TZ: Svobodné šokuje společné přiznání Topolánka & Paroubka

TZ: Svobodné šokuje společné přiznání Topolánka & Paroubka

ŽE VINOU LISABONU BUDE EU URČOVAT 90% ZÁKONŮ

Strana svobodných občanů (Svobodní) je doslova šokována tím, co dnes v České televizi shodně potvrdili šéfové dvou nejsilnějších stran:
J. Paroubek a M. Topolánek v OVM na ČT1 shodně potvrdili, že nyní se ČR řídí
z 60-ti procent nařízeními a zákony z EU, na něž nemá ČR v podstatě žádný vliv a jen je přejímá, a že v případě platnosti Lisabonské smlouvy (LS) tento poměr bude dokonce plných 90%!!!

„Lisabonskou smlouvu protlačili Paroubek i Topolánek společnými silami. Přitom zákonodárcům zamlčeli, že pak 90% legislativy budou muset odhlasovávat automaticky na základě bruselských direktiv. Přiznávají to až nyní, když smlouva prošla parlamentem. Mnozí poslanci a senátoři tedy možná nevěděli, co činí, když pro Lisabonskou smlouvu hlasovali. Byli uvedeni v omyl,“ prohlásil dnes předseda Svobodných Petr Mach.

Většina občanů chce počkat s ratifikací LS
Svobodní vítají výsledky průzkumu České televize (prezentované dnes v pořadu OVM), podle nichž většina občanů (65%) souhlasí s postupem prezidenta V. Klause a počkala by s podpisem Lisabonské smlouvy. Konkrétně:
39% lidí by počkalo na verdikt Ústavního soudu (na nějž se obracejí čeští senátoři, aby LS prozkoumal vzhledem k české ústavě).
26% občanů by počkalo na výsledek referenda v Irsku .
Menšina – 35% – je pro to, aby prezident smlouvu podepsal co nejdříve.

Neupřímná Topolánkova politika
Svobodní odmítají výrok Topolánka, který dnes dále v ČT doslova řekl: „Nikdy se od politika nedočkáte rozhodného slova.“
Podobně hovořil i leader kandidátky ODS Zahradil v TV Prima, když prohlásil s plnou vážností, že pan Topolánek nyní může konečně říkat, co chce, když už není předsedou vlády.
Svobodní zásadně nesouhlasí s tímto neupřímným pojetím politiky!
„Chceme vrátit do politiky slušnost. Budeme zastupovat zájmy ČR a občanů. Vyzýváme lidi, aby volili dobrý program, a ne jen proti levici,“ dodává předseda strany Mach. Ambicí Svobodných je oslovit zklamané pravicové voliče.

Svobodní již včera odsoudili Topolánkovy výroky o „mrtvé LS“, které pronesl v Polsku, jako pokrytecké (viz celá TZ z 30.5 včetně souhrnu nejzajímavějších Topolánkových počinů a výroků kolem LS).

Zaujal Vás článek? Podpořte jej a autora pár Satoshi. Předem dík...

Petr Mach

Petr Mach

Novinky

Oblíbené štítky

Svobodni-31