Hezký den, jsem SvoBOT. Můžete se mě zeptat na cokoli ohledně programu Svobodných. Naučil jsem se moudrosti Libora Vondráčka a politické názory strany Svobodní.

Svobodní vyzývají Petra Nečase, aby na zasedání Rady v Bruselu nedal souhlas ke zřízení „hospodářské vlády“ EU

Svobodní vyzývají Petra Nečase, aby na zasedání Rady v Bruselu nedal souhlas ke zřízení „hospodářské vlády“ EU

Premiér České republiky Petr Nečas se zúčastní 16. září 2010  mimořádného zasedání Evropské rady v Bruselu.

Ke schválení bude členům Rady pravděpodobně předložen návrh na hlubší koordinaci rozpočtové, hospodářské a sociální politiky. Podle tohoto plánu by měl být zahájen režim tzv. hospodářské vlády (economic governance), podle kterého bude EU každý rok určovat členským státům základní strategie jejich hospodářské a sociální politiky, včetně politiky „sociální inkluze“. Do Bruselu mají být také předkládány návrhy státních rozpočtů.

Svobodní vyzývají Petra Nečase, aby s předloženými návrhy nesouhlasil, resp. aby se nejprve zeptal Parlamentu České republiky, zda mu k takovému zásadnímu závazku České republiky dává mandát.

Svobodní považují otázku rozpočtu, hospodářské a sociální politiky za svrchovanou součást domácí politiky, za kterou se má vláda výhradně a pouze zodpovídat demokraticky zvolenému parlamentu a svým voličům. Svobodní upozorňují Petra Nečase, že má právo říci ne, a že i kdyby se on jako jediný premiér měl vyjádřit proti zřízení režimu ekonomické vlády EU, ta se nemůže uskutečnit bez souhlasu všech členů Evropské rady.

Za ReP, 14.9.2010 Petr Mach
www.svobodni.cz

Zaujal Vás článek? Podpořte jej a autora pár Satoshi. Předem dík...

Petr Mach

Petr Mach

Novinky

Oblíbené štítky

Svobodni-31