Vladimír Železný lže

Vladimír Železný lže

ŽELEZNÝ MĚL NESPLNITELNÉ POŽADAVKY

Strana svobodných občanů (Svobodní) reaguje na ostrý útok, kterým byla napadena Vladimírem Železným, představitelem Libertas.cz, na jeho tiskové konferenci 2.4.09.

„Pan Železný nám zaslal písemně v sobotu 21. března svoji představu možné koaliční spolupráce mezi ním a Stranou svobodných občanů. Podmínky, které navrhoval, ale byly nepřijatelné. Žádal, abychom zrušili výsledky našich primárních voleb – první dvě místa na kandidátce měla být obsazena podle jeho představ,“ uvádí předseda Svobodných Petr Mach. „Je nehoráznost, aby teď tvrdil, že se snažil vyjít vstříc,“ dodává Mach.

Navíc nebylo vůbec jasné, jestli jeho Libertas.cz bude mít autorizaci od zakladatele irského Libertas Declana Ganleyho, anebo jestli platí předchozí Ganleyho tisková zpráva, že Železný zaregistroval Libertas na vlastní pěst.

Další překážkou pro úspěšnou dohodu byl pro Svobodné i fakt, že byl Vladimír Železný odsouzen ke dvouletému trestu s podmínkou, teprve ho čeká odvolací soud, a věc tedy není pravomocně uzavřena.

Svobodní dosud odmítali upřesnit obsah jednání, protože nepovažují za slušné zveřejňovat, co která strana požadovala. „Po včerejším útoku ze strany Železného se ale musíme bránit, ty polopravdy, co řekl, jsou nehorázné,“ vysvětluje předseda Mach.

Svobodní jako první v ČR zřejmě i na Evropském kontinentu zvolili pro své primární volby kandidátů do Evropského parlamentu unikátní metodu. Umožnili členům a zejména příznivcům strany z řad široké veřejnosti přímo určit pořadí lidí na kandidátce pomocí hlasování na internetových stránkách strany.
Z otevřených primárek vzešel jako leader Jiří Payne, na 2. místě se umístil známý spisovatel Benjamin Kuras. „Bylo pro nás nemyslitelné, abychom na nátlak Železného zapomněli na výsledky našich primárek,“ dodává Mach.
 

Zaujal Vás článek? Podpořte jej a autora pár Satoshi. Předem dík...

Petr Mach

Petr Mach

Novinky

Oblíbené štítky

Svobodni-31