Svobodní slavili Den daňové svobody: rozdávali půlky žvýkaček i koblih

Svobodní slavili Den daňové svobody: rozdávali půlky žvýkaček i koblih

Dnes Svobodní slavili v českých městech tzv. Den daňové svobody. Tento týden obyvatelé ČR mají odpracováno na zaplacení daní a začínají vydělávat na sebe. Lidé od nás kromě Svobodných novin dostali jako symbol nehorázně vysokých daní půlku balení žvýkaček a v Brně půlku koblihy. Naše týmy jste mohli potkat v cca 40 městech po celé ČR.

Svobodní mají plán, jak daně lidem snížit tak, abychom příště mohli slavit Den daňové svobody dříve. Např DPH chceme snížit na jednotných 14 procent. "Nejlepší motivace k placení daní je, když jsou daně nízké. Když vlády v minulosti zvyšovaly sazby DPH z 19 na 20 a nakonec na 21 procent, myslíte, že vybraly více peněz? Nevybraly! Spočítali jsme, že kdyby stát nyní sjednotil a snížil sazbu DPH na 14 procent, lidé budou ochotněji daně platit, omezí se daňové úniky a stát vybere na daních skoro stejně jako nyní při sazbách 15 a 21 procent," upozorňuje předseda Svobodných a europoslanec Petr Mach.

"Nejsme revolucionáři, nechceme úplně zrušit všechny daně. Bohatě nám bude stačit, když se Den daňové svobody přesune zimy – do počátečních měsíců roku," prohlásil na akci v Praze místopředseda Karel Zvára.

FOTOALBUM POD TÍMTO ODKAZEM

 

Praha 6. června 2016

Kateřina Kašparová
tisková mluvčí Svobodných

e-mail: kasparova@svobodni.cz
telefon: 736 530 384

Foto: Kateřina Kašparová (Praha) a Pavel Vavřín (Brno)

Zaujal Vás článek? Podpořte jej a autora pár Satoshi. Předem dík...

Petr Mach

Petr Mach

Novinky

Oblíbené štítky

Svobodni-31