Svobodní v médiích: Znovu Ester, Velikonoce, daně i apríl

Svobodní v médiích: Znovu Ester, Velikonoce, daně i apríl

Petr Mach to pořádně schytal v Lidových novinách za svou podporu realitní makléřce Noskové, která se stala obětí provokace ze strany ombudsmanky a dnes čelí žalobě za údajnou diskriminaci Romů (více o kauze zde). Komentátor Petr Kamberský ho ve svém článku Mr. Křeček from Carolina přirovnal k zastáncům přísné segregace v USA v 60. letech. Mj. napsal:
Výborná jsou pak tato slova pana europoslance: „Došlo tu k útoku na základní lidské právo – právo na majetek, což nemůžeme nechat být,“ jak napsal na svém blogu. Jsou to v podstatě úplně stejné věty, jaké padaly ve Spojených státech amerických ve druhé půli šedesátých let minulého století. Tehdy se také bílí majitelé domů třásli zlostí, že jim přece černá lůza nemůže bydlet v jejich nádherných bílých městech. Celý článek čtěte zde.

A ZASE FENOMÉN ESTER

Ester Kaplánková natočila „svlíkací video“, kterým chtěla lidem ukázat, jak moc je stát odírá na daních. Vzbudilo značnou pozornost (jak je u Ester už zvykem, kladnou i zápornou) a v médiích se mj. řešilo, že z něj na žádost vedení strany byla odstraněna oficiální loga.

Deník Blesk v článku Ester ze strany Svobodných se svlékla v klipu: Podle Macha je to už příliš mj. napsal:
Minule doporučovala sex se Svobodnými, prý jsou báječní milenci. Nyní se v klipu rovnou svlékla! Místopředsedkyně pražských Svobodných Ester Kaplánková vytáhla opět těžký kalibr, jenže tahle reklama už byla na šéfa strany Petra Macha příliš. A požádal o odstranění loga Svobodných z videa.
„Já si myslím, že politické myšlenky by se neměly prosazovat za každou cenu nahotou, a proto jsme požádali autora toho klipu, aby stáhl logo Svobodných, že to není tedy oficiální video Svobodných. Ale samozřejmě nebráníme nikomu z členů, aby prosazoval svoje myšlenky i třeba takovou kontroverzní formou. Ale nechtěl jsem, aby s tím bylo spojeno logo Svobodných,“ reagoval pro Blesk.cz Mach na video s vysvlečenou Kaplánkovou. Fantazii se tak meze nekladou… Co si Ester připraví příště?

Deník Aha ze stejné mediální stáje o den později v článku Svlékla se kvůli daním! mj. uvedl:
Nejdříve o Svobodných prohlásila, že jsou »neskutečně dobří v posteli«, poté pražská místopředsedkyně Strany svobodných občanů Ester Kaplánková (29) natočila hanbaté video. Jenže šéfovi strany Petru Machovi (39) studem zčervenaly uši a stranické logo muselo ze snímku pryč.
Kaplánková chce na videu ukázat, jak moc lidi odírá stát na daních. A přitom z ní postupně mizí oblečení. Snímek je prostříhán výpočtem srážek ze mzdy a prohlášením, že díky Svobodným nezůstanete nazí. Na závěr má Kaplánková přes ňadra už pouze noviny. „Nenechte se státem obrat na daních až donaha!“ vzkázala místopředsedkyně na svém Facebooku.

Mezi prvními o videu napsal i server Echo24.cz. Z článku Nahá místopředsedkyně? Svobodní se odstřihli od svlékacího videa vyjímáme tuto ukázku:
Pražská místopředsedkyně Strany svobodných občanů Ester Kaplánková se rozhodla názorně ukázat, kolik si toho bere stát od občanů. A ve videu na YouTube se postupně svlékla do naha, vnady jí zakrýval jen stranický tisk. Vedení Svobodných ale nápad, jak upozornit na vysokou daňovou zátěž, neocenilo. Předseda strany Petr Mach deníku ECHO24.cz řekl, že nechal z příspěvku stáhnout logo, protože na některé z příznivců by nahoty mohlo být příliš.

Magazín Týden videu věnoval pozornost hned dvakrát. Nejprve v článku VIDEO: Nahá politička Svobodných vs. vysoké daně mj. napsal:
Pražská místopředsedkyně Strany svobodných občanů Ester Kaplánková se rozhodla poukázat na vysoké daně v České republice. Na první pohled  nic neobvyklého, avšak místopředsedkyně zvolila netradiční cestu. Na serveru YouTube zveřejnila video, ve kterém se postupně svlékla do naha, přičemž své vnady si zakrývala pouze stranickým tiskem. Vedení Svobodných však nápad neocenilo; předseda strany Petr Mach nechal z příspěvku stáhnout logo, protože na některé z příznivců by nahoty mohlo být příliš, uvedl pro echo24.cz.

V tištěném vydání pak v Zápisníku Lukáše Beka (na str. 10) uvedl:
Na politické scéně to vůbec vypadá, jako by se blížily nějaké důležité volby, přestože ve skutečnosti se k urnám letos vůbec nepůjde. Kampaň zahájila pražská místopředsedkyně Strany svobodných občanů Ester Kaplánková. Na serveru YouTube zveřejnila video, ve kterém se postupně svlékla do naha, přičemž si své vnady zakrývala pouze stranickým tiskem. Chtěla tím upozornit na vysoké daně. Vedení partaje se od jejího činu distancovalo. „Vím, že tam není paní Kaplánková úplně nahá, ale někomu by to mohlo připadat přesmoc,“ uvedl stranický šéf Petr Mach v deníku Echo24.cz.

Video se objevilo i na Parlamentních listech. VIDEO Místopředsedkyně pražských Svobodných se svékla donaha. Zde je důvod:
Místopředsedkyně pražských Svobodných Ester Kaplánková zvolila zajímavou metodu, jak upozornit na výši daní a dalších odvodů v Česku – svlékla se donaha. Video z tohoto počinu dokonce umístila na internet. Mimo jiné v něm zjistíte, že vám možná zaměstnavatel vyplatí na mzdě 26 800, ale kvůli různým odvodům vám zůstane jen něco kolem 13 tisíc, tedy polovina. Ostatní spolkne stát.

Server Finmag nezmínil sice přímo video, ale připomněl Esterčiných „15 bodů“ v článku Pozitivní zprávy: Primátorka o level dál. A další dámy na tahu:
Když k výše uvedenému připočteme, že např. ministryně Marksová-Tominová se domnívá, že výchova dětí není záležitostí rodičů, ale státu, poslankyně Semelová si myslí, že Stalin byl kámoš, a Ester Kaplánková ze Svobodných tvrdí, že být členkou strany je bezva, jelikož vám chlapi kupujou večeře a používají kondom, pak mám ze zavádění povinných kvót na počet žen v politice docela strach.

JEŠTĚ K AKCI DANĚ

Letošní akce Svobodných před finančními úřady po celé zemi měla v médiích dozvuk i v uplynulém týdnu. Server Krajské listy zveřejnil Svobodní ze Zlínska poslali Babišovi jasný vzkaz: Na registrační pokladnu vzali sekeru. Jen aby ji zoufalí živnostníci nevzali rovnou na…:
VIDEO Představitelé Strany svobodných ze Zlínského kraje velmi rázně vyjádřili protest proti registračním pokladnám ministra Babiše. Podle nich jsou živnostníci a podnikatelé zaplavováni stále novou byrokracií, takže nezbývá nic jiného, než tomu čelit jasným gestem.
Video ze svého protestu zlínští Svobodní umístili na YouTube. Tam můžeme vidět, jak tři představitelé strany Petra Macha stojí před jednou z charakteristicky baťovských hal se zeleným praporem Svobodných. Jeden z nich se ujme vysvětlování: „Minulý rok jsme sbírali podpisy na petici proti registračním pokladnám, kterou jsme poslali panu Babišovi, ale nestáli jsme mu ani za odpověď,“ popisuje dosavadní proběh boje.

Chrudimský deník svůj článek (2. 4.) nazval Svobodní pokračují v bitvě s byrokracií a píše:
Zbytečné papírování a statistické vykazování a neustálé házení klacků pod nohy podnikatelům a malým živnostníkům. To jsou asi nejčastější výhrady Svobodných k politice současné vlády i vlád předchozích. Stejně tak Svobodným vadí i neprůhledný labyrint nejrůznějších dotací a podle nich často nadbytečných daní. Svůj postoj k těmto tématům i nesouhlasný názor na zamýšlenou povinnost online registrace tržeb vyjádřili včera Svobodní u stánku před chrudimským finančním úřadem. Každý, kdo chtěl, zde mohl podepsat i petici nazvanou „Za stát bez zbytečné byrokracie.“

Rakovnický deník (3. 4.) si všiml, že našeho člena vyhnali z peticí na ulici, kde navíc zrovna lilo jak z konve… Překážel s peticí ve vchodu, proto ho z místa vykázali – ukázka:
Petici za svobodnější život a podnikání neměli lidé možnost podepisovat příliš dlouho. Podpisy na ní sbíral Lukáš Hamouz, koordinátor Strany svobodných občanů, v úterý před Finančním úřadem v Rakovníku. „Stál jsem před finančním úřadem od devíti hodin ráno. V deset za mnou přišla paní ředitelka, ať to místo opustím. Že je to soukromý pozemek a že tam nemám co dělat. Nikde jinde s tím problém nebyl. Jen v Rakovníku. Akce se uskutečnila už loni na stejném místě a nikdo proti tomu nic neměl,“ popisoval Hamouz.
Městskou policii Lukáš Hamouz volat nechtěl. Podle jeho názoru byl porušen petiční zákon. chodník, i když je to naše prostranství. Lidé se ale takhle museli stolku vyhýbat, protože k nám přicházejí vlastně ze stran.“ Za běžného provozu by podle Bařtipánové muž se stolkem průchodu nebránil. Podpisová akce Petice za svobodnější život a podnikání probíhala po celé republice pod názvem Daň 2015. Zástupci Strany svobodných občanů stáli před finančními úřady po celé republice, rozdávali informační noviny a propagační předměty. Zároveň sbírali podpisy na petici.

O POLITICE

Parlamentní listy opět zveřejnily celou řadu článků našich členů. Za všechny zmiňme tyto tři.

Payne (Svobodní): Poznámky k plánování obrany
Suverenita je v politické filosofii Svobodných ústředním pojmem pro utváření mezinárodních vztahů. Od svrchovanosti se odvíjí i povinnost státu zajistit vše potřebné k jejímu zabezpečení vojenskými prostředky…

Pajonk (Svobodní): Proč ministři za ČSSD posílali své děti do škol za sto tisíc?
Ondřej Šteffl napsal výborný článek o školství. V něm poukázal na to, že naše školství stále využívá technologie z dob parního stroje, má katastrofální výsledky a skutečnému vzdělávání dětí škodí…

Smetka (Svobodní): Kdo nemá 2000 korun ročně, nech ho síla provází
Jestli se něco temné síle státu skutečně dlouhodobě daří, pak je to štvaní skupin lidí proti sobě; skupin, které by spolu jinak ochotně spolupracovaly a obchodovaly…

Parlamentní listy věnovaly i pozornost naší Výroční zprávě o hospodaření za rok 2014. Svobodní měli vloni téměř dva tisíce dárců. Koukněte, kdo mezi nimi byl

A BYLY VELIKONOCE

Se svou vlastnoručně upletenou pomlázkou prorazil až na stránky Blesku Petr Mach. V článku Škromach nafotil sérii velikonočních SELFIE: Bazének vyměnil za králíčka mj. píše:
Velikonočně se nezapomněl vyfotit ani další český člen europarlamentu Petr Mach, šéf Svobodných. Tomu se však vlastnoručně umotaná pomlázka příliš nepodařila…
Citace z Machova twitteru:
Letos jsem si pomlázku vlastnoručně upletl z proutí od Motolského potoka. Veselé Velikonoce všem 🙂
— Petr Mach (@PetrMachMEP) 5. duben 2015

A BYL I APRÍL

Na webu Hospodářských novin se objevil článek Stranu svobodných občanů opouští federalistická frakce:
Ve Straně svobodných občanů vznikla nová federalistická frakce pod vedením Martina Pánka. Petr Mach se snaží stranické federalisty i antifederalisty udržet pohromadě pomocí sdíleného odporu k Evropské unii.
Podle dobře informovaného zdroje HN došlo v minulých dnech u Svobodných k významnému názorovému štěpení, které možná vyústí až v rozdělení strany podél dvou vzájemně protichůdných myšlenkových linií. Do té doby minoritní a neorganizivaná skupinka federalisticky smýšlejících libertariánů založila vlastní frakci s názvem Heads Up, Europeans! (HUEUR – pozn. red.)…

ZPRÁVY Z OBCÍ

Chrudimské noviny nechybí v přehledu ani tento týden. Programové prohlášení rady města na webu opět chybí. Tají snad radnice, čím se hodlá po čtyři roky zabývat?
Otevřená radnice, která se tak ráda a často chlubí svou výtečnou komunikací sobčany, opět „zabodovala“. Není to tak dlouho, kdy si Svobodní stěžovali na pomalé umísťování výsledků hlasování městských zastupitelů na web a situace se prakticky opakuje…

A ještě: Chrudim se pochlubí modelem
Turisté i chrudimští obyvatelé se již letos budou moci kochat pohledem na trojrozměrný model města. Model zobrazí Chrudim v měřítku 1:500 a zahrne historické jádro vymezené hradbami v dostatečném kontextu okolí, jako je řeka a říční náhon.
O modelu se diskutovalo i na poslední schůzi zastupitelstva města. Josef Káles (Svobodní) se například ptal na jeho konečné umístění a dostalo se mu odpovědi, že o něm dosud nebylo rozhodnuto. Mezi zvažované varianty ale patří například Muzeum barokních soch či vestibul informačního centra. Františka Pilného (ANO 2011) zase zajímalo, zda je v ceně zahrnuto i podsvícení nejzajímavějších budov. Dozvěděl se, že ano. Padla také informace o tom, že zhotovené zdrojové soubory umožní v budoucnu případný 3D tisk nejzajímavějších budov v daleko větším a tedy i podrobnějším provedení…

Regionální deník Slovácko nadále řeší prodej obecních bytů (7. 4. na titulní straně) – Levnější byty jsou na prodej:
Mezi dvěma sty až dvěma sty padesáti tisíci korunami si lidé v hodonínské Brandlově ulici v lichých číslech popisných od 71 do 81 mohou koupit byt, který mají v nájmu. Tuto možnost jim nabízejí městští radní od konce minulého týdne. A to i přes kritiku opozičních Svobodných. Těm vadí především to, že radnice prodává byty podle zásad za dvacet procent jejich hodnoty. K této částce se ještě připočítávají investice a vnitřní vybavení, takže dosahuje čtyřiceti až padesáti procent odhadní ceny. „Tyto prodeje poškozují město a zvýhodňují jednu skupinu obyvatel před druhou, která nemá možnost si takové byty koupit,“ uvedl lídr Svobodných Petr Buráň…

 A OPĚT DO KINA

Tentokrát kino v Jirkově řešila MF Dnes (4. 4. na str. 2) – Erotika v jirkovském kině dál nebude. A některým místním politikům to vadí:
Jirkovské kino bylo známé tím, že provozovatel přísněji posuzoval to, co bude promítat. Jeho nástupkyně v tom chce pokračovat. A někteří zastupitelé, protože radnice kino dotuje, mají výhrady.
„Chtěl bych vědět, co jsou nemorální filmy, které v kině odmítají promítat. Chci, aby promítali to, co chtějí vidět lidé, ne to, co chtějí jen oni. Jejich současný repertoár se mi vůbec nezamlouvá,“ prohlásil na jednání zastupitelstva Josef Šebek (Strana svobodných občanů).

Podobný článek vyšel za tři dny i na Idnes.

 

8. dubna 2015
Kateřina Kašparová, tisková mluvčí Svobodných
e-mail: kasparova@svobodni.cz
telefon: 736 530 384

Zaujal Vás článek? Podpořte jej a autora pár Satoshi. Předem dík...

Tiskový mluvčí

Tiskový mluvčí

Novinky

Oblíbené štítky

Svobodni-31