Hezký den, jsem SvoBOT. Můžete se mě zeptat na cokoli ohledně programu Svobodných. Naučil jsem se moudrosti Libora Vondráčka a politické názory strany Svobodní.

Svobodní v médiích: aktuální dění a hlavně krajské a senátní volby

Svobodní v médiích: aktuální dění a hlavně krajské a senátní volby

Monitoring za období 5–12. října 2016

Byznys noviny zveřejnily povolební rozhovor Šéf Svobodných Petr Mach: Babiš si před volbami udělal reklamu za státní peníze (10. 10.):
Ministr financí Andrej Babiš si před krajskými volbami udělal obrovskou reklamu za státní peníze. Prohlásil to v rozhovoru předseda Svobodných a europoslanec Petr Mach, jehož strana v krajských uspěla jen ve Zlínském kraji. Kraje podle Macha nemají smysl a jsou spíše jen úřadem, než politickým orgánem…

Euro a článek Přelet nad twitterovým účtem (10. 10. na str. 34): Odborníci pomáhají politikům vybírat správná témata a srozumitelně je sdělovat dál. Jak politici úřadují na Twitteru.

Server TZB.info Evropský parlament schválil loňskou klimatickou dohodu – začátek konce fosilní závislosti (6. 10.): Proti byl jen europoslanec za Svobodné Petr Mach, hlasování se pak zdržel Evžen Tošenovský.

Zemědělec a článek Parlament schválil dohodu o klimatu (10. 10. na str. 8): Z českých europoslanců velká většina klimatickou dohodu podpořila. Proti byl jen europoslanec za Svobodné Petr Mach, hlasování se pak zdržel Evžen Tošenovský.

Reflex.cz a článek Sebevražda EU: Z naší rozvojové pomoci platí Palestinci „rentu“ rodinám teroristů. Británie to stopla (10. 10.):
Britské Ministerstvo pro mezinárodní rozvoj pozastavilo platby ve výši 30 milionů liber (v přepočtu téměř 900 milionů korun) pro orgány Palestinské samosprávy. Existují totiž důkazy, že peníze britských daňových poplatníků plynou i na takzvané „renty“ pachatelům teroristických činů. Když se ale loni český europoslanec Petr Mach místopředsedkyně Evropské komise Federiky Mogheriniové zeptal, „zda finanční pomoc EU není zneužívána teroristy Hamásu“, tak šéfka evropské diplomacie odpověděla takto: „Je využívaná jen k podpoře úhrady mezd, důchodů, sociálních dávek a hospitalizace na doporučení lékaře. Na všechny tyto finanční prostředky se vztahují přísné ověřovací postupy, mimo jiné také specifické vyhledávání v oficiální databázi osob spojených s jakýmkoliv projevem terorismu. Všechna jména zjištěná během tohoto specifického vyhledávání jsou automaticky odstraněna ze seznamu příjemců pomoci“.

Euro.cz a článek Liberland hospodaří v bitcoinech. Audit se rozhodl nezveřejnit (11. 10.): Český politik ze Strany svobodných občanů tvrdí, že přeměna majetku pocházejícího zejména z darů na bitcoiny je dobrou investicí. „Pohybu kurzu bitcoinu se neobáváme, jsou podstatně dramatičtější směrem nahoru než dolů. Nákup bitcoinu v dobách jeho počátku byl zajisté nejvíce výnosnou investicí v dějinách lidstva. Jeho cena vzrostla z téměř nuly na dnešních 612 dolarů v horizontu pouhých pár let,“ říká Vít Jedlička.

KRAJSKÉ VOLBY

Blesk zveřejnil počet hlasů, které obdržela naše koalice v krajských volbách Kolik kdo dostal hlasů (10. 10. na str. 2): Strana celkem hlasů: Svobodní+SsČR  46 948

Volební výsledky zveřejnila všechna médi např. Týden takto Volební výsledky v krajích (10. 10. na str. 14).

Ahaonline.cz a článek VOLBY 2016: Co se rodí ve vašem kraji! (11. 10.):
PLZEŇSKÝ KRAJ – Hejtman: asi Josef Bernard (ČSSD)
Vítězné hnutí ANO tu s největší pravděpodobností vládnout nebude. Moc si rozdělí poražené strany. Krajskou vládu sestaví ČSSD a ODS. K nim se přidají menší uskupení, a to koalice STAN a Patriotů s podporou Svobodných a soukromníků a pak ještě Koalice pro Plzeňský kraj.
ZLÍNSKÝ KRAJ  Hejtman: asi Jiří Čunek (KDU-ČSL)
Vítězní lidovci v čele s Jiřím Čunkem nejprve mluvili se zástupci hnutí ANO, ČSSD, STAN a ODS. Včera pak proběhla poslední jednání, a to se Soukromníky a Svobodnými a »okamurovci«. Čunek si dál stojí za tím, že nejedná s komunisty.

Zlínský kraj

Česká televize ve svých regionálních zprávách informovala o úspěchu koalice Svobodných a soukromníků ve Zlínském kraji. 10. 10. v Událostech v regionech od 18 hodin v reportáži Sestavování koalic zaznělo: Veronika Kynčlová, redaktorka: Sousední Zlínský kraj se stal jedním ze 4 krajů, kde nevyhrálo hnutí ANO. V regionu s vysokým počtem věřících vyhráli lidovci s 23 %. Druhé s necelými 16 % skončilo hnutí ANO. I v tomto kraji výrazně klesla podpora voličů ČSSD, a to na 12,5 %. Přes 10 % získali ještě Starostové a nezávislí. 8,2 % pak dostala Komunistická strana. Necelých 8 % Svobodní a Soukromníci. Komunisté a Svobodní a soukromníci budou každý disponovat shodně 4 hlasy.

A 11. 10. v Událostech v regionech zaznělo: Ivana Šmelová, moderátorka: Za lidovce pak do zastupitelských křesel zasedne 6 nových tváří. Za svobodné a soukromníky 4, několik nových zastupitelů mají ale i další strany.

ČTK informovala o volebním úspěchu v několika zprávách.

Svobodní a Soukromníci jsou ve Zlínském kraji za 4 mandáty rádi (8. 10.):
Svobodní a Soukromníci jsou spokojeni se čtyřmi mandáty, které získali v krajských volbách ve Zlínském kraji. ČTK to dnes řekl jejich lídr, majitel loterijní společnosti Synot a senátor Ivo Valenta. Svobodní a Soukromníci skončili ve volbách šestí, rádi by se podle Valenty dostali do vedení kraje, budou jednat s vítěznými lidovci. S výsledkem voleb byl spokojen i krajský šéf Svobodných Tomáš Pajonk, který byl na kandidátce na druhém místě. "Jsem první libertariánský krajský zastupitel v České republice," řekl ČTK.

Volby ve Zlínském kraji vyhráli lidovci před ANO, levice ztratila (8. 10.):  
V zastupitelstvu usedne ještě šest zástupců Starostů a nezávislých (STAN, 11,62 procenta), čtyři komunisté (8,22 procenta), čtyři zastupitelé Svobodných a Soukromníků (7,88 procenta), tři z ODS (6,39 procenta) a dva zástupci hnutí Svoboda a přímá demokracie – Tomio Okamura (5,31 procenta hlasů). Na vedení kraje by se rádi podíleli i zástupci Svobodných a Soukromníků, které vedl majitel loterijní společnosti Synot a senátor Ivo Valenta, či ODS.

Lidovci zvítězili ve Vsetíně, v krajském Zlíně uspěli STAN (9. 10.):
V Uherském Hradišti se zřejmě projevil vliv senátora a majitele loterijní společnosti Synot Iva Valenty, který vedl kandidátku Svobodných a Soukromníků (SaS). Tato koalice ve městě získala 24,91 procenta hlasů a volby tam vyhrála, druzí lidovci měli 11,96 procenta hlasů, třetí ANO 11,69 procenta. V celém uherskohradišťském okrese nyní vítězství připadlo lidovcům, kteří posbírali 20,20 procenta hlasů, druzí Svobodní a Soukromníci jich měli 17,93 procenta.

Ve Zlínském kraji šlo k volbám nejvíc lidí v zemi, 38,50 pct (9. 10.):
V zastupitelstvu budou i čtyři komunisté a zastupitelé Svobodných a Soukromníků, tři zástupci ODS a dva za hnutí Svoboda a přímá demokracie – Tomio Okamura.

Lidovci ve Zlínském kraji dokončili jednání se všemi stranami (10. 10.):
Zástupci KDU-ČSL se dnes sešli s představiteli koalice Soukromníků a Svobodných a hnutí Svoboda a přímá demokracie – Tomio Okamura. V zastupitelstvu budou i čtyři komunisté a čtyři zastupitelé Svobodných a Soukromníků, tři zástupci ODS a dva za hnutí Svoboda a přímá demokracie – Tomio Okamura. Jednání údajně zkusili otočit Soukromníci a Svobodní. Dva zdroje ČTK nezávisle na sobě potvrdily, že se senátorem a majitelem loterijní společnosti Synot Ivo Valentou vedené seskupení pokusilo o jednání o koalici bez vítězných lidovců. Dvojka kandidátky Soukromníků a Svobodných Tomáš Pajonk to ale na dotaz ČTK popřel. "Nebylo by to dobré vůči voličům," řekl Pajonk. Čunek ČTK řekl, že 'o tom slyšel'. "Každý dělá, co umí," reagoval lídr lidovců.

Zprávy ČTK průběžně přebírala celá řada médií celostátních i regionálních.

Zpravodajský web TV Nova zveřejnily článek s výsledky voleb na TN.cz (8. 10.).

Deník.cz a článek Lidovci dle Čunka uspěli ve Zlínském kraji díky dobré kandidátce (8. 10.): Třetí sociální demokraté a čtvrtí STAN budou mít šest zastupitelů, v zastupitelstvu usednou čtyři komunisté a zastupitelé Svobodných a Soukromníků, tři za ODS a dva zástupci hnutí Svoboda a přímá demokracie – Tomio Okamura. K volbám přišlo 38,5 procenta lidí, v roce 2012 jich volilo 40,34 procenta.

Vyšlo i ve všech regionálních mutacích Deníku.

ČT24 a článek Na Zlínsku začalo povolební vyjednávání (9. 10.):  V zastupitelstvu dále bude osm zastupitelů ANO, čtyři komunisté, čtyři zastupitelé Svobodných a Soukromníků, tři členové ODS a dva za hnutí Svoboda a přímá demokracie – Tomio Okamura.
Právě zástupci Svobodných a Soukromníků, které vedl majitel loterijní společnosti Synot a senátor Ivo Valenta, či ODS, by se také rádi podíleli na vedení kraje.Lidovci vyhráli pouze ve Zlínském kraji. Uherském Hradišti se zřejmě projevil vliv senátora a majitele loterijní společnosti Synot Iva Valenty, který vedl kandidátku Svobodných a Soukromníků (SaS). Tato koalice ve městě získala necelých 25 procent hlasů a volby tam vyhrála.

Lidové noviny a PŘÍBĚHY VOLEB (10. 10. na str. 3): Po Andreji Babišovi (ANO) míří k vrcholu české politiky postupnými kroky další miliardář. Úspěch ve volbách hlásí sázkařský magnát Ivo Valenta. Majitel loterijní společnosti Synot usedne v zastupitelstvu Zlínského kraje. Valenta staví právě na kritice ministra financí a vládní politiky, která podle něj omezuje podnikatele. Kvůli tomu se spojil se Soukromníky, kteří v koalicích se Svobodnými ve Zlínském a STAN s Patrioty v Plzeňském kraji získali dohromady osm zastupitelských křesel.

iDobrýden.cz a článek Levicová vláda v kraji padla. Slovácko ovládli lidovci (10. 10.): Variant je samozřejmě víc, ve hře o podobu nové koalice není bez šancí ani nováček voleb, koalice Svobodných a Soukromníků ČR. Ta potvrdila roli černého koně, získala 7,88 procenta, a v pětačtyřicetičlenném zastupitelstvu Zlínského kraje obsadí čtyři křesla.

iDNES.cz a článek Lidovec Čunek hledá kolegy do koalice, favority jsou ANO a Starostové (11. 10.): Povolební vyjednávaní ve Zlínském kraji zatím neskončila, reálně ale vypadá vznik krajské koalice vítězné KDU-ČSL s hnutími ANO a STAN. Ve hře jsou ovšem i jiné varianty – se sociálními demokraty nebo se Svobodnými a Soukromníky Iva Valenty. S rolí v opozici se nehodlá smířit ani hazardní magnát  Ivo Valenta , který coby lídr kandidátky Soukromníků a Svobodných získal třetí nejvyšší počet preferenčních hlasů. A proto si myslí, že má právo být v koalici. Nelení a průběžně se setkává se zástupci většiny stran.    

Novinky Čunek věří, že bude hejtmanem. Zatím to nikdo nezpochybnil, říká (11. 10.): Lidovci získali v pětačtyřicetičlenném krajském zastupitelstvu 12 křesel. Druhé hnutí ANO získalo osm mandátů, ČSSD a STAN po šesti, KSČM a Svobodní a Soukromníci po čtyřech, ODS tři a SPD dva.

Zlínský deník zveřejnil krátký rozhovor s předsedkyní volební komise a členkou Svobodných Natálií Jahodovou Povolali mě jako prvního náhradníka (8. 10. na str. 2): Svoji roli přitom nebere na lehkou váhu. „Není to pro mě jenom lehký přivýdělek, ale přihlásila jsem se do komise především kvůli tomu, abych dohlédla na regulérnost voleb. Sama se jako aktivní členka Svobodných účastním každého rozhodování a právě proto, že jsou mi blízké myšlenky volného trhu a individuality člověka,“ dodala Natálie Jahodová.

Vyšlo i v online verzi Slováckého deníku Natálie Jahodová: do role předsedkyně mě povolali jako prvního náhradníka (7. 10.).

A v tištěné verzi Slováckých novin – regionálního týdeníku Natálie Jahodová: do role předsedkyně mě povolali jako prvního náhradníka (12. 10. na str. 7):  „Není to pro mě jenom lehký přivýdělek, ale přihlásila jsem se do komise především kvůli tomu, abych dohlédla na regulérnost voleb. Sama se jako aktivní členka Svobodných účastním každého rozhodování, právě protože jsou mi blízké myšlenky volného trhu a individuality člověka,“ dodala Natálie Jahodová.

Plzeňský kraj    

Idnes.cz a článek Volby v Plzeňském kraji vyhrálo hnutí ANO, nadmíru spokojená je i ODS (8. 10.): Starostové a Patrioti s podporou Svobodných a Soukromníků získali osm procent hlasů, tedy čtyři mandáty.

ČT24 a 2 články Na Plzeňsku zvítězilo ANO a znovu bodoval Pospíšil, byť ne v modrém dresu (8. 10.): Kromě ANO a TOP 09 do zastupitelstva vstoupí ještě tři další nováčci. Jsou to právě Starostové a Patrioti s podporou Machových Svobodných a Soukromníků senátora Ivo Valenty, kteří získali přes osm procent hlasů.

Koalice bude bez vítězného ANO i v Plzeňském kraji. ČSSD si udržela hejtmana (11. 10.): Koalice bude velmi široká, ale přitom získá jen těsnou většinu. Fakticky do jejího fungování bude mluvit až devět politických subjektů. ČSSD a ODS, které šly do voleb samostatně, se totiž dohodly se dvěma košatými volebními koalicemi. Jednou z nich jsou Starostové a Patrioti, již kandidovali s podporou Svobodných a Soukromníků.

Echo24.cz a článek Babišovi hrozí, že bude vyšachován i v Plzeňském kraji (9. 10.):
V Plzeňském kraji by mohla vzniknout koalice mezi druhou ČSSD, třetí ODS a koalicí Starostů a Patriotů s podporou Svobodných a soukromníků a doplněna Koalicí pro Plzeňský kraj, v níž jsou lidovci, zelení a Nestraníci. V kraji by se tak mohla utvořit podobná koalice, jako je na komunální úrovni v Plzni městě.

Právo a ČSSD ztratila na západě, jih uhájila (10. 10. na str. 9): Do zastupitelstva se dostali i komunisté, koalice Starostů, Občanů patriotů s podporou Svobodných a Soukromníků, Koalice pro Plzeňský kraj složená z lidovců, zelených a Nestraníků a koalice Svoboda a přímá demokracie – Tomio Okamura a Strana práv občanů.

Aha a článek Tohle byl Babišův sen… (11. 10. na str. 2):
PLZEŇSKÝ KRAJ Hejtman: asi Josef Bernard (ČSSD) Vítězné hnutí ANO tu s největší pravděpodobností vládnout nebude. Moc si rozdělí poražené strany. Krajskou vládu sestaví ČSSD a ODS. K nim se přidají menší uskupení, a to koalice STAN a Patriotů s podporou Svobodných a soukromníků a pak ještě Koalice pro Plzeňský kraj.
ZLÍNSKÝ KRAJ Hejtman: asi Jiří Čunek (KDU-ČSL) Vítězní lidovci v čele s Jiřím Čunkem nejprve mluvili se zástupci hnutí ANO, ČSSD, STAN a ODS. Včera pak proběhla poslední jednání, a to se Soukromníky a Svobodnými a »okamurovci«. Čunek si dál stojí za tím, že nejedná s komunisty.

Pardubický kraj

TV Prima odvysílala ve svých zprávách 8. 10. reportáž, ve které zaznělo, že na kandidátce Svobodných a Soukromníků bylo jméno již zemřelého lékaře. Matěj Rychlý, redaktor:
A problém s jedním kandidátem měli v Pardubickém kraji. Soukromníci a Svobodní měli na kandidátce jméno Bedřicha Petráně, ten už ale zemřel.

Napsal o tom i Blesk Atomová zastupitelka a… (10. 10. na str. 7): Kandidoval mrtvý PARDUBICE (jp, et) – Kandidát Svobodných a Soukromníků Bedřich Petráň (†70) zemřel několik týdnů před volbami, z lístků už ale nešel vyškrtnout. Oznámení o úmrtí mělo viset ve volebních místnostech, někde se ale stala chyba.

Nedělní Blesk Hlasy pro mrtvého kandidáta! (9. 10. na str. 12):
Střípky, postřehy, skandály a zajímavosti z krajských a senátních voleb 2016
Kandidáta, který už od srpna nežije, volili lidé v Pardubickém kraji! Šlo o lékaře Bedřicha Petráně (x70), jehož jméno stálo na 20. místě kandidátky Svobodných a Soukromníků…
Strana úmrtí svého kandidáta, který podlehl těžké nemoci, oznámila několik týdnů před volbami Krajskému úřadu v Pardubicích. Bylo jasné, že na volebních lístcích se jeho jméno už nedá vyškrtnout. Volební zmocněnkyně Petráně proto žádala o předání informace o jeho úmrtí všem volebním místnostem a očekávala, že lidé se tedy o smrti lékaře dozvědí na vývěsce. Tak se ale na mnoha místech nestalo. Kraj zveřejnění této informace nenařídil, a tak Petráň mohl dostávat hlasy. „Jsem z toho rozpačitý. Nechápu, proč se oznámení nevyvěsilo,“ řekl mluvčí Svobodných a Soukromníků v Pardubickém kraji Josef Káles. Voliči, kteří jméno zemřelého kandidáta zakroužkovali, tak přišli o preferenční hlas.

Chrudimský deník napsal Kandidát nabídl před volbami za hlasy svůj plnovous (10. 10. na str. 2): Přilákat voliče k urnám se kandidáti snažili různým způsobem. Petr Lichtenberg (Svobodní) například pár hodin před začátkem voleb nabídl za hlasy svůj pěstěný plnovous. „V Žamberku mají výbornou zmrzlinu, ale to máte jak lepidlo. V Chrudimi na náměstí je výborný ovar, jenže hořčice, v Pardubicích langoše, ale v těch je kečup, v Nasavrkách vynikající dršťková,“ vyjmenovává Lichtenberg na úvod videa zveřejněného na sociálních sítích útrapy spojené s jídlem a hustým plnovousem. „Chtěl bych proto nabídnou slib. Když za Svobodné a Soukromníky získáme alespoň 10 %, tak se oholím a budu mít tvář jak dětskou prdelku,“ zavázal se kandidát do krajského zastupitelstva…

Vyšlo i v online verzi Chrudimského deníku.

Ústecký kraj

Online verze Děčínského deníku a článek Hejtman odvolil v Bílině. V sobotu bude koukat s vnučkou na pohádky (7. 10.): Hned ve 14 hodin odvolil v Děčíně – Březinách nejmladší kandidát v Ústeckém kraji – devatenáctiletý Štěpán Chour. 19 let mu bylo před několika dny, na kandidátní listině Svobodných a Soukromníků se tak objevil již jako osmnáctiletý. Teprve má před sebou maturitu. „Před dvěma lety jsem si uvědomil, že je v této zemi cosi špatného. Začal jsem sledovat politické dění a došlo mi, že jsem generace, která má šanci měnit věci k lepšímu. Spousta lidí hodila flintu do žita a volit nechodí, protože cítí beznaděj a nevěří ve změnu. Což je škoda, protože volby jsou šancí na změnu," řekl Deníku mladík, který volil na základní škole, kam dříve chodil.

Vyšlo i Chomutovském deníku ad.

SENÁTNÍ VOLBY

Server Čtidoma.cz Senátní volby 2016: Udrží se "Obr", nebo se ocitneme pod Peřinou? (5. 10.):¨ Kandidáti mají na svých stránkách řadu referencí. Oberfalzera podporuje hudebník Ondřej Hejma, ředitel divadla na Vinohradech Tomáš Töpfer, herec Ondřej Pavelka, místopředseda Konfederace politických vězňů František Šedivý, europoslanec Petr Mach a nespočet starostů na Berounsku a Praze-západ.

Lidovky.cz a článek Ostře sledovaný souboj ‚těžkých vah‘ na Praze 6 vyhrál pedagog Růžička (8. 10.): Za filozofem Bělohradským, pro nějž hlasovalo 17 procent voličů, se držela dvojice Vlastimil Harapes (ANO) a František „Čuňas“ Stárek, na něhož v cestě za obhajobou senátorské mandátu vsadili občanští demokraté a kterého podpořila i Strana svobodných občanů.

Deník a články Kutnohorsko půjde znovu k volbám, v prvním kole nezvolilo senátora (10. 10.): Pátý skončil kandidát Svobodných a Soukromníků Milan Vodička se  3402 hlasy.

Výsledky voleb jsou překvapením, shodují se kandidáti z Kutnohorska do kraje (11. 10.): Radim Fedorovič, radní Kutné Hory, Svobodní a soukromníci: Výsledky voleb jsme spolu s Milanem Vodičkou, kandidátem do senátu, sledovali v Kutné Hoře. Pozitivně mně překvapil jeho volební výsledek v Kutné Hoře, kde přímo ve městě získal 16 procent hlasů.

V tištěné formě vyšlo například v Kutnohorském deníku Výsledky voleb jsou překvapením, shodují se kandidáti do kraje (11. 10. na str. 3).

Vyšlo i ve všech regionálních mutacích deníku, v internetové i tištěné formě.

13. října 2016

Kateřina Kašparová
tisková mluvčí Svobodných

e-mail: kasparova@svobodni.cz
telefon: 736 530 384

Zaujal Vás článek? Podpořte jej a autora pár Satoshi. Předem dík...

Tiskový mluvčí

Tiskový mluvčí

Novinky

Nejnovější video

0:13 Chartu 77 tvořili lidé, kteří byli v pozici kritizující socialistický systém za nedodržování lidských a občanských práv. Chartisté nenavrhovali změnit systém, šlo jim o korekci. Nešlo tedy o politickou opozici, přesto byli ostrakizovaní a pronásledovaní, protože komunisté věřili, že Charta vnáší do společnosti znejistění, nesoulad a disharmonii. Lišíte se v tomto směru od svých předchůdců, ke kterým se hlásíte?

7:09 Chartisté za socialismu se rekrutovali z řad bývalých komunistů, obecně levice. Jaké ideové kořeny máte vy?

12:22 Ve své Chartě 24 akcentujete právo na svobodu projevu a informací, zaručované článkem 11 hlavy II. Svoboda projevu má mít v demokracii plná a neomezená?

25:03 Podobně jako zmíněný článek v Chartě 24 kritizujete i postoj státu k jiným článkům, konkrétně 16 hlavy II, 21 hlavy III, 8 hlavy II – není to spíše kritika neústavnosti Vlády ČR a byrokracie zahrnující státní zastupitelství, tajnou službu, policii, nejrůznější úřady a instituce a to i v oblasti médií, školství, zdravotnictví, hospodářském sektoru?

27:35 Pokud vám systém vyhoví a napraví, budete asi slavit. Co budete dělat v případě, že systém bude reagovat podrážděně nebo dokonce podobně jako za socialismu, tedy budete vystavení perzekuci?

37:43 Máte nějakou reflexi z horních politických pater? Co říká vaší Chartě 24 parlamentní opozice?

47:21 Založíte také nadaci jako Charta 77 a bude i vás sponzorovat George Soros?

https://svobodni.cz/stanoviska-strany…

Libor Vondráček, předseda strany Svobodných, jeden z autorů Charty 24.

Otázky připravil a kladl Alexandr Vojta

Oblíbené štítky

Tiskový mluvčí

Tiskový mluvčí

Novinky

Oblíbené štítky

Svobodni-31