Kašparová: Vrtěti vejcem

Kašparová: Vrtěti vejcem

Tak jsme zase zpátky – v našem českém bahýnku, kde zapásí dva velcí tyranosauři a zašlapávají přitom zdárně do země vše živé kolem. Přímo ukázkově se totiž vaječnou hysterií povedlo zaskrýt to, o co by v nadcházejících eurovolbách mělo jít především: jaká nás čeká skutečná budoucnost v rámci Evropy. Komu vaječný tyjátr prospěje? No komu asi…

Ta akce bezesporu vznikla spontánně – mezi pár mladými lidmi a pak se po internetu rozšířila mezi další mladé, kterým se nelíbí populista Paroubek (mají zaplaťpámbu dobrý vkus :o)).

Jenže, jak se to dostalo do médií, nabralo to pochopitelně značné obrátky, až ke včerejšímu vrcholu. A jsme zase u jednoduchého modro-oranžového modelu: v médiích už zase vidíme model voleb coby pouze střet dvou nejsilnějších stran. Podotýkám, střet profesionálně hraný a doufám, že pro mnohé již nevěrohodný.

Kamsi se nám totiž ztrácí fakt, že tyto dvě velké strany dnes fakticky vládnou ve velké koalici a po příštích parlamentních volbách nejspíš takto budou vládnout ještě otevřeněji. Veřejné přiznání tohoto faktu by však obě tyto strany poškodilo, voliči by hledali alternativu mezi jinými stranami a také by nacházeli nová (a pro ně důležitější) témata včetně těch evropských, než je naoko před diváky předváděný vyhecovaný ukřičený souboj modrých a oranžových.

Vajíčková válka a hlavně její mediální zesílení prospívá jen těma dvěma velkým a gumuje malé, nadějné (a tím pro velké nebezpečné). Pomáhá jen dalšímu zviditelnění jedněch a týchž. Bez ohledu na jejich přínosnost pro občany a zájmy této země.

Nazepomínejme prosím, že v eurovolbách jde o něco víc, než je náš domácí dvoreček, zaneřáděný modrými a oranžovými kohouty. V těchto eurovolbách se hraje o hodně MOC: o to, kdo v dalších 5 letech bude či právě naopak NEBUDE schvalovat evropské normy jako na běžícím pásu. Kdo bude schopen postavit se stávající oficiální proevropské propagandě a hrozícímu ovládnutí nevolenými ouřady dle Lisabonu.

Je potřeba notně posílit rostoucí OPOZICI v současném Evropském parlamentu vůči politickému kartelu evropských socialistů a lidovců (kteří prosazují stále těsnější integraci, což se projevuje i ve formě Lisabonské smlouvy a v nevybíravém nátlaku na její přijetí). V těchto volbách jde o to, zda se hlas demokracie a skutečné svobody posílí, anebo ne. Jestli se dál vystavíme riziku převálcování nás malých států těmi velkými. Máme ojedinělou šanci to právě teď ovlivnit!!!

Lidi, nenechte se proto zmást modro-oranžovým viděním světa dle médií. Rozhodněte se podle sebe – a dovolte si konečně ten LUXUS VOLIT POZITIVNĚ = vyberte si dobrý program a zvolte stranu, která se vám skutečně líbí. Nevolte prosím už jen PROTI NĚKOMU, ale volte toho, koho opravdu chcete. A nekoukejte na to, zda je (zdánlivě) malý nebo velký.

Nebojte se a nenechte se zastrašit, že váš hlas "propadne". I (nebo spíš právě) tím, že budete volit "malé", dáte najevo těm "velkým", že je tu cosi shnilého ve státě Českém. I tím, že zvolíte malé, ovlivníte velké – že se konečně třeba chytnou za nos a všimnou si, co vlastně lidi chtějí. Možná jsem příliš velký optimista – ale David opravdu tu a tam Goliáše porazí – to znám bohatě z vlastního života :o)

Autor: Kateřina Bouda Kašparová,
členka Republikového výboru Svobodných
místopředsedkyně JČ Svobodných

Zaujal Vás článek? Podpořte jej a autora pár Satoshi. Předem dík...

Svobodní

Svobodní

Novinky

Oblíbené štítky

Svobodni-31