LIDOVÉ NOVINY: Na Hradě to kvůli vlajce jiskřilo

LIDOVÉ NOVINY: Na Hradě to kvůli vlajce jiskřilo

…V kolik hodin se vlajka nad Hradem objeví a na kterém stožáru bude mít své místo, ale Hrad úzkostlivě tají. „Podrobnosti se teprve řeší,“ nechtěla prozradit detaily Zemanova mluvčí Hana Burianová.

Jisté už naopak je, že Barrosovu návštěvu doprovodí hlasité demonstrace. Na Hradčanské náměstí se sejdou příznivci Strany svobodných občanů euroskeptika Petra Macha. Protestním shromážděním chtějí dát najevo, že s výměnou českého symbolu za cizí nesouhlasí.
„Miloš Zeman bude sundávat český symbol a místo něj vyvěšovat symbol evropský. Jinou cestu k tomu nemá. Na Hradě je jen určitý počet stožárů a nedovedu si představit, kam by nově vlajku vyvěsil,“ řekl LN Mach a označil Zemanovu akci za „servilitu, která není na místě“. Na demonstraci se podle něj sejde nejméně sto lidí.

Anketa

Patří modrozlatá vlajka Evropské unie na Pražský hrad?
Karel Schwarzenberg:

Ano. Jsme už několik let členy čili součástí Evropské unie. Jsou tací, kteří udatně neberou tuto skutečnost na vědomí. Ve Spojených státech mne vždy zaujala Flat Earth Society.

Petr Mach ekonom a šéf Strany svobodných občanů:

Je to servilita vůči Evropské unii, která není namístě. Česká republika navíc podle protokolu připojeného k Lisabonské smlouvě nepovažuje tuto vlajku za vlajku Evropské unie. Absolutně absurdní je také to, co Miloš Zeman uvedl, tedy že za to chce žádat vyšší dotace z Evropské unie.

celý článek v Lidových novinách 21.32013

Zaujal Vás článek? Podpořte jej a autora pár Satoshi. Předem dík...

Petr Mach

Petr Mach

Novinky

Oblíbené štítky

Svobodni-31