Hezký den, jsem SvoBOT. Můžete se mě zeptat na cokoli ohledně programu Svobodných. Naučil jsem se moudrosti Libora Vondráčka a politické názory strany Svobodní.

PILC: Proč musí stát podporovat sport?

PILC: Proč musí stát podporovat sport?

Podle ministra financí Miroslava Kalouska stát musí podporovat sport, stát nesmí rezignovat na podporu sportu.

Proč?

Stát tady není od toho, aby podporoval sport (ČSR – Česká sportovní republika?).

Stát musí zajistit to, stát musí zajistit ono. Pro zastánce silného státu je téměř cokoli obvykle záležitostí strategickou nebo prestižní. Strategïcký je třeba Budvar a letiště Ruzyně. Takže asi půjde o záležitost prestiže. Daj-li medajli. Na Olympiádě třeba. Ať to stojí, co to stojí. Daňové poplatníky.

Pravicové stanovisko v této věci by vypadalo asi nějak takto: Státní přerozdělování peněz na sport je stejně neefektivní jako jakékoli jiné státní přerozdělování. Výhodnější je mít nízké daně, ponechat lidem peníze v jejich peněženkách. Oni sami vědí, jak s nimi efektivně naložit, vložit je třeba do sportu. Je výhodnější, když jednotlivec vloží své peníze do státem nedotovaného sportu, než když mu stát peníze sebere na daních a potom jimi podporuje sport. Je výhodnější, když přes stát proteče co nejméně peněz.

TOP09 není pravicová strana. To jsou jen takové mimikry. TOP09 se označuje za pravicovou stranu, protože je to líbivé, módní označení. Pravicovou politiku ale nedělá.

Jindřich Pilc je členem Svobodných

Zaujal Vás článek? Podpořte jej a autora pár Satoshi. Předem dík...

Svobodní

Svobodní

Novinky

Nejnovější video

Lidé mi říkají, že chtějí z EU vystoupit, říká Libor Vondráček, předseda Svobodných. Od občanů prý na ulicích českých měst slýchá především stížnosti na Green Deal a na rostoucí životní náklady. Proč je Libor Vondráček proti přijetí Ukrajiny nebo Turecka do EU? Co mu vadí na Petru Fialovi a způsobu, jakým český premiér hájí národní zájmy v Bruselu? Jak si nyní EU může sáhnout na peníze přímo z kapes jednotlivých lidí? A na jaké nebezpečí se v EU po migrační krizi z roku 2015 zapomnělo? Podívejte se na celou epizodu.

Oblíbené štítky

Svobodní

Svobodní

Novinky

Oblíbené štítky

Svobodni-31