Svobodní odmítají institut „agenta provokatéra“

Svobodní odmítají institut „agenta provokatéra“

Svobodní odmítají tzv „protikorupční balíček“, který předložila vláda a ministr vnitra Pecina Poslanecké sněmovně.

Odmítáme filosofii, podle které by měli korupci potlačovat agenti provokatéři. Korupci lze omezit jen omezením rozhodovací a přerozdělovací moci státu, ne najímáním nových úředníků a profesionálních úplatkářů,“ říká předseda Svobodných Petr Mach.

Kdo a jak bude kontrolovat agenty provokatéry? Kdo bude kontrolovat ty kontrolory agentů? Kdo  bude kontrolovat kontrolory kontrolorů?…. Agenti provokatéři a jejich „řídící důstojníci“ se klidně mohou stát úspěšnými vyděrači,“ doplňuje místopředseda Svobodných Jaroslav Bachora.

Svobodní považují za jediný účinný prostředek boje proti korupci minimalizaci množství příležitostí, proto prosazují minimální stát bez zbytečných úřadů. 

Svobodní taktéž upozorňují na skutečnost, že vláda hraje s občany falešnou hru: na veřejnosti mluví o agentu provokatérovi, ale současně navrhuje v zákoně větu „Agent nesmí svým jednáním vyvolat úmysl osoby trestný čin spáchat“  (viz http://www.psp.cz/sqw/text/tiskt.sqw?O=5&CT=1015&CT1=0). Jinými slovy, vláda chce jen předstírat před veřejností, že „bojuje s korupcí“. Nebojuje, a tento prázdný zákon, který jen zapleveluje právní řád, je zcela zbytečný.

Jaroslav Bachora
místopředseda
www.svobodni.cz
11.2.2010

Zaujal Vás článek? Podpořte jej a autora pár Satoshi. Předem dík...

Petr Mach

Petr Mach

Novinky

Oblíbené štítky

Svobodni-31