Milan Vodička diskutoval v České televizi o policii

Milan Vodička diskutoval v České televizi o policii

V pořadu Politické spektrum v České televizi na téma Policie v České republice zastupoval Stranu svobodných občanů Milan Vodička, člen Republikového výboru a kandidát v letošních volbách do Senátu v obvodu č. 40 (Kutná Hora). Spolu s ním diskutovali Ivan Bartoš, předseda Pirátské strany a Petr Kutílek, místopředseda Strany zelených.

Milan Vodička se v diskusi vyjádřil odmítavě k vládní novele o přestupcích: „Je naprosto nepřiměřené, že za urážku úředníka či policisty bude hrozit podle novely přijaté Sněmovnou pokuta až 10 000 korun, jde o další regulativní akt  současné vlády, která neustále ukrajuje ze svobod občanů“. Účastníci debaty se shodli, že některé zákroky Policie v poslední době byly nepřiměřené a neodpovídající (až soud osvobodil ženu, která prý napadla policistu, napadení muže na lavičce policistou, nebo kauza tibetských a čínských vlajek). „Zdá se, že Policie při vypjatých a mimořádných a v podstatě nedůležitých situacích neumí dobře vyhodnotit svoje oprávnění a bylo by vhodné každého policistu na tyto situace vyškolit“, uvedl v diskusi Milan Vodička.

Diskuse se rovněž stočila na pravomoci Policie a snahy o jejich rozšiřování, diskutéři uváděli, že jich Policie podle současných předpisů má dostatek. Je totiž jisté, že další „zaplevelení naší legislativy“ o nové a zpřísňující regulace by vedlo k omezování svobod občanů České republiky.

Záznam celého pořadu si pusťte zde.

 

Praha 14. května 2016

Kateřina Kašparová
tisková mluvčí Svobodných

e-mail: kasparova@svobodni.cz
telefon: 736 530 384

Zaujal Vás článek? Podpořte jej a autora pár Satoshi. Předem dík...

Svobodní

Svobodní

Novinky

Oblíbené štítky

Svobodni-31