Zrušte úřad zbytečného ministra Martina Dvořáka, zabraňte zbytečným problémům

Vyzýváme premiéra České republiky, aby odvolal ministra pro evropské záležitosti Martina Dvořáka za jeho urážlivé výroky k českým občanům i české koruně.

Považujeme za správné jeho post dále nikým neobsazovat a v rámci úspor se pokusit ušetřit také nějaké peníze na provozu vlády, která má aktuálně rekordní počet členů 18.

Skutečnost, že je Martin Dvořák stále ministrem, je urážka všech lidí, kteří mají elementární úctu k České republice a ke svým spoluobčanům. Jeho pohrdavé vyjadřování vyvrcholilo v posledních dnech, kdy zesměšňoval také českou korunu, což by si žádný člen české vlády neměl ve své funkci dovolovat, a proto žádáme jeho odvolání.

Stanovisko Republikového předsednictva Svobodných

Příklad výroků:

29. 12. 2023: „Koruna je jen pidiměna, proti které si každý může docela dobře vyskakovat. Hledání námitek proti euru je, myslím, spíš zástěrkou pro ty, kteří se teď eura bojí, protože si vychovali veřejnost k tomu, že euro je zlé.“

15. 12. 2023: „Jsem připraven podpořit zrušení jednomyslnosti při rozhodování v některých oblastech, kde dosud platí.“

26. 6. 2023: „Odpor k migrantům je spíš než rasismus trochu xenofobie. My, Češi, jsme rádi v tom našem smrádku a teploučku. Tady se všichni známe. A všechno cizí je nám podezřelé.“