Hezký den, jsem SvoBOT. Můžete se mě zeptat na cokoli ohledně programu Svobodných. Naučil jsem se moudrosti Libora Vondráčka a politické názory strany Svobodní.

WERNER: Mé setkání s Karlem Wernerem: EU je pokračovatelem Sovětského svazu

WERNER: Mé setkání s Karlem Wernerem: EU je pokračovatelem Sovětského svazu

O minulém víkendu jsem se konečně potkal se svým prastrýcem, Karlem Wernerem. Karel Werner patří mezi přední české indology, orientalisty a religionisty. Od vpádu Rusů v šedesátém osmém žije v Anglii. Napsal také mnoho knih, přičemž další aktuálně dokončuje. Vzhledem k tomu, že vystudoval filosofii na Masarykově Univerzitě, kterou studuji i já, na setkání s ním jsem se velice těšil.

O to více jsem pak byl překvapen jeho názory, když došla řeč na politiku. Prastrýci je už 85 let, i na svůj věk je však mimořádně bystrý, neustále se směje, má velké vypravěčské nadání a zkrátka se raduje ze života. A je také politicky aktivní. V Británii je členem strany UKIP – United Kingdom Independence Party, jejímž předsedou je europoslanec Nigel Farage a jejíž hlavní cíl je vystoupení Británie z Evropské unie. Prastrýc říkal, že se členem strany stal ihned co vznikla, poté, co zjistil, že jejím cílem je právě vystoupení Británie z Evropské unie. Říká, že Británii by bylo bez EU daleko lépe. Evropskou unii považuje svým chováním, centrismem a přebujelou byrokracií za pokračovatelku Sovětského svazu. To mě velice potěšilo. UKIP je totiž zároveň stranou, kterou podporují a se kterou spolupracují Sobodní.

Jelikož prastrýc žije v Londýně, ptal jsem se ho jak se to v Londýně má s výsledky evropské politiky multikulturlismu. Prastrýc se vyjádřil v tom smyslu, že poslední dobou se z Anglie stává odkladiště těch nejhorších živlů z celého světa. Trápí ho také vzrůstající počet muslimů a pokračující islamizace Anglie. Shrnul to do tvrzení, že Anglie už dlouho není tou Anglií, do které kdysi emigroval, ale naopak se z ní stává země bez identity.

Shodli jsme se i v názoru na tzv. „globální oteplování“. To považuje za velkou lež a obrovský nesmysl. Z mého prvního setkání s tímto předním českým indologem a religionistou jsem tedy byl zcela nadšen. Zvláště pak, když mi věnoval knihu od Josefa Šafaříka – Cestou k poslednímu. Filosofie na léto totiž není nikdy málo….

Na závěr přikládám pár odkazů s informacemi o Karlu Wernerovi:

http://cs.wikipedia.org/wiki/Karel_Werner

http://www.phil.muni.cz/fil/scf/komplet/wern.html

http://www.cadpress.sk/werner.htm

http://www.libri.cz/databaze/orient/list.php?od=w&start=1&count=

http://knihy.abz.cz/obchod/autor-werner-karel-werner

http://productsearch.barnesandnoble.com/search/results.aspx?store=book&ATH=Karel%20Werner

 

Jan Werner je členem Strany svobodných občanů
 

Zaujal Vás článek? Podpořte jej a autora pár Satoshi. Předem dík...

Svobodní

Svobodní

Novinky

Nejnovější video

0:13 Chartu 77 tvořili lidé, kteří byli v pozici kritizující socialistický systém za nedodržování lidských a občanských práv. Chartisté nenavrhovali změnit systém, šlo jim o korekci. Nešlo tedy o politickou opozici, přesto byli ostrakizovaní a pronásledovaní, protože komunisté věřili, že Charta vnáší do společnosti znejistění, nesoulad a disharmonii. Lišíte se v tomto směru od svých předchůdců, ke kterým se hlásíte?

7:09 Chartisté za socialismu se rekrutovali z řad bývalých komunistů, obecně levice. Jaké ideové kořeny máte vy?

12:22 Ve své Chartě 24 akcentujete právo na svobodu projevu a informací, zaručované článkem 11 hlavy II. Svoboda projevu má mít v demokracii plná a neomezená?

25:03 Podobně jako zmíněný článek v Chartě 24 kritizujete i postoj státu k jiným článkům, konkrétně 16 hlavy II, 21 hlavy III, 8 hlavy II – není to spíše kritika neústavnosti Vlády ČR a byrokracie zahrnující státní zastupitelství, tajnou službu, policii, nejrůznější úřady a instituce a to i v oblasti médií, školství, zdravotnictví, hospodářském sektoru?

27:35 Pokud vám systém vyhoví a napraví, budete asi slavit. Co budete dělat v případě, že systém bude reagovat podrážděně nebo dokonce podobně jako za socialismu, tedy budete vystavení perzekuci?

37:43 Máte nějakou reflexi z horních politických pater? Co říká vaší Chartě 24 parlamentní opozice?

47:21 Založíte také nadaci jako Charta 77 a bude i vás sponzorovat George Soros?

https://svobodni.cz/stanoviska-strany…

Libor Vondráček, předseda strany Svobodných, jeden z autorů Charty 24.

Otázky připravil a kladl Alexandr Vojta

Oblíbené štítky

Svobodní

Svobodní

Novinky

Oblíbené štítky

Svobodni-31