PÁNEK: Pravým důvodem prohibice je touha řídit lidem život

PÁNEK: Pravým důvodem prohibice je touha řídit lidem život

Už nemůže být žádných pochyb. Pravým důvodem prohibice je Hegerova neutišitelná touha řídit lidem jejich životy.

Nejdřív ministr deklaroval úmysl zakázat v restauracích kouření klasických a dokonce i elektronických cigaret. Zatímco v případě klasických cigaret se aspoň teoreticky mohlo jednat o fatální nepochopení konceptu vlastnických práv, případ elektronických cigaret už je bohapustý dirigismus.

Potom se rozhodl, že děti jedí špatná jídla a málo sportují. Je jasné, že se s tím něco musí dělat. Kdo by si pomyslel, že děti nepatří ministrovi, byl by tradičně označen za nebezpečného neoliberála.

Vzhledem k tomu, že se snažím ignorovat stará média, co nejvíce to jde, patrně mi ještě mnoho jeho dirigistických nápadů uniklo.

Nicméně dnes se Heger přiznal k tomu, jakou radost mu dělá, že lidi nemůžou pít alkohol. Vzhledem k výše uvedenému a k evidentní nesmyslnosti prohibice legálního alkoholu k vyřešení problému je podle mě zřejmé, že methanolová aféra byla pouhou záminkou k utahování šroubů.

Při zákazech je vláda ve svém živlu. Doufám, že už nikdo nezůstává na pochybách o tom, že TOP 09 jsou hardcore socialisti.

Martin Pánek je členem Republikového výboru Svobodných

Zaujal Vás článek? Podpořte jej a autora pár Satoshi. Předem dík...

Svobodní

Svobodní

Novinky

Oblíbené štítky

Svobodni-31