MACH: Projev na shromáždění ke DNI NEZÁVISLOSTI

MACH: Projev na shromáždění ke DNI NEZÁVISLOSTI

Připomínáme si Den české státnosti, den, kdy se Češi pod vedením Tomáše G. Masaryka vymanili z byrokratické nadnárodní říše, aby si vládli sami. A udělali dobře: Zatímco v okolních státech vládla bída a hyperinflace, Československo s vlastní měnou a vlastními zákony prosperovalo. Všimněte si, že Sociální demokraté, ODS či lidovci si tento den prakticky nepřipomínají – nanejvýš velmi formálně. Nehodí se jim to totiž do krámu. Oni chtějí suverenitu opět odevzdávat do vzdáleného centra.

Někteří naši političtí odpůrci nás posílají do Moskvy. Myslí si zřejmě, že když nechceme strkat hlavu do lisabonského chomoutu, je jedinou alternativou žádost o vstup do Ruské federace. To je samozřejmě hloupost. Alternativou Bruselu není Moskva. Alternativou je Nezávislost! To bylo koneckonců úspěšné řešení Tomáše G. Masaryka a jeho spolupracovníků.

***

Den české státnosti naštěstí důstojně připomíná pan prezident Václav Klaus, a my jsme mu za to vděčni! Podporujeme ho také ve snaze zamezit nejhorším dopadům Lisabonské smlouvy, i když víme, že i s jeho výjimkou to bude stále smlouva špatná, horší než stávající podmínky našeho členství v Evropské unii.

Dva základní principy, na nichž stojí politická filosofie Strany svobodných občanů, jsou
a) svrchovanost či národní nezávislost – tedy schopnost tvořit si vlastní zákony a b) svoboda jednotlivce. Odmítáme socialismus všeho druhu. Odmítáme Národní socialismus a odmítáme Nadnárodní socialismus. Založili jsme Stranu svobodných občanů, protože jsme odhodláni za svobodu a nezávislost znovu bojovat – politickými prostředky.

***

Sešli jsme se u pomníku Josefa Jungmanna, který se zasloužil o obnovení českého jazyka a položil tak základy obnovení české státnosti. Díky němu nejsme jen další spolkovou zemí Německa.

Jungmann by asi nesouhlasil se současnou přehršlí cizích slov v českém jazyku. Vezměme si třeba takový výraz ‘Evropská unie‘. Správně se má samozřejmě říkat Evropský svaz. To je mnohem jasnější.

***

Zakládáme tímto tradici setkání ke Dni nezávislosti a těším se, že zde jednou 28. října budeme slavit skutečnou nezávislost!



(Projev předsedy Svobodných Petra Macha na shromáždění ke DNI NEZÁVISLOSTI na Jungmannově náměstí 28. října 2009)

Zaujal Vás článek? Podpořte jej a autora pár Satoshi. Předem dík...

Petr Mach

Petr Mach

Novinky

Oblíbené štítky

Svobodni-31