Svobodní bránili prezidenta

Svobodní bránili prezidenta

Ve středu 17.6. v 17 hod. (v předvečer 68. narozenin V. Klause) jsme uspořádali „polotichý protest“ na Hradčanském nám. proti odpůrcům prezidenta. Ti hlasitě pokřikovali „Dost bylo Klause“ apod. hesla.

Happening lidí, kteří nesouhlasí s Klausovou politikou a chtějí, aby odstoupil, uspořádala občanská iniciativa „Už dost!“ Na stejnou dobu a stejné místo svolali svou akci „DOST bylo Havla“ i Klausovi příznivci z iniciativy DOST. Jejich akci a prezidenta přišli podpořit i členové a příznivci Strany svobodných občanů ve stranických tričkách s logem berana a s transparenty (např. SVOBODNÍ PODPORUJÍ PREZIDENTA).

Prezidentovi odpůrci na nás opakovaně vyslali městské strážníky, kteří nás „vytlačovali“ s našimi transparenty a několik z nás legitimovali. Po ukončení akce se Klausovi odpůrci vydali na 2. nádvoří, kde pokračovali v demonstraci, teď již nepovolené. Přesto, že jsme strážníky na tento fakt opakovaně upozornili, nijak nezasáhli a navíc reagovali posměšně a arogantně (zejména jejch velitel akce jménem Stejskal s č. 0190 – takto se nám představil, byl v civilu; celý incident s ním máme natočen na video).

Fotogalerie ZDE.

Média o akci hojně informovala. Viz například tyto články s fotkami a videozáznamy:

Na TN.cz zde (vč. vyjádření mluvčí Svobodných K. Kašparové)

Na IDNES.cz zde

Na Týden.cz zde

Na webu Novinky.cz zde

Článek v LIDOVÝCH NOVINÁCH zde

Zaujal Vás článek? Podpořte jej a autora pár Satoshi. Předem dík...

Svobodní

Svobodní

Novinky

Oblíbené štítky

Svobodni-31