Hezký den, jsem SvoBOT. Můžete se mě zeptat na cokoli ohledně programu Svobodných. Naučil jsem se moudrosti Libora Vondráčka a politické názory strany Svobodní.

KREMLÍK: Biopaliva nechce už ani Greenpeace

KREMLÍK: Biopaliva nechce už ani Greenpeace

Parlamentem i senátem prošla novela zákona o ovzduší, který zvýšila přimíchávání biopaliv (u nafty dokonce na 6%). Doufejme, že poslanci budou mít rozum a nebudou se snažit presidentské veto přehlasovat. Proč?

a) 21.dubna 2010 Evropská komise musela po nátlaku Reuters odtajnit dokument, který ukazuje, že biopaliva jsou 4xhorší než fosilní paliva. Co se týče vlivu na skleníkové plyny (viz zde)

b) Na konci března 2010 studie IFPRI Evropské komisi doporučila, že biopaliva nesmí překročit 5,6% protože ve větší míře už jsou pro životní prostředí škodlivá.

c) Biopaliva odsoudila už studie OECD z roku 2008

Biopaliva první generace jsou pro přírodu špatná. Biopaliva druhé generace jsou teprve ve vývoji. Tak jako tak mohou vyřešit jen zlomek naší palivové spotřeby – jinak by nám nestačil na jejich pěstování celý povrch Zeměkoule.

Naproti tomu uranu máme dost a dost. Jadernou energetiku doporučila v roce 2008 Pačesova komise jako pro nás optimální řešení.

Biopaliva byla slepá ulička. Těží z ní jen lobbisté.

EU SPLNILA KJÓTSKÝ PROTOKOL ÚČETNÍMI TRIKY

(guardian, allgov, sei)  Podle loňské studie SEI (Stockholm Environment Institute) je evropská politika boje proti skleníkovým plynům jen papírový tygr. Například Velká Británie vykazuje, že se jí jakoby podařilo splnit Kjótský protokol a snížila emise skleníkových plynů od roku 1990 asi o 18%. Toho se však dosáhlo tím, že výrobní fabriky byly přestěhovány mimo EU, často do Číny. Spolu s nimi z EU mizí pracovní místa a HDP. Emise tedy zmizí v EU a protunelují do Číny. Výrobky vyrobené v Číně se pak dovezou zpátky do Británie.

Je to takové „zametání evropských GHG emisí pod čínský koberec.“ Čína v roce 2007 překonala USA a stala se jedničkou v emisích skleníkových plynů. Ale celá třetina výroby je výroba pro vyspělé země.

Pokud se podíváme na růst britské spotřeby výrobků (při jejichž výrobě vznikají emise), ukáže se, že VE SKUTEČNOSTI emise, za které Britové nesou odpovědnost, vzrostly o více jak 20%.

Interní dokument Evropské komise, který unikl na veřejnost počátkem roku 2010, zase ukazuje, že EK plánovala účetními podvody papírově splnit i ekologické cíle v otázce biopaliv. Palmové plantáže by se překlasifikovaly na „pralesy“ a tím by na papíře už jakoby nedocházelo k likvidaci pralesů, když se vykácí a nahradí pěstováním biopaliv.

Eko-aktivisté takovéto fiktivní předstírané ochraně přírody říkají „greenwash“.

EVROPSKÁ KOMISE UTAJOVALA ŠKODLIVOST BIOPALIV

(reuters) Cožpak to nemá konce? Alarmisté, kteří chtějí prosadit uhlíkový byznys zase utajovali data. Tentokrát nešlo o klimatology, ale o Evropskou komisi, která obcházela zákon o svobodě informací. Eko-aktivisté pohrozili v březnu soudní žalobou, pokud Evropská komise nezveřejní studie  o negativních dopadech biopaliv. 21.dubna 2010 EK ustoupila nátlaku Reuters a uvolnila dodatek, který v prosinci odstřihla od jedné studie a utajila ho.

Studie říká, že biopaliva mohou mít až čtyřikrát vyšší uhlíkovou stopu nežli fosilní paliva!

Když o biopaliva nestojí ani eko-aktivisté, čí zájmy tedy EK zastupuje?

Spekulace s nadsázkou: Možná jde o skryté šrotovné. Nekvalitní biopaliva vám rychleji prodřou motor, auto vyhodíte a musíte si koupit nové. A tím se podpoří automobilový sektor. (:-)

Vítězslav Kremlík je členem Svobodných. Převzato z www.klimaskeptik.cz

Zaujal Vás článek? Podpořte jej a autora pár Satoshi. Předem dík...

Svobodní

Svobodní

Novinky

Nejnovější video

0:13 Chartu 77 tvořili lidé, kteří byli v pozici kritizující socialistický systém za nedodržování lidských a občanských práv. Chartisté nenavrhovali změnit systém, šlo jim o korekci. Nešlo tedy o politickou opozici, přesto byli ostrakizovaní a pronásledovaní, protože komunisté věřili, že Charta vnáší do společnosti znejistění, nesoulad a disharmonii. Lišíte se v tomto směru od svých předchůdců, ke kterým se hlásíte?

7:09 Chartisté za socialismu se rekrutovali z řad bývalých komunistů, obecně levice. Jaké ideové kořeny máte vy?

12:22 Ve své Chartě 24 akcentujete právo na svobodu projevu a informací, zaručované článkem 11 hlavy II. Svoboda projevu má mít v demokracii plná a neomezená?

25:03 Podobně jako zmíněný článek v Chartě 24 kritizujete i postoj státu k jiným článkům, konkrétně 16 hlavy II, 21 hlavy III, 8 hlavy II – není to spíše kritika neústavnosti Vlády ČR a byrokracie zahrnující státní zastupitelství, tajnou službu, policii, nejrůznější úřady a instituce a to i v oblasti médií, školství, zdravotnictví, hospodářském sektoru?

27:35 Pokud vám systém vyhoví a napraví, budete asi slavit. Co budete dělat v případě, že systém bude reagovat podrážděně nebo dokonce podobně jako za socialismu, tedy budete vystavení perzekuci?

37:43 Máte nějakou reflexi z horních politických pater? Co říká vaší Chartě 24 parlamentní opozice?

47:21 Založíte také nadaci jako Charta 77 a bude i vás sponzorovat George Soros?

https://svobodni.cz/stanoviska-strany…

Libor Vondráček, předseda strany Svobodných, jeden z autorů Charty 24.

Otázky připravil a kladl Alexandr Vojta

Oblíbené štítky

Svobodní

Svobodní

Novinky

Oblíbené štítky

Svobodni-31