Hezký den, jsem SvoBOT. Můžete se mě zeptat na cokoli ohledně programu Svobodných. Naučil jsem se moudrosti Libora Vondráčka a politické názory strany Svobodní.

Proč Petr Mach hlasoval proti rozpočtu EU na 2016

Proč Petr Mach hlasoval proti rozpočtu EU na 2016

Evropský parlament schválil ve středu 25. 11. rozpočet EU na rok 2016. Je zatím největší v historii EU, počítá se závazky ve výši 155 miliard eur a 144 miliardy eur v platbách.

Europoslanec Petr Mach (Svobodní) k tomu říká: "Je to nejplýtvavější rozpočet za celou historii EU. Naše frakce EFDD navrhovala minimální úspory zejména v oblasti sebepropagace EU (celkem podala 46 návrhů) – v celkové výši téměř miliardy eur. Ani tyhle úspory ale bohužel neprošly. Proto jsem hlasoval proti rozpočtu."

Co konkrétně poslanci EFDD navrhovali:

zcela zrušit rozpočtovou kapitolu na propagandu výhod eura
zrušit dotování evropských politických stran a jejich nadací
zrušit dotace na Dům evropské historie
omezit výdaje na europarlamentní televizi, renovaci unijních budov, platy a náhrady zaměstnanců a poslanců, nebo na diplomatický sbor Evropské unie ad.

Všechny návrhy najdete tady.

Úspory v rozpočtu EU navrhovali euroskeptici už loni. Tehdy podali ve výboru na 150 pozměňovacích návrhů, které snižovaly různé kapitoly rozpočtu Evropské unie téměř o miliardu eur. Bohužel byli přehlasováni a výbor všechny pozměňovací návrhy zamítl.

V Praze dne 26. listopadu 2015

Kateřina Kašparová, tisková mluvčí europoslance P. Macha
e-mail: kasparova@svobodni.cz
mobil: 736 530 384
www.petrmach.cz

Zaujal Vás článek? Podpořte jej a autora pár Satoshi. Předem dík...

Petr Mach

Petr Mach

Novinky

Nejnovější video

Lidé mi říkají, že chtějí z EU vystoupit, říká Libor Vondráček, předseda Svobodných. Od občanů prý na ulicích českých měst slýchá především stížnosti na Green Deal a na rostoucí životní náklady. Proč je Libor Vondráček proti přijetí Ukrajiny nebo Turecka do EU? Co mu vadí na Petru Fialovi a způsobu, jakým český premiér hájí národní zájmy v Bruselu? Jak si nyní EU může sáhnout na peníze přímo z kapes jednotlivých lidí? A na jaké nebezpečí se v EU po migrační krizi z roku 2015 zapomnělo? Podívejte se na celou epizodu.

Oblíbené štítky

Petr Mach

Petr Mach

Novinky

Oblíbené štítky

Svobodni-31