SKOŘEPA: Pravicová vláda reálného socialismu

SKOŘEPA: Pravicová vláda reálného socialismu

Zhruba před týdnem vetoval prezident Václav Klaus zákon o hospodaření energií. Na první pohled by se mohlo zdát, že se bude jednat o nějaký z mnoha zákonů, o kterém ani nebudeme vědět že existuje a našich životů se dotkne jen okrajově. Ale opak je pravdou.

Tento zákon přináší pro každého vlastníka nemovitosti povinné revize elektrických rozvodů, povinné revize kotlů a v případě že budete chtít nemovitost prodávat, pronajímat nebo stavět, i povinnost nechat si zpracovat tzv. štítek energetické náročnosti budov. Tyto nové povinnosti budou každou domácnost stát nemalé peníze a výrazně zvýší náklady na bydlení, nehledě na to, že výrazným způsobem narušují vlastnické právo k nemovitostem.

Pokud stát nebo EU přikazuje lidem jak mají nakládat s vlastním majetkem, tak to začíná zavánět socialistickou nesvobodou, jakou jsme tu měli před více než dvaceti lety. Stát rozhoduje o vašem majetku, jako by byl v jeho vlastnictví a asi jediný rozdíl je v tom, že vás nevyhodí na dlažbu, ale učiní z vás správce a uživatele nemovitosti. V podstatě nebudete nic vlastnit a stát vám bude nemovitost za údržbu pronajímat.

Je spodivem, že tento zákon, za který by se nemusel stydět žádný komunistický plánovač, předložila naše vláda, která o sobě tvrdí, že je pravicová a přitom dělá vše k popření vlastnického práva, které je jedním z pilířů svobodné společnosti. Jsem zvědav, jestli si naši zákonodárci uvědomí chybu, kterou učinili a tento legislativní paskvil směřující k nesvobodě smetou se stolu, nebo jestli prezidentské veto přehlasují a náš stát posunou zase o něco blíž k socialistické totalitě.

Jaroslav Skořepa je členem Svobodných

Zaujal Vás článek? Podpořte jej a autora pár Satoshi. Předem dík...

Svobodní

Svobodní

Novinky

Oblíbené štítky

Svobodni-31