Svobodní v médiích: regulace sekaček, brexit, czexit, aktuální dění, průzkumy a zprávy z obcí

Svobodní v médiích: regulace sekaček, brexit, czexit, aktuální dění, průzkumy a zprávy z obcí

Monitoring za období 4.–13. července 2016

Server Idnes.cz přinesl zprávu o regulaci sekaček na trávu v článku Europarlament schválil emisní limity pro sekačky na trávu i buldozery:
Europoslanci na svém plenárním zasedání schválili emisní limity pro stroje, které pohání spalovací motor a nejsou určené k silniční dopravě. Patří mezi ně lokomotivy nebo výkonnější říční plavidla, ale také sekačky na trávu nebo buldozery. Jejich motory budou muset procházet důkladnými testy. Pro nová pravidla zvedlo ruku 623 evropských poslanců, proti jich bylo 57. Návrh podle  hlasovacího protokolu  podpořili i všichni čeští europoslanci s výjimkou Petra Macha (Svobodní)…

MF Dnes o 3 dny později zveřejnila článek ODS nejdřív limity sekaček podpořila, teď je zase odmítá (8. 7. na str. 2):
Úterní rozhodnutí Evropského parlamentu, který vedle lodí a lokomotiv schválil emisní limity pro výrobce sekaček na trávu, vyvolalo na českém internetu bouřlivé reakce. ODS se toho rozhodla využít. Hned ve středu dopoledne rozeslala tiskovou zprávu, že její europoslanci – Evžen Tošenovský a Jan Zahradil – s novými pravidly nesouhlasí. Redakce iDNES.cz ovšem ještě v úterý hlasy všech českých europoslanců ověřovala. Proti emisním limitům se v jednacím sále postavil pouze Petr Mach (Svobodní), všichni ostatní zvedli ruku pro návrh. Na první pohled zarážející rozpor má nakonec snadné vysvětlení: Když se sekačky po hlasování staly jedním z nejdiskutovanějších témat v Česku, poslanci ODS hlasy zpětně „opravili“…

Vyšlo i v internetové verzi na Idnes.cz tady.

Blesk přinesl Anketa Blesku (7. 7. na str. 3):
Jaký dopad bude mít návrh na české zahrádkáře?
Petr Mach (41, Svobodní), europoslanec „Koupě nové sekačky se prodraží. Dneska musejí výrobci automobilových motorů tyto motory nechat testovat. Když si vzpomeneme na kauzu dieselgate s podvodnými motory VW, tak teď se to může týkat i malých motorů na zahradní technice. A důsledek? Firmám vzrostou náklady za certifikaci a to zdraží sekačky. Je to nakročení k tomu, že za krátko budeme chodit na emise kromě aut i se sekačkami.“

Vyšlo i v internetové podobě na Blesk.cz tady.

Na portálu Českého rozhlasu vyšla zpráva Sekačky musí po vzoru aut splňovat emisní limity. Zbytečná regulace, říkají kritici:
Europoslanec za Stranu svobodných občanů Petr Mach je zásadně proti podobným omezením. „Já pevně doufám, že na technickou a emise nebudeme muset se sekačkami chodit, ale člověk nikdy neví. Když jednou vyjde takové nařízení, tak často bývá otázkou času, než se to rozšíří,“ míní.„Firmy budou muset procházet certifikací, budou s tím mít další náklady,“ dodává…

Neviditelný pes a článek Sekačková malá domů:
Pouze Petr Mach za Svobodné hlasoval v evropském parlamentu proti nesmyslnému eurozákonu o limitech na emise travních sekaček. Ostatní čeští europoslanci malátně zvedli ruku pro a teprve když se dozvěděli, jaký to vyvolalo doma povyk, zařadili zpátečku. Někteří. Napůl, Zahradil s Tošenovským se na opravu jakoby zdrželi. Zahráli malou domů.

Hospodářské noviny a článek Evropská unie sekaček a drinků (11. 7. na str. 8):
Co myslíte, že se ze sáhodlouhého seznamu usnesení europoslanců dostalo na titulní stránku nejčtenějšího českého bulváru? Ochrana unijních hranic? Firemní daně? Ne. Byly to předpisy pro sekačky s titulkem: „Další nařízení EU: Revoluce v zahradních sekačkách! Které nám zakážou?“ Aby nebylo pochyb o jasné distinkci „my“ a „oni“, v anketě promluvili euroskeptici Petr Mach a Jan Zahradil…

Vyjádření Petra Macha k sekačkám bylo opakovaně slyšet i ve zprávách v rádiích, například na ČRo Radiožurnál a ČRo Hradec Králové Sekačky na trávu mají mít svoje emisní limity (8. 7. v 9 hodin)
Pavel Prouza, moderátor
Podle europoslance Petra Macha za stranu Svobodných občanů je to ale zbytečná zátěž pro firmy, které stroje vyrábí.
Petr Mach, europoslanec /Svobodní/
Pevně doufám, že na technickou, na emise nebudeme muset se sekačkami chodit, ale člověk nikdy neví. Když jednou vyjde takové nařízení a směrnice, tak často bývá otázkou času, než se to rozšíří. Podle všeho sekačky, které dneska přicházejí na trh, tak to splňují, akorát že firmy budou muset procházet certifikací, budou s tím mít další náklady.

Evropský parlament odsouhlasil emisní limity pro sekačky na trávu (8. 7. v 16 hodin):
Michaela Spáčilová, moderátorka
Evropský parlament odsouhlasil emisní limity třeba pro sekačky na trávu. Europoslanci tvrdí, že stroje poháněné spalovacími motory, které nejezdí po silnicích, by měly mít podobná omezení jako třeba automobily. Zplodiny z motorů totiž znečišťují ovzduší. Emisní limity tak budou mít například i lokomotivy nebo buldozery. Podle europoslance Petra Macha za Stranu svobodných občanů je to ale zbytečná zátěž pro firmy, které stroje vyrábí.
Petr Mach, europoslanec /Svobodní/
Pevně doufám, že na technickou, na emise nebudeme muset se sekačkami chodit, ale člověk nikdy neví. Když jednou vyjde takové nařízení a směrnice, tak často bývá otázkou času, než se to rozšíří. Podle všeho sekačky, které dneska přicházejí na trh, tak to splňují, akorát že firmy budou muset procházet certifikací, budou s tím mít další náklady.

BREXIT

Blesk.cz a článek o Faragovi, kde je obsáhlá reakce P. Macha:
Poklonu Farageovi naopak vysekl na sociální síti český euroskeptik Petr Mach (Strana svobodných). „Verhofstadt ukazuje svoji absolutně antidemokratickou povahu. V demokracii je to tak, že právo vyjadřovat se mají i ti, co mají opoziční názor. A Nigel Farage a já máme v Evropském parlamentu, v EU opoziční názor. To neznamená, že není legitimní a že bychom tady nesměli být. Verhofstadt a další fanatici se radují, ale Farage zůstává poslancem, členem UKIPu. Kdyby měl možnost být premiérem, předpokládám, že by to využil,“ míní Mach…

Britské listy otiskly příspěvek Petra Macha z twitteru v článku Petr "Jirásek" Mach a psaní soudobých dějin evropských…:
Tímto způsobem komentoval předseda české pravicově extremistické strany Svobodní zbabělý úprk Nigela Farage před odpovědností za významný podíl na tom, že se většina občanů Velká Británie rozhodla v referendu – proti všem výstrahám ostouzených expertů – pro odchod z EU.
Smekám před N.Faragem,že dokázal vybudovat polit.stranu a dovést Brity k  nezávislosti na EU. Přeji mu vše nejlepší a těším se,až ho uvidím! Petr Mach (@PetrMachMEP) July 4, 2016

Lidové noviny a článek Čeští internetoví diskutéři se zalekli brexitu (9. 7. na str. 1 a 2):
Podle europoslance a šéfa Svobodných Petra Macha, který chce být jednou z vůdčích tváří boje za czexit, se dala podobná reakce čekat. „Lidé vstřebávali všechny informace a nyní se objevují i informace zklidňujícího typu. Věci se vrací do normálu a doufám, že to polekání po brexitu pomine a lidé uvidí, že se Británii daří i bez EU,“ tvrdí Mach. „Dlouhodobě počet lidí, kteří jsou příznivci brexitu a czexitu, bude růst,“ predikuje.

Vyšlo i v internetové podobě na Lidovky.cz tady.

O P. Machovi mluvili v pořadu Devadesátka na ČT24 dne 4. 7. od 20 hodin:
Bohumil Vostal, zpravodaj ČT
Zatímco český europoslanec ze Strany svobodných Petr Mach, který je s ním ve stejné frakci, která je nepřátelsky naladěná vůči EU, tak prohlásil, že před Faragem smeká, protože splnil svůj hlavní cíl, to znamená brexit, tak ty ostatní reakce tak pozitivní nejsou. Nigel Farage totiž zůstává šéfem této eurofobní frakce, zároveň europoslancem. Až odsud z Evropského parlamentu odejde, tak bude mít naprosto maximální důchod z evropských peněz, protože tady odsloužil opravdu řádku let. A zároveň je mužem, který si přeje rozpad EU. A to samozřejmě tady vyvolává reakce. Podívejme se například, jak to vidí další čeští europoslanci.
Jaromír Štětina, europoslanec /nestr. za TOP 09/
Farage není jediný v Evropském parlamentu, kdo chce rozbít EU. Máme tady představitele ODS, máme tady pana Macha. To jsou ti, kteří chtějí také rozbít EU a vůbec se s tím netají.

Echo24 a článek ‚Havaruje s autem a pak prchne.‘ Odcházející Farage vyvolal na sítích bouři:
Předseda Svobodných a europoslanec Petr Mach Farage také chválí, podle něj dokázal dosáhnout hlavního cíle, tedy brexitu: „Smekám před ním, že dokázal vybudovat politickou stranu a dovést Brity k nezávislosti na EU. Přeji mu vše nejlepší v osobním životě a těším se, až ho zítra uvidím!“

Další článek na Echo24 Britský souboj symbolů: přeškrtlé hvězdy versus spínací špendlíky:
V britských městech vzplála nelítostná bitva symbolů. Na jedné straně stojí příznivci brexitu, kteří si přelepují či jinak zakrývají vlaječky Evropské unie na svých ‚espézetkách‘. Na druhé straně zase stojí lidé, kterým se nelíbí vlna xenofobie, jež se po referendu vzedmula – ti si pro změnu propichují své šaty spínacími špendlíky. Zajímavé přitom je, že „bitva symbolů“ částečně probíhá i v České republice. Předseda euroskeptické Strany svobodných občanů se před nedávnem pochlubil na sociálních sítích, že i on si přelepil unijní vlaječku na svém automobilu. Ke stejnému gestu vyzval i své příznivce. Zapomněl jim ale říct, že přeškrtnutím hvězdičky páchají přestupek.

Na Parlamentních listech vyšlo hned několik článků, např. Nigel Farage odstupuje, ale neutíká před zodpovědností. Toto k jeho rezignaci píší čeští fandové Brexitu:
Velké podpory se však bývalému šéfovi UKIP dostalo ze strany Svobodných. Europoslanec Petr Mach strůjci Brexitu bez okolků gratuloval. “Smekám před ním, že dokázal vybudovat politickou stranu a dovést Brity k nezávislosti na EU,“ napsal a vyjádřil se, že se těší, až jej potká.
Podobně hovořil i další Svobodný, Martin Pánek. “Nigel Farage šel do politiky proto, aby dostal Velkou Británii z Evropské unie. Kvůli politice přišel o veškeré soukromí, zbankrotoval, poškodil si zdraví a málem zemřel,“ shrnul Faragovy oběti veřejnosti.
Skrze hashtag “#ThankYouNigel“ mu tak chtěl poděkovat za téměř třicetiletou oddanou službu. “Ale ne, lepší lidi zase lijou kýble hnoje,“ podotkl na adresu zlých jazyků, kteří Faragovu rezignaci odsuzují.

Parlamentní listy také napsaly Přesné informace: Jak moc musí poslouchat EU ti, kteří v ní nejsou, ale přesto mají její výhody:
Ekonomicky může Británii vystoupení z EU poškodit jedině v případě, že pomstychtiví poslanci z lidovecké frakce zamítnou dohodu o volném obchodu mezi EU a Británií. I kdyby taková situace nastala, Británie si ji vykompenzuje svobodnějším obchodem s USA, Kanadou, Austrálií, Čínou, Afrikou a dalšími zeměmi, píše na svém blogu na serveru iDNES.cz bloger a funkcionář Strany svobodných občanů Martin Pánek.

CZEXIT

Petr Mach byl hostem Duelu na DVTV na téma czexit. Mj. tam řekl: "Kampaň za czexit začíná. Odchod Británie ukazuje, že myšlenka vystoupení z EU je reálná. Že stačí uspořádat referendum a hlasovat. Pro Českou republiku by bylo lepší být v pozici jako je Švýcarsko nebo Británie. Nebýt v EU a být zapojeni do volného obchodování a cestování a nepodléhat kvótám EU."
Celý záznam si pusťte zde.

Týden a článek Češi: Unii neopouštějme (11. 7. na str. 12):
Klíčové hlasování se ve Spojeném království odehrálo koncem června. Lehce navrch měli stoupenci odchodu, a Británie se tak vydala na cestu z EU. Co na ostrovech způsobilo poprask, je v budoucnu možné i u nás. Ani v Česku totiž nejsou nápady na odchod z Evropské unie ojedinělé. Na té nejvyšší úrovni je prosazují například Svobodní europoslance Petra Macha nebo poslanec Tomio Okamura…

Právo a článek Zločin a trest (12. 7. na str. 6):
Nabádat k referendu o vystoupení České republiky z EU je zločin. To není názor z nevázané debaty. Vyslovil ho v prohlášení koncem minulého týdne europoslanec ČSSD Pavel Poc. (…) Na závěr prohlášení sice zmiňuje Petra Macha (Svobodní). Je ale zároveň do té míry zkušený politik, že musel vědět, která osoba se bude vnímat jako terč jeho emočního a formálně nepřesného stanoviska (z hlediska práva o zločin jít nemůže). Mach je malá ryba, jeho euroskeptická vyjádření byla očekávaná.

RŮZNÉ

Parlamentní listy zveřejnily hlasování Petra Macha v Evropském parlamentu Nesouhlasím s výzvou k omezování prodeje energetických nápojů mládeži:
Komentář k hlasování o výzvě k omezování prodeje energetických nápojů mládeži:
Námitka podle článku 106: schválená zdravotnická tvrzení při označování potravin
Hlasoval jsem proti námitce.
Nesouhlasím s výzvou k omezování prodeje energetických nápojů mládeži.
Energetické nápoje nejsou alkohol a je na rodičích, aby dohlédli, nakolik jsou energetické nápoje pro děti vhodné.

Parlamentní listy zveřejnily také článek naší zastupitelky T. Iškové Ženy u nás nepotřebují kvóty, aby se prosadily!
Dnes bude vláda znovu projednávat dokument s úkoly do roku 2018, který má ženám zajistit čtyřicet procent míst na kandidátkách politických stran. Počítá se do budoucna i s kampaněmi, které mají zviditelnit ženské osobnosti z kultury a sportu. Vše na návrh týmu Jiřího Dienstbiera…

Rozhovor se středočeským lídrem L. Zálomem přinesly Parlamentní listy Kdyby EU měla armádu, tak ji pošle na Británii:
Luboš Zálom, lídr koalice Svobodných a Soukromníků ve Středočeském kraji, tvrdí, že Brusel bude Británii šikanovat, vydírat a dělat jí naschvály. Arogance bruselské politické aristokracie nás musí varovat: chceme být jenom nějakým feudálním lénem? Čím dříve se Británie od EU odtrhne, tím lépe pro ni. Revize českého členství je nutná. Nesmíme dopadnout jako Řecko. Jsme v jiné Unii, než do které jsme vstupovali.

Šestka a článek Senátní volby na Šestce slibují zajímavý souboj (11. 7. na str. 10):
ODS s podporou Svobodných do boje vyslala Františka Stárka „Čuňase“, publicistu, badatele, polititického vězně a vydavatele časopisu Vokno. Stárek kandiduje s programem boje za svobodu jednotlivce a bezpečnosti České republiky.

Hospodářských novinách si do Petra Macha rýpnul Jindřich Šídlo v článku Proč je důležité mít v Bruselu Jana Zahradila (8. 7. na str. 20):
Radši hned tady na začátku vyjasním jednu věc: považuji se za eurooptimistu. Jsem hluboce přesvědčen, že členství v Evropské unii je to nejlepší, co mohlo Česko potkat, a ani na vteřinu jsem nelitoval, že jsem před 12 lety hlasoval v referendu pro vstup. (…) Ale pak jsou chvíle, kdy mám chuť demonstrativně vstoupit do Strany svobodných občanů. (Omlouvám se svobodným.) Třeba když čtu názory, jaké tento týden na Facebooku napsal Ondřej Kania, mladý úspěšný podnikatel, mimo jiné spolumajitel Pražského humanitního gymnázia, člen vedení brněnské TOP 09 a osobně velmi zajímavý chlapík…

O článku napsaly i Parlamentní listy Jděte už do hajzlu pořád s tím mírem, píše Jindřich Šídlo:
Komentátor Hospodářských novin Jindřich Šídlo si v pátečním vydání deníku klade otázku, jak by mohlo vypadat případné referendum o vystoupení Česka z EU a NATO. Občané by měli odpovídat ne na jednu otázku, ale hned na několik otázek. Jen tak prý bude jasné, zda si uvědomují důsledky svého hlasování.
Po Brexitu možná přijde i Czexit. Europoslanec a předseda Svobodných Petr Mach dal najevo, že by po vzoru britského europoslance Nigela Farage chtěl vést kampaň za odchod Česka z EU. Dodejme, že Nigel Farage po oznámení výsledků referenda rezignoval na pozici předsedy své strany UKIP bojující za nezávislost Británie. Nemusí to tedy dlouho trvat a Češi budou také hlasovat o vystoupení své země z EU. Prezident Miloš Zeman to ze všech sil podporuje. A proč by také ne. Vždyť, co nám ta Evropská unie vlastně dává?

MÍSTOPŘEDSEDOVÉ V MÉDIÍCH

Radim Smetka na Neviditelném psu Evropa: Dostáváme 100 miliard ročně, tak držte ústa.

Karel Zvára na Neviditelném psu Právo na adopci nebo uspořádání vztahů?

František Matějka na Parlamentních listech Referendum o setrvání či vystoupení z EU chci také.

Eportál zveřejnil V tomto bodě se Sobotka šeredně mýlí. My totiž nejsme děti!
Když jsem to stanovisko četl, vzpomněl jsem si na 23. listopad 1989, továrnu ČKD, Miroslava Štěpána na balkóně a jeho slavné „…aby patnáctiletý děti určovaly, kdy má odejít prezident nebo kdy má přijít a kdo jím má být“.

Josef Káles na Parlamentních listech Poslanci zneužili své funkce a omezili férovou volební soutěž.

PRŮZKUMY

Právo zveřejnilo ANO zvýšilo náskok (7. 7. na str. 2):
Svobodní 2,4 (2,46)

O průzkumu ke krajským volbám napsali na Krajských listech Velký předvolební průzkum kraj po kraji. Někteří skutečně zapláčou, třeba Topka:
Naopak radují se Dělníci v kraji Ústeckém a ze seriózních hnutí koalice Soukromníků a Svobodných na Zlínsku. V několika krajích by bodovaly i koalice Soukromníků a Svobodných. Nejmarkantnější výsledek a meziměsíční růst zaznamenalo toto duo ve Zlínském kraji, kde by získalo 10,3 procenta voličské podpory. Na pětiprocentní hranici dosahují v Královéhradeckém kraji, v sousedním Pardubickém jsou pak dokonce nad pěti procenty stejně jako ve Středočeském.
„Uvedená statistika mne samozřejmě těší. Tím spíše, že jde již o několikátý průzkum, který potvrzuje, že koalice Svobodných a Soukromníků si získala důvěru obyvatel Zlínského kraje. Na druhou stranu však nejsem zvyklý podobné statistiky v rámci předvolebních kampaní nijak přeceňovat. Těším se především na to, že se budu stejně, jako to dělám v případě své senátní funkce na Slovácku, setkávat a komunikovat s lidmi, a to napříč celým krajem, zajímat se o jejich problémy a pomáhat hledat cesty k jejich řešení,“ sdělil redakci senátor Ivo Valenta, lídr právě ve Zlínském kraji.

ZPRÁVY Z OBCÍ

BRNO

Deník.cz a článek o průzkumu:
Zatímco opoziční TOP 09 bojuje o udržení se v zastupitelstvu, pětiprocentní hranici nutnou k získání mandátů překročily dvě volební koalice nováčků – Svobodní se Soukromníky a Strana práv občanů se Svobodou a přímou demokracií. Obě uskupení balancují jednu, respektive dvě desetiny procenta nad pětiprocentní volební klauzulí. „Pro nás je důležité, že jsme překročili hranici. Míříme ale na dvouciferný výsledek," uvedl Jiří Hrnčíř, lídr společné kandidátky Svobody a přímé demokracie a Strany práv občanů. Svobodní a Soukromníci zatím průzkum hodnotí opatrně. „Náš současný výsledek je určitě zajímavý, protože koalice vznikla teprve nedávno," sdělil lídr kandidátky Petr Pořízek. Oproti průzkumu z května ovšem jeho uskupení o necelé procento oslabilo. Podle Pořízka takový rozdíl ale nehraje zásadní roli.

Brněnský deník a článek Předvolební průzkum: šanci mají dva nováčci (12. 7. na str. 6):
Zatímco opoziční TOP 09 bojuje o udržení se v zastupitelstvu, pětiprocentní hranici nutnou k získání mandátů překročily dvě volební koalice nováčků – Svobodní se Soukromníky a Strana práv občanů se Svobodou a přímou demokracií…

V online verzi Brněnského (a řady dalších) deníku informovaly v článku zde.

VÝCHODNÍ ČECHY

Hradecký deník a článek ČSSD míří za obhajobou hejtmanství:
Nad pětiprocentní hranicí nutnou pro vstup do krajského zastupitelstva se bezpečně drží v obou krajích ještě ODS, další strany už se ale musí tohoto limitu obávat, dlouhodobě se pohybují kolem něj: TOP 09, Svobodní a soukromníci, Východočeši, koalice Zelených s Piráty a další uskupení.

V tištěné verzi vyšlo tady (12. 7. na str. 4).

Vyšlo i v Jičínském (a řadě dalších) deníku zde.

CHRUDIM

Chrudimské noviny a článek Chrudimská opona se nakonec opraví. Potřebné peníze doplní Pardubický kraj:
Benefiční koncert, jenž se konal 30. června v prostorách Regionálního muzea v Chrudimi téměř skončil fiaskem. Poslechnout si vynikající hudbu, jíž interpretoval smíšený pěvecký sbor Salvátor, přišlo necelých dvacet zájemců. Rovněž výtěžek sbírky, která má financovat opravy chrudimské opony, připomíná katastrofu.
Počet těch, kdo na opravu druhé nejstarší opony v České republice přispěli, by se dal spočítat na prstech obou rukou. Alespoň tak hovoří výpis z účtu, který přítomným představila ředitelka muzea Klára Habartová. Mezi dárci se vyskytují prakticky jen tři jména místních politiků. Padesát tisíc věnoval starosta města Petr Řezníček (SNK – ED) již vloni a po skončení koncertu podepsal darovací smlouvu na dalších padesát tisícovek. Dalšími politiky, kteří však věnovali pouhé stovky korun, jsou městští zastupitelé Strany svobodných občanů Petr Lichtenberg a Josef Káles.

ZLÍN

Dobrý den s kurýrem a článek Senátor Valenta opouští Monako, bude kandidovat na hejtmana:
Ivo Valenta, slovácký senátor, podnikatel a donátor, se stěhuje do Zlína. Po 18 letech opouští Monako a natrvalo začne žít v krajské metropoli. A jak už dříve avizoval, zvedne „hozenou rukavici“ a stane se lídrem společné kandidátky Svobodných a Soukromníků (SaS) v říjnových krajských volbách. Podle posledních průzkumů by novou koalici SaS volilo 11,7 procent obyvatel regionu. Strmý růst volebních preferencí tak naznačuje, že Ivo Valenta vstupuje do napínavého boje o post hejtmana Zlínského kraje…

Kroměřížský deník a článek O vedení kraje by v červnu rozhodly desetiny:
PŘÍZEŇ SVOBODNÝM A SOUKROMNÍKŮM ROSTE
Poměrně výrazně by ve volbách zabodovali se společnou kandidátkou Svobodní a Soukromníci s lídrem Ivo Valentou. Kdyby se volby konaly v červnu, voliči by jim odevzdali 10,3 % hlasů. „Uvedená statistika mne samozřejmě těší. Tím spíše, že jde již o několikátý průzkum, který potvrzuje, že koalice Svobodných a Soukromníků si získala důvěru obyvatel Zlínského kraje," zdůraznil Ivo Valenta. Upozornil, že však není zvyklý podobné statistiky v rámci předvolebních kampaní nijak přeceňovat. „Těším se především na to, že se budu stejně, jako to dělám v případě své senátní funkce na Slovácku, setkávat a komunikovat s lidmi, a to napříč celým krajem, zajímat se o jejich problémy a pomáhat hledat cesty k jejich řešení," dodal Ivo Valenta, lídr společné kandidátky Svobodných a Soukromníků pro nadcházející krajské volby.

Vyšlo i v tištěné verzi Kroměřížského (a dalších) deníku viz zde (12. 7. na str. 1).

PLZEŇ

Krajské listy a rozhovor s lídrem Soukromníků v Plzni Supéér! Pryč od unijních nafoukanců, raduje se lídr Soukromníků v Plzni Jindra:
Nechtěli jsme tříštit sílu pravice, a proto jsme utvořili, můžu říci na dnešní dobu unikát  – čtyřkoalici s názvem „Starostové a Patrioti s podporou Svobodných a Soukromníků“. Je to čtyřkoalice složená z těchto subjektů: Hnutí Starostové a nezávislí, hnutí Občané patrioti, Strana svobodných občanů a Strana soukromníků České republiky…

KRÁLOVÉHRADECKÝ KRAJ

Parlamentní listy přinesly rozhovor Kandidát na hejtmana: EU má zakotveny autodestrukční mechanismy, které způsobí samozničení:
Kraje pod vedením sociální demokracie zřejmě znají zásadu, která spočívá v majestátním nicnedělání, upozorňuje pro ParlamentníListy.cz František Tomášek (SsČR). Jako kritik restitučního procesu v devadesátých letech inicioval vznik skupiny lidí známých jako 3T a prosazení zákona o půdě. Jako možný hejtman považuje za svůj hlavní úkol připravit za pomocí odborníků krizový scénář pro řadu bezpečnostních, ale i přírodních hrozeb. Jakých konkrétně?

LIBERECKÝ KRAJ 

Parlamentní listy a rozhovor Migranti si musí svobodu vybojovat i za cenu života:
Podle dvojky na kandidátce Svobodných a Soukromníků v Libereckém kraji Vladimíra Resla EET postihuje 99 % procent poctivých obchodníků. Referendum o EU by nevypsal. Británie prý odchází z EU kvůli lživé kampani. Zemana už na Hradě nechce vidět. Liberecký hejtman Půta je v neustálém tlaku zájmových skupin…

 

13. července 2016

Kateřina Kašparová
tisková mluvčí Svobodných

e-mail: kasparova@svobodni.cz
telefon: 736 530 384
 

 

Zaujal Vás článek? Podpořte jej a autora pár Satoshi. Předem dík...

Tiskový mluvčí

Tiskový mluvčí

Novinky

Oblíbené štítky

Svobodni-31