Hezký den, jsem SvoBOT. Můžete se mě zeptat na cokoli ohledně programu Svobodných. Naučil jsem se moudrosti Libora Vondráčka a politické názory strany Svobodní.

Svobodní oslavili Den nezávislosti

Svobodní oslavili Den nezávislosti

Strana svobodných občanů si 28. října připomněla vznik samostatného Československého státu. Zástupci Svobodných jako poděkování zakladatelům státu položili věnec k soše Svatého Václava v Praze.

Petr Mach v úvodním projevu zdůraznil, že jednou nabytá nezávislost není získaná navždy. „Nechceme být oligarchií, na kterou se tato země mění. Chceme moc vrátit zpět na úroveň občanů a dopřát jim zpět mizející svobody,“ řekl předseda Svobodných Mach.

Zajímavé srovnání současnosti s první republikou přinesl Josef Káles: „Tehdy stát zaměstnával 5 procent všech zaměstnanců, dnes je to 23 procent. Na jednoho úředníka připadalo 140 občanů a dnes je to jen 40 občanů. Pojďme stát a jeho zakladatele uctít tím, že se alespoň přiblížíme první republice,“ dodal místopředseda Káles.

Po třetím projevu předsedy pražského sdružení Tomáše Štampacha následovalo slavnostní položení věnce a uctění památky zakladatelů státu. Svobodní následně pozvali všechny přítomné na besedu do blízkého klubu.

Jednalo se o poslední oficiální akci před republikovým sněmem, který se bude konat v sobotu 12. listopadu v Obecním domě v Praze.

V Praze 28. října 

Zaujal Vás článek? Podpořte jej a autora pár Satoshi. Předem dík...

Petr Mach

Petr Mach

Novinky

Nejnovější video

0:13 Chartu 77 tvořili lidé, kteří byli v pozici kritizující socialistický systém za nedodržování lidských a občanských práv. Chartisté nenavrhovali změnit systém, šlo jim o korekci. Nešlo tedy o politickou opozici, přesto byli ostrakizovaní a pronásledovaní, protože komunisté věřili, že Charta vnáší do společnosti znejistění, nesoulad a disharmonii. Lišíte se v tomto směru od svých předchůdců, ke kterým se hlásíte?

7:09 Chartisté za socialismu se rekrutovali z řad bývalých komunistů, obecně levice. Jaké ideové kořeny máte vy?

12:22 Ve své Chartě 24 akcentujete právo na svobodu projevu a informací, zaručované článkem 11 hlavy II. Svoboda projevu má mít v demokracii plná a neomezená?

25:03 Podobně jako zmíněný článek v Chartě 24 kritizujete i postoj státu k jiným článkům, konkrétně 16 hlavy II, 21 hlavy III, 8 hlavy II – není to spíše kritika neústavnosti Vlády ČR a byrokracie zahrnující státní zastupitelství, tajnou službu, policii, nejrůznější úřady a instituce a to i v oblasti médií, školství, zdravotnictví, hospodářském sektoru?

27:35 Pokud vám systém vyhoví a napraví, budete asi slavit. Co budete dělat v případě, že systém bude reagovat podrážděně nebo dokonce podobně jako za socialismu, tedy budete vystavení perzekuci?

37:43 Máte nějakou reflexi z horních politických pater? Co říká vaší Chartě 24 parlamentní opozice?

47:21 Založíte také nadaci jako Charta 77 a bude i vás sponzorovat George Soros?

https://svobodni.cz/stanoviska-strany…

Libor Vondráček, předseda strany Svobodných, jeden z autorů Charty 24.

Otázky připravil a kladl Alexandr Vojta

Oblíbené štítky

Petr Mach

Petr Mach

Novinky

Oblíbené štítky

Svobodni-31