Hezký den, jsem SvoBOT. Můžete se mě zeptat na cokoli ohledně programu Svobodných. Naučil jsem se moudrosti Libora Vondráčka a politické názory strany Svobodní.

Svobodní v médiích: euro, české děti v Norsku a regionální témata

Svobodní v médiích: euro, české děti v Norsku a regionální témata

V uplynulém týdnu média mj. zaznamenala aktivity Petra Macha ve věci dobrovolnosti eura – viz např. obsáhlý článek v Deníku.

Hospodářské noviny – viz zde

Hodně pozornosti bylo ve sdělovacích prostředcích věnováno kauze českých dětí zadržovaných v Norsku (zejména díky tomu, že matka dětí přiletěla do Prahy a podporu jí vyjádřila i hokejová legenda Dominik Hašek) – nejprve se o víkendu o pořádný rozruch postaral svými výroky prezident republiky. Blesk přinesl mezi jinými i reakci P. Macha.

Někteří novináři si všimli, že jsme zabodovali u odborníků s naší (loňskou) předvolební kampaní – Svobodní si ze soutěže Zlatý lístek 2014 odnesli celkem čtyři vítězství v kategoriích strategie, slogan, kreativní idea a reklamní předmět. Více viz zde. "Nejlepší politické kampaně měli Svobodní, ODS a Láska," napsal portál Mediaguru.

Do pozornosti médií se v uplynulém týdnu dostal i návrh zákona, podle kterého by větší obchody musely zůstat během vybraných státních svátků zavřené a který mají projednávat poslanci. Portál Peníze.cz cituje P. Macha, podle něhož by se zrovna do toho politici vůbec neměli plést: „Zbytečně berou někomu možnost si přivydělat nebo si nakoupit. Copak si nevšimli, že na Boží hod nebo na Nový rok má většina obchodů zavřeno sama od sebe? Návrh je navíc nespravedlivý, protože některým obchodům prodej zakazuje a některým ne. Takže zákonodárcům sotva šlo o ochranu zaměstnanců, jak tvrdí.“

Do médií se dostala i beseda ve Zlíně, kam na pozvání Svobodných přijel ekonom Pavel Kohout. Diskuzi moderoval místopředseda Svobodných Tomáš Pajonk. "Pavel Kohout dokázal, že o ekonomii umí mluvit vtipně a bez zbytečných kudrlinek," ocenily Parlamentní listy.

Regionální média se věnovala aktuální situaci na žatecké radnici – jako např. Žatecký deník, který připomněl anabázi Svobodných s ex-starostou Jelínkem.

O šetření v Chrudimi napsaly Chrudimské noviny, které zmínily i stížnost zastupitele Petr Lichtenberg za Svobodné na adresu ředitele Chrudimské besedy.

V Hodoníně řešila radnice prodej 18 půdních bytů v Brandlově ulici. Zatímto koaliční zastupitelé 20 hlasy schválili úpravu zásad prodeje městských bytů, opozice (vč. Svobodných) kritizuje, že město přišlo o asi čtyři miliony korun. „Změna smlouvy umožňuje byty prodat na základě starých zásad, které nejen neodrážejí situaci na trhu s nemovitostmi, ale nedodržují ani ustanovení zákonů, jež se prodejem městského majetku zabývají,“ varoval zastupitele lídr Svobodných Petr Buráň. Plánovaný příjem z prodeje zmíněných jednotek má být přes čtyři miliony korun. „Pokud by se prodávaly za tržní hodnotu, příjem města by činil osm milionů šest set tisíc. Pokud budeme takto byty prodávat, připravíme město o čtyři a půl milionu,“ citovaly Petra Buráně Hodonínský deník a Regionální týdeník Slovácko.

Praha, 11. února 2015

Kateřina Kašparová, tisková mluvčí Svobodných
tel.: 736 530 384

Zaujal Vás článek? Podpořte jej a autora pár Satoshi. Předem dík...

Tiskový mluvčí

Tiskový mluvčí

Novinky

Nejnovější video

0:13 Chartu 77 tvořili lidé, kteří byli v pozici kritizující socialistický systém za nedodržování lidských a občanských práv. Chartisté nenavrhovali změnit systém, šlo jim o korekci. Nešlo tedy o politickou opozici, přesto byli ostrakizovaní a pronásledovaní, protože komunisté věřili, že Charta vnáší do společnosti znejistění, nesoulad a disharmonii. Lišíte se v tomto směru od svých předchůdců, ke kterým se hlásíte?

7:09 Chartisté za socialismu se rekrutovali z řad bývalých komunistů, obecně levice. Jaké ideové kořeny máte vy?

12:22 Ve své Chartě 24 akcentujete právo na svobodu projevu a informací, zaručované článkem 11 hlavy II. Svoboda projevu má mít v demokracii plná a neomezená?

25:03 Podobně jako zmíněný článek v Chartě 24 kritizujete i postoj státu k jiným článkům, konkrétně 16 hlavy II, 21 hlavy III, 8 hlavy II – není to spíše kritika neústavnosti Vlády ČR a byrokracie zahrnující státní zastupitelství, tajnou službu, policii, nejrůznější úřady a instituce a to i v oblasti médií, školství, zdravotnictví, hospodářském sektoru?

27:35 Pokud vám systém vyhoví a napraví, budete asi slavit. Co budete dělat v případě, že systém bude reagovat podrážděně nebo dokonce podobně jako za socialismu, tedy budete vystavení perzekuci?

37:43 Máte nějakou reflexi z horních politických pater? Co říká vaší Chartě 24 parlamentní opozice?

47:21 Založíte také nadaci jako Charta 77 a bude i vás sponzorovat George Soros?

https://svobodni.cz/stanoviska-strany…

Libor Vondráček, předseda strany Svobodných, jeden z autorů Charty 24.

Otázky připravil a kladl Alexandr Vojta

Oblíbené štítky

Tiskový mluvčí

Tiskový mluvčí

Novinky

Oblíbené štítky

Svobodni-31