Svobodní obsadili finanční úřady

Svobodní obsadili finanční úřady

Svobodní opět (už potřetí) „obsadili“ finanční úřady – v souvislosti s posledním termínem podání daňového přiznání. Na občany čekali před celkem 92 fin. úřady po celé ČR.

Klacky pod nohy v Praze, rozbíjení pokladny ve Zlíně

V Praze se dnes akce zúčastnil před FÚ pro Prahu 3 a 9 i předseda strany a europoslanec Petr Mach. Proběhl tam symbolický sběr klacků, které stát hází podnikajícím lidem neustále pod nohy.

„Vláda podnikatelům a živnostníkům neustále hází klacky pod nohy. Namísto, aby ti, kdo sami živí svou rodinu, věnovali čas svému řemeslu či podniku, tráví ho zbytečným papírováním a běháním po úřadech. Místo, aby se rušily zbytečné úřady a podnikání se zjednodušovalo, přibývají neustále nové povinnosti. Stát by lidi, kteří se chtějí starat sami o sebe, neměl považovat za škodnou a neustále je šikanovat nekonečným proudem předpisů,“ vysvětlil dnes smysl akce P. Mach.

Ve Zlíně rozbil místopředseda Svobodných Tomáš Pajonk sekerou registrační pokladnu, jejichž zavedení plánuje Ministerstvo financí.

„Nesouhlasíme s dalším nesmyslem, který bude stát stovky milionů, a který současně přinese více škody než užitku. Stát si nemá kompenzovat svou neschopnost vybrat daně útokem na podnikatele,“ zdůraznil předseda zlínských Svobodných Jan Ištvánek.

Petice proti byrokracii

Zástupci Strany svobodných občanů před FÚ také nabízeli k podpisu i petici za stát bez zbytečných byrokratických překážek.

„Vadí vám opakované sdělování stejných informací úřadům? Vadí vám registrační pokladny? Těmito otázkami chceme lákat kolemjdoucí, aby se zapojili a přispěli ke svobodnějšímu životu a podnikání v naší zemi,“ vysvětluje místopředseda Svobodných Tomáš Pajonk s tím, že jeho strana se snaží dlouhodobě hájit zájmy tvořivých a pracovitých lidí.

Fotky z akce zde

V Praze dne 31. března 2015
Kateřina Kašparová, tisková mluvčí Svobodných
e-mail: kasparova@svobodni.cz
telefon: 736 530 384
www.svobodni.cz

Zaujal Vás článek? Podpořte jej a autora pár Satoshi. Předem dík...

Petr Mach

Petr Mach

Novinky

Oblíbené štítky

Svobodni-31