Hezký den, jsem SvoBOT. Můžete se mě zeptat na cokoli ohledně programu Svobodných. Naučil jsem se moudrosti Libora Vondráčka a politické názory strany Svobodní.

Kvóty na ženy na kandidátkách nejsou řešením

Kvóty na ženy na kandidátkách nejsou řešením

Dnes bude vláda znovu projednávat dokument s úkoly do roku 2018, který má ženám zajistit čtyřicet procent míst na kandidátkách politických stran. Počítá se do budoucna i s kampaněmi, které mají zviditelnit ženské osobnosti z kultury a sportu. Vše na návrh týmu Jiřího Dienstbiera.

Uvědomujeme si, že pro některé ženy může být místy potíž se prosadit, navíc, pokud mají rodinu a pracují. Kvóty však rozhodně nejsou řešením.

K čemu toto opatření povede? Ve větších stranách se budou obsazovat kandidátky jakoukoliv volnou ženou, a to navzdory tomu, že dosazená žena vůbec nemusí být v danou chvíli kvalitní kandidátkou. Malé strany si na kandidátku budou nuceny napsat manželky a příbuzné. Nikdo se pak nezaobírá faktem, jestli tolik žen v politických stranách chce opravdu profesionální politiku dělat.

Ve Svobodných máme mnoho žen, které mají svou pozici ať už ve vedení strany, nebo třeba ve volené funkci zastupitelek.  Nepotřebujeme berličky k tomu, abychom se prosadily, a ani další zbytečné kvóty, které v politice k lepším zítřkům stejně nepovedou. Umíme se prosadit samy, jsme schopné osobnosti a podobné ochrany nás uráží. 

 

Tisková zpráva ke stažení zde

 

Kateřina Kašparová
tisková mluvčí Svobodných

e-mail: kasparova@svobodni.cz
telefon: 736 530 384
www.svobodni.cz

Zaujal Vás článek? Podpořte jej a autora pár Satoshi. Předem dík...

Svobodní

Svobodní

Novinky

Oblíbené štítky

Svobodni-31