Na podporu kandidatury Ladislava Jakla se shromáždilo přes 25 tisíc podpisů. Svobodní nebudou mít svého kandidáta v přímé volbě.

Na podporu kandidatury Ladislava Jakla se shromáždilo přes 25 tisíc podpisů. Svobodní nebudou mít svého kandidáta v přímé volbě.

Na podporu kandidatury Ladislava Jakla na funkci prezidenta republiky se podařilo shromáždit přes 25 tisíc podpisů občanů. Nepovedlo se shromáždit potřebných 50 tisíc podpisů, takže Svobodní nebudou mít svého kandidáta v nadcházející přímé volbě hlavy státu.

Ladislav Jakl mj. uvedl: „Děkuji vám všem, kteří jste mi s tímto úkolem nezištně a usilovně pomáhali. Vím, že mnohé z vás to stálo pořádný kus práce a trpělivosti. Nyní někteří možná cítíte zklamání a máte pocit, že všechna ta práce byla zbytečná. Rád bych vás ujistil, že rozhodně zbytečná nebyla a že měla smysl. Ve spolupráci s vámi všemi se podařilo prosadit mnohé naše společné myšlenky do veřejné debaty. Tyto myšlenky už v pokračujícím střetu v rámci přímé prezidentské volby zůstanou, kandidáti budou nuceni se s nimi konfrontovat a brát je na zřetel. A to vše se určitě zhodnotí i v blízké budoucnosti.

Ladislav Jakl dále uvedl, že bude nadále hájit principy, které jako prezidentský kandidát zastával: „Budu nadále k dispozici v naší snaze zastavit socialismus, zastavit bruselskou centralizaci a vrátit lidem kontrolu nad svými životy.

Děkujeme podporovatelům, kteří se pokoušeli intenzivním úsilím potřebný počet podpisů nashromáždit, a děkujeme Ladislavu Jaklovi, že se role historicky prvního kandidáta Svobodných na prezidenta republiky vzešlého ze stranických primárek zhostil. Podařilo se tak oslovit desítky tisíc potenciálních budoucích voličů Svobodných. Děkujeme i několika poslancům, kteří připojili svůj podpis pod kandidaturu kandidáta Svobodných a vyjádřili tím i blízkost myšlenkám, které společně hájíme.  

Petr Mach
www.svobodni.cz
6.11.2012

Prohlášení Ladislava Jakla

„Dnes vypršela lhůta pro sbírání podpisů na podporu prezidentské kandidatury. Požadovaného limitu padesáti tisíc podpisů se mi dosáhnout nepodařilo. Nashromáždil jsem jen něco přes polovinu tohoto počtu. Pro mne osobně z toho plyne ponaučení, že jsem se sběru měl věnovat ještě usilovněji.

Děkuji vám všem, kteří jste mi s tímto úkolem nezištně a usilovně pomáhali. Vím, že mnohé z vás to stálo pořádný kus práce a trpělivosti. Nyní někteří možná cítíte zklamání a máte pocit, že všechna ta práce byla zbytečná.

Rád bych vás ujistil, že rozhodně zbytečná nebyla a že měla smysl. Ve spolupráci s vámi všemi se podařilo prosadit mnohé naše společné myšlenky do veřejné debaty. Tyto myšlenky už v pokračujícím střetu v rámci přímé prezidentské volby zůstanou, kandidáti budou nuceni se s nimi konfrontovat a brát je na zřetel. A to vše se určitě zhodnotí i v blízké budoucnosti.

V budoucnosti v prosazování našich společných idejí svobody člověka určitě hodlám vytrvat. Rozhodně se nestáhnu do lesů, ale budu nadále k dispozici v naší snaze zastavit socialismus, zastavit bruselskou centralizaci a vrátit lidem kontrolu nad svými životy.

Ladislav Jakl“

Zaujal Vás článek? Podpořte jej a autora pár Satoshi. Předem dík...

Petr Mach

Petr Mach

Novinky

Oblíbené štítky

Svobodni-31