Jihočeští Svobodní zvolili své vedení

Jihočeští Svobodní zvolili své vedení

V Českých Budějovicích zasedal dnes ustavující sněm sdružení Strany svobodných občanů (Svobodní) Jihočeského kraje. Republikové předsednictvo svolává dle Stanov postupně všechny krajské ustavující sněmy, které volí své vedení – předsedu a místopředsedy – a tím zahájí de facto svoji činnost.

Předsedou Jihočeského sdružení Svobodných byla zvolena Eva Veselá z Písku (podnikatelka ve službách – restaurace a sportovní zařízení). Jihočeský sněm dále zvolil čtyři místopředsedy – stali se jimi: Kateřina Bouda Kašparová z Vnorovic u Dačic (podnikatelka v cestovním ruchu a komunikaci), Pavel Boček z Týna n/Vltavou (projektant), Jan Klabouch z Veselí n/Lužnicí (podnikatel v telekomunikacích) a Václav Trojan z Prachatic (psycholog).

Jihočeská předsedkyně Svobodných Veselá chce především rozvíjet týmovou spolupráci. Prioritu práce jihočeských Svobodných vidí v prezentaci strany a jejího programu občanům. „Vyslechla jsem si už přímo na sněmu řadu velice zajímavých nápadů pro naši činnost a už se moc těším na jejich realizaci. Chci vyhledat ty nejlepší mezi námi a s nimi realizovat naše ideje,“ sdělila po jihočeském sněmu Veselá.

Před samotným sněmem se konala beseda předsedy strany Petra Macha s občany. Téměř dvě hodiny se živě diskutovalo o tématech, jako je Lisabonská smlouva, současná politická situace, volby do Evropského parlamentu. K dotazům na nejednotnost stran, které jsou proti Lisabonské smlouvě Mach vysvětlil, že na rozdíl od Svobodných nemají tyto jiné subjekty ambici působit jako skutečná pravicová strana a postavit kandidátku i do českého parlamentu. „Jim jde jen o znovuzvolení konkrétních osob. My ale chceme vybudovat pravicovou stranu, která zde chybí, a v tomto by nám spojení s nimi nijak nepomohlo,“ zdůraznil Mach.

Zaujal Vás článek? Podpořte jej a autora pár Satoshi. Předem dík...

Petr Mach

Petr Mach

Novinky

Oblíbené štítky

Svobodni-31