory o federální rozpočet a spory o řízení společné měny.  Nezávislost ale trvala pouhých deset let.

Naši intelektuálové se opili novou ideologií – evropeismem: vírou, že vše bruselské je dobré, a vše české je malé a ubohé. Vláda ošálila voliče falešnou jednostrannou kampaní placenou z peněz daňových poplatníků. Mnoho českých voličů prostě myslelo, že hlasuje o vstupu do oblasti svobody, práva a prosperity.

EU se tváří demokraticky a svobodně. Jaká je ale realita? Ignoruje rozhodnutí voličů, která nedopadnou podle oficiálních přání. Nedodržuje vlastní smlouvy. Uvaluje na lidi jednu regulaci za druhou. Žene své státy do dluhů a závislostí. Výsledkem je znefunkčnění demokracie na národní úrovni, deziluze občanů, hospodářský úpadek.

Abychom, se tomu postavili, založili jsme před třemi lety Stranu svobodných občanů. Děsí nás nezodpovědnost, krátkozrakost a zbabělost, s jakou evropští lídři a jejich slouhové ženou Evropu do světa dluhů, vzájemných závazků, výčitek a nesnášenlivosti.

Chceme mírovou spolupráci, svobodu, dobrovolnost, svrchovanost. Prominentní novinář Jan Macháček z Hospodářských novin nás kvůli tomu označuje za největší nebezpečí pro demokracii, za větší hrozbu než jakou je fašismus.

Stejně jsou ale označováni naši přátelé a spojenci v zahraničí. Naší spřátelenou stranou je Strana za nezávislost Spojeného království vedená Nigelem Faragem, která vytrvale usiluje o totéž, co my zde.  O svobodu a o nezávislost. Pro to chci na tomto místě říct: Ať žije Nigel Farage! Ať žije UKIP!

Máme také nové přátele na Slovensku. Je to strana Svoboda a solidarita vedená Richardem Sulíkem, která odmítla servilní službu EU na účet daňových poplatníků, i za cenu ztráty postu. Přeju Richardovi Sulíkovi co největší úspěch v předčasných volbách! Ať žije Richard Sulík!

Pád slovenské vlády zavinila nepovedená premiérka Iveta Radičová, které byla milejší dohoda se socialistou Ficem, než koalice se stranou, která chce svobodu, a která nechce falešnou solidaritu. V České republice máme také takovou Radičovou. Osobu, která se tváří jako lídr pravicové strany, ale ve skutečnosti nesebevědomě slouží Bruselu.

Je to premiér-nepremiér Petr Nečas. Dámy a pánové, Nečasova vláda dělá pravý opak usilování o svobodu. Zvyšuje daně tempem, které nemá obdoby. Tento týden schválila vyvlastňovací zákon, jaký by si snad netroufnul ani Paroubek! Nečasova vláda stihla za dva roky zadlužit naši zemi za dva roky o čtvrt bilionu korun.

Neváhám proto říci: Čím dříve Nečasova vláda skončí, tím lépe!

Vážení občané České republiky!

Chtějte svobodu, chtějte naši státní nezávislost, abychom se stali všichni opět svobodnými občany!

Děkuji.

Petr Mach, předseda Svobodných

Zaujal Vás článek? Podpořte jej a autora pár Satoshi. Předem dík...

Petr Mach

Petr Mach

Novinky

Nejnovější video

0:13 Chartu 77 tvořili lidé, kteří byli v pozici kritizující socialistický systém za nedodržování lidských a občanských práv. Chartisté nenavrhovali změnit systém, šlo jim o korekci. Nešlo tedy o politickou opozici, přesto byli ostrakizovaní a pronásledovaní, protože komunisté věřili, že Charta vnáší do společnosti znejistění, nesoulad a disharmonii. Lišíte se v tomto směru od svých předchůdců, ke kterým se hlásíte?

7:09 Chartisté za socialismu se rekrutovali z řad bývalých komunistů, obecně levice. Jaké ideové kořeny máte vy?

12:22 Ve své Chartě 24 akcentujete právo na svobodu projevu a informací, zaručované článkem 11 hlavy II. Svoboda projevu má mít v demokracii plná a neomezená?

25:03 Podobně jako zmíněný článek v Chartě 24 kritizujete i postoj státu k jiným článkům, konkrétně 16 hlavy II, 21 hlavy III, 8 hlavy II – není to spíše kritika neústavnosti Vlády ČR a byrokracie zahrnující státní zastupitelství, tajnou službu, policii, nejrůznější úřady a instituce a to i v oblasti médií, školství, zdravotnictví, hospodářském sektoru?

27:35 Pokud vám systém vyhoví a napraví, budete asi slavit. Co budete dělat v případě, že systém bude reagovat podrážděně nebo dokonce podobně jako za socialismu, tedy budete vystavení perzekuci?

37:43 Máte nějakou reflexi z horních politických pater? Co říká vaší Chartě 24 parlamentní opozice?

47:21 Založíte také nadaci jako Charta 77 a bude i vás sponzorovat George Soros?

https://svobodni.cz/stanoviska-strany…

Libor Vondráček, předseda strany Svobodných, jeden z autorů Charty 24.

Otázky připravil a kladl Alexandr Vojta

Oblíbené štítky

Petr Mach

Petr Mach

Novinky

Oblíbené štítky

Svobodni-31