Svobodní budou o změnu ve Zlínském kraji usilovat společně se Soukromníky

Svobodní budou o změnu ve Zlínském kraji usilovat společně se Soukromníky

Strana svobodných občanů a Strana soukromníků České republiky uzavřely tento týden ve Zlíně předvolební koaliční smlouvu pro volby do zastupitelstva Zlínského kraje na podzim letošního roku. Tato smlouva navazuje na rámcovou dohodu o spolupráci na národní úrovni, kterou obě pravicové strany uzavřely na začátku ledna. Krajská koalice již vznikla i ve středních Čechách, v dalších regionech obě strany intenzivně jednají. 

Podpisem koaliční smlouvy vznikl společný volební štáb Soukromníků a Svobodných. Jeho úkolem bude především koordinace kampaně a jednání o kandidátech pro prvních deset míst na společné kandidátce. Její podoba by měla být známa v únoru, stejně jako společný krajský volební program.

Zde se plně ztotožňujeme s prohlášením našeho koaličního partnera: „Je patrné, že v hlavních programových tezích jsme si se Svobodnými opravdu velmi blízko. Půjde tak spíše o hledání společných konkrétních řešení.“

Předseda Svobodných ve Zlínském kraji Tomáš Pajonk k uzavření smlouvy poznamenává: „Svobodní velmi vítají toto spojenectví. Neustále nám přibývá byrokracie, úředních míst a pachatelů dobra za cizí peníze. Kraj se svými granty a selektivní podporou zbytečných projektů komicky kopíruje Evropskou unii. Tyto nešvary se na krajské úrovni pokusíme společně zastavit, než bude pozdě.“

„Zlínský kraj rozhodně není v kondici, ztrácí dynamiku a lidé v něj ztrácejí důvěru. Jde o socialistický moloch, který nedokáže účinně řešit žádný ze zásadních problémů obyvatel regionu. Spolupráce se Svobodnými je dobrým předpokladem k tomu, aby se nám tento stav podařil změnit,“ řekl ke stavu krajské samosprávy předseda Soukromníků ve Zlínském kraji Petr Thaisz.

 

Svobodní Zlínský kraj

Zaujal Vás článek? Podpořte jej a autora pár Satoshi. Předem dík...

Svobodní

Svobodní

Novinky

Oblíbené štítky

Svobodni-31