Svobodní představili kandidáty do Senátu

Svobodní představili kandidáty do Senátu

Ve středu 8. 8. 2012 proběhla tisková konference Strany svobodných občanů, na které se představili kandidáti do Senátu. Volby do Senátu proběhnou na podzim letošního roku a Svobodní budou kandidovat v osmi volebních obvodech.

Do senátu za Svobodné kandiduje například poradce současného prezidenta Jiří Payne, který říká, že: „Se Svobodnými promýšlíme vlastní alternativu k současnému pojetí státu. Usilujeme o přívětivý stát, kterého si občané mohou vážit. Je skvělé, že máme osm dobrých kandidátů do Senátu. Je výborné, že kandidujeme ve všech krajích v krajských volbách. Je vidět, že představa státu, který respektuje svobodu občanů, je přitažlivá. Nechceme vylepšovat stávající stav, chceme žít ve slušném státě. A s našimi kandidáty se do toho pustíme.“

Na podzim proběhnou také krajské volby, ve kterých budou Svobodní kandidovat ve všech třinácti krajských zastupitelstvech. „Všichni naši kandidáti, jak v krajských volbách, tak ve volbách do Senátu, budou hájit princip vyrovnaného rozpočtu a iniciovat zákon zakazující zadlužování státu a krajů,“ uvedl místopředseda strany Radim Smetka.

O Svobodných

Svobodní se profilují jako klasicky liberální pravicová euroskeptická strana, hájící principy volného trhu a minimálního státu. Tvrdí, že pokud se nepodaří prosadit zásadní změny současné EU, měla by podle nich ČR unii opustit. Strana svobodných občanů má přes tisíc členů a registrovaných příznivců. Straně svobodných občanů neustále narůstají politické preference, v červnu 2012 byly již na 4,2% (zdroj Factum Invenio) a blíží se tedy k hranici nutné pro vstup do Parlamentu. 

Kandidáti do senátu

Jiří Payne – Praha Vinohrady
Povolání: Od roku 2004 působí jako poradce prezidenta, podílel se na přípravě a založení Strany svobodných občanů, kde působí jako místopředseda.
Věk: 56

Miloslav Bednář – Volební obvod 17 – Praha 12
Povolání: V současné době pracuje jako vědecký pracovník a vysokoškolský profesor. Roku 2009 se stal členem přípravného výboru Strany svobodných občanů.
Věk: 63

Jan Nádvorník – Volební obvod 20 – Praha 4
Povolání: Působil jako starosta a senátor, v roce 1992 se stal členem ODS, ze které později vystoupil a nyní se rozhodl kandidovat do Senátu za stranu, s jejímž volebním programem se ztotožňuje.
Věk: 63

Jiří Pánek – Sokolov
Povolání: V současné době působí jako geodet. Politicky aktivní je od roku 1989 a v letech 1992-93 byl členem ODS. Nyní působí za Svobodné jako zastupitel v Sokolově.
Věk: 49

Petr Lichtenberg – Chrudim
Povolání: V současné době pracuje jako technicko-ekonomický pracovník a ve Straně svobodných občanů působí od roku 2009.
Věk: 53

Jaroslav Mitlener – Němčice
Povolání: Pracuje jako soukromý ortoped a v letech 1991-2012 byl členem ODS, kde šest let působil jako senátor. Od roku 2012 je členem Strany svobodných občanů.
Věk: 54

Richard Hartmann – Vědomice
Povolání: Je elektrotechnickým inženýrem. Ve Straně svobodných občanů působí jako místopředseda ústeckého krajského sdružení.
Věk: 43

Milan Vodička – Říčany
Povolání: V současné době působí jako ekonom a soudní znalec. V roce 2009 se stal zakládajícím členem Strany svobodných občanů a vykonává zde funkci předsedy Kontrolní komise.
Věk: 63

Více informací o kandidátech do Senátu a jejich životopisy naleznete na https://svobodni.cz/kandidatni-listiny/112-kandidati-do-senatu/.

Kontakt:
Tereza Melišová, mediální zástupce
Tel. 736 530 424
e-mail: melisova@svobodni.cz 

Zaujal Vás článek? Podpořte jej a autora pár Satoshi. Předem dík...

Jiří Payne

Jiří Payne

Novinky

Oblíbené štítky

Svobodni-31