TZ: Svobodní schválili volební program. Lídrem bude Mach.

TZ: Svobodní schválili volební program. Lídrem bude Mach.

Republikový výbor Strany svobodných občanů schválil kandidátní listiny všech 14 volebních krajů. Lídrem Svobodných v Praze bude Petr Mach, 34 letý liberální ekonom a zakladatel strany.

Svobodní schválili na svém nedělním zasedání ve Velké Bíteši volební program, který obsahuje razantní snížení veřejných příjmů i výdajů. Svobodní chtějí rušit neefektivní dotace a úřady a chtějí kompletně zrušit několik daní včetně daně z příjmu pro zaměstnance a živnostníky. Svobodní navrhují také zrušit bodový systém pro řidiče a zvýšit rychlostní limity.

„Česká politika se zvrhla v marketingovou soutěž bez politických idejí. Do toho přichází Svobodní s finančně skromnější kampaní oproti ostatním, ale jako jediní s uceleným a propracovaným politickým programem,“ uvedl Petr Mach, lídr strany.

Svobodní se rozhodli kandidovat samostatně po té, co ve volbách do Evropského parlamentu získali 1,26% hlasů. Svobodní přitom odmítají, že by hlas pro ně byl ztraceným hlasem. „Pokud dají voliči hlas velkým stranám, jen tím posílí jejich budoucí velkou koalici. Obroda pravice a politické kultury obecně nebude možná, dokud nedají voliči šanci skutečně nové straně. Se současným stavem politiky totiž nesouhlasí naprostá většina lidi v naší zemi,“ uvedl Mach.


 

Zaujal Vás článek? Podpořte jej a autora pár Satoshi. Předem dík...

Petr Mach

Petr Mach

Novinky

Oblíbené štítky

Svobodni-31