Spolupráce Svobodných s norskou stranou Liberalistene

Spolupráce Svobodných s norskou stranou Liberalistene

Svobodní navázali bližší spolupráci s norskou stranou Liberalistene. Při své nedávné návštěvě Norska se předseda Svobodných Petr Mach setkal s předsedou Liberalistene Espenem Hagen Hammerem a probírali spolu především kauzu českých dětí zadržovaných v Norsku (kvůli které P. Mach v Norsku byl).

„Pan Hammer praktiky úřadu na ochranu dětí silně kritizuje. Mimo jiné mi sdělil, že lidé v Norsku příliš nechápou kritiku Čechů na adresu Barnevernetu, protože tam bohužel panuje velmi nekritický přístup k činnosti úředníků – což u nás naštěstí nehrozí. Také připomněl, že v Norsku je už téměř 30 let trestným činem plácnout dítě nebo na něj zvýšit hlas,“ popsal schůzku s norským protějškem Petr Mach a dodal: „Rád bych Espenovi také moc poděkoval, že nám pomáhá s překlady a informacemi z Norska k této kauze.“

smlouvu o spolupráci, v níž se mj. uvádí:

Prohlašujeme, že strany zastávající svobodu na celém světě mají spolupracovat a hájit běžné občany. Moc vlády musí být omezená. Ta v současnosti naopak narůstá.
Liberalistene a Svobodní si přejí vzájemný obchod, cestování a vzájemné obohacování našich národů bez byrokratických překážek. Hlavní principem je svoboda jednotlivce. Vzájemně se coby partnerské strany podporujeme – ve volbách a do budoucna.

O spolupráci se Svobodnými na svém webu informovala i norská strana.

Kateřina Kašparová
tisková mluvčí Svobodných

e-mail: kasparova@svobodni.cz
telefon: 736 530 384

Zaujal Vás článek? Podpořte jej a autora pár Satoshi. Předem dík...

Petr Mach

Petr Mach

Novinky

Oblíbené štítky

Svobodni-31