Hezký den, jsem SvoBOT. Můžete se mě zeptat na cokoli ohledně programu Svobodných. Naučil jsem se moudrosti Libora Vondráčka a politické názory strany Svobodní.

Svobodní v médiích: V České televizi o rovných příležitostech, znovu fenomén Ester a hodně politiky včetně komunální

Svobodní v médiích: V České televizi o rovných příležitostech, znovu fenomén Ester a hodně politiky včetně komunální

„Rovnost přichází z Evropského parlamentu“ – tak nazvala Česká televize v rámci pořadu Události komentáře (vysíl. 10. 3. 2015) celý blok, který věnovala tématu tzv. rovných příležitostí. Uvedla ho slovy: „Evropský parlament směřoval dnes svou kritiku na Česko i další státy Unie za údajnou diskriminaci žen. Europoslanci navrhují třeba vyplácet ženám na mateřské jejich původní plnou mzdu, nebo zavést desetidenní placenou otcovskou dovolenou po narození potomka.“ V následné debatě byl hostem i Petr Mach, který mj. řekl: „Já jsem hlasoval proti tomuto návrhu politické levice v Evropském parlamentu, protože si myslím, že Evropský parlament nemá co vyzývat členské státy, aby měnily svoji rodinnou sociální politiku. Není to prostě v kompetenci Evropské unie.“

Celý záznam si pusťte zde, nebo si jeho přepis přečtěte zde.

Petr Mach na svém blogu publikoval mj. velmi úspěšný článek 7 rad zdarma pro ministra Babiše, který neumí hospodařit s našimi penězi, což převzaly Parlamentní listy.

Politické strany nejvíce mluví o svých politicích. Vyplývá to z analýzy facebookové komunikace stran za první dva měsíce roku 2015, kterou zpracoval Institut politického marketingu (IPM) a mj. zmínil: “Největší důraz na lídry ve facebookové komunikaci vidíme u Svobodných a ODS, kde jsou Petr Mach a Petr Fiala nejčastěji používanými slovy s velkým náskokem.“

Očima expertů: Bude se za první tři dny nemoci zase platit? Server Peníze.cz oslovil se svou anketou i Petra Macha, který řekl: „Jestli chce někdo dobrovolně odvádět vyšší pojistné z platu, aby se mu proplácel i jeden jediný den nemoci, pak ať platí a nemám proti tomu sebemenší námitku. To ale odboráři nechtějí. Oni chtějí, aby zaměstnanci neplatili nic navíc a nemoc aby propláceli zaměstnavatelé. A aby zaměstnavatelům dodatečné výdaje kompenzoval stát z rozpočtu. Nakonec tedy prostonané dny zaplatí daňový poplatník, například na vyšších spotřebních daních, nebo se prohloubí rozpočtový deficit. Lidé budou opět chodit k doktorům pro neschopenky kvůli viróze, anebo když se budou potřebovat „hodit marod“. Přibude papírování a čekárny v ordinacích budou opět plné osob čekajících na potvrzení o nemoci. To raději ponechme stávající podobu nemocenské a náhrady mzdy.

Parlamentní listy vydaly mj. článek Jiřího Payna Soudní exekutoři se neosvědčili, článek Dominika Stroukala Česká centrální Blanka, slipy a naše děti a dále DK Pilíře naší obrany.

FENOMÉM ESTER POKRAČUJE

Ženy, vstupte do politiky. Kvůli sexu i gratis taxíkům, láká členka Svobodných Lidovky přinesly s Ester Kaplánkovou rozhovor, v němž mj. říká: „Ten text vznikl na odlehčení vážným tématům, které na stránkách máme. Chtěla jsem, aby tam bylo něco, čemu se mohou lidé zasmát. Je to legrace a veliká nadsázka. Jsem ve Svobodných asi osm měsíců a za tu dobu jsem odvedla spoustu kvalitní práce. Nedávno jsme měli vnitrostranické volby a z osmi kandidátů jsme byly zvolené dvě ženy. Díky tomu nyní v pražském předsednictvu máme 60 procent žen. Což byl i důvod, proč jsem psala tento text – chtěla jsem vyvolat diskuzi o otázce žen v politice.“

A Lidovky o Ester ještě jednou, tentokrát v souhrnu zvaném Co vám uniklo: odměny u Marksové, fackovaná kolem Blanky a tři atletické medaile.

Patnácti Esterčiných bodů si všimli i v internetovém Deníku referendum a dále na Finmagu

Ester pronikla i do anglické verze E15 weekly, a to konkrétně do souhrnu „No-frills politics – Jana Havligerová’s political diary“ – citujeme:
Ester Kaplánková, deputy head of the Prague-based Svobodní (Free) party, also seems to have grasped the true modus operandi of politics. Revealing the reasons why she joined this libertarian movement, Kaplánková wrote of the particular advantages for female members: “You will meet many attractive men.“ And also: “Libertarians are really good in bed!“.

O KOMUNÁLNÍ POLITICE

Městští radní vybrali firmu, která má za téměř půl milionu korun zhotovit 3D model chrudimského centra Chrudimské noviny se zabývají projektem, který má stát skoro půl milionu korun. „Na příštím zasedání městského zastupitelstva se dá však očekávat dlouhá bitva o tento bod programu, protože především místní pobočka Strany svobodných občanů a nově i Hnutí ANO 2011 patří k nesmlouvavým kritikům plýtvání s obecními penězi, k němuž by právě politici zmiňovaných stran mohli přiřadit i výrobu 3D modelu historického centra města,“ uvedly mj. noviny.

Svobodní: Bývalá kasárna Jana Žižky v blízkosti centra jsou dobrým místem pro parkoviště. Jihočeští Svobodní souhlasí s rozhodnutím českobudějovické radnice neinvestovat stovky milionů korun do rekonstrukce bývalých kasáren Jana Žižky, které se nachází v blízkosti centra. Původní myšlenku, že by se celý objekt opravil, aby se do něj mohli nastěhovat úředníci, nepovažují za nejšťastnější.

Rozdělili výroční cenu. Po debaklu. Hodonínský deník zaznamenal, že zastupitelé Svobodných o návrzích nehlasovali.

Kavárnu potopila plavební komora a opět Hodonínský deník, který řešil projekt multifunkčního domu pro vodní turisty a cykloturisty, penzion a restaurace. Svobodní se hlasování zdrželi.

11. března 2015
Kateřina Kašparová, tisková mluvčí Svobodných
e-mail: kasparova@svobodni.cz
telefon: 736 530 384

Zaujal Vás článek? Podpořte jej a autora pár Satoshi. Předem dík...

Tiskový mluvčí

Tiskový mluvčí

Novinky

Nejnovější video

0:13 Chartu 77 tvořili lidé, kteří byli v pozici kritizující socialistický systém za nedodržování lidských a občanských práv. Chartisté nenavrhovali změnit systém, šlo jim o korekci. Nešlo tedy o politickou opozici, přesto byli ostrakizovaní a pronásledovaní, protože komunisté věřili, že Charta vnáší do společnosti znejistění, nesoulad a disharmonii. Lišíte se v tomto směru od svých předchůdců, ke kterým se hlásíte?

7:09 Chartisté za socialismu se rekrutovali z řad bývalých komunistů, obecně levice. Jaké ideové kořeny máte vy?

12:22 Ve své Chartě 24 akcentujete právo na svobodu projevu a informací, zaručované článkem 11 hlavy II. Svoboda projevu má mít v demokracii plná a neomezená?

25:03 Podobně jako zmíněný článek v Chartě 24 kritizujete i postoj státu k jiným článkům, konkrétně 16 hlavy II, 21 hlavy III, 8 hlavy II – není to spíše kritika neústavnosti Vlády ČR a byrokracie zahrnující státní zastupitelství, tajnou službu, policii, nejrůznější úřady a instituce a to i v oblasti médií, školství, zdravotnictví, hospodářském sektoru?

27:35 Pokud vám systém vyhoví a napraví, budete asi slavit. Co budete dělat v případě, že systém bude reagovat podrážděně nebo dokonce podobně jako za socialismu, tedy budete vystavení perzekuci?

37:43 Máte nějakou reflexi z horních politických pater? Co říká vaší Chartě 24 parlamentní opozice?

47:21 Založíte také nadaci jako Charta 77 a bude i vás sponzorovat George Soros?

https://svobodni.cz/stanoviska-strany…

Libor Vondráček, předseda strany Svobodných, jeden z autorů Charty 24.

Otázky připravil a kladl Alexandr Vojta

Oblíbené štítky

Tiskový mluvčí

Tiskový mluvčí

Novinky

Oblíbené štítky

Svobodni-31