FELENDA: Nedůsledná eurokomisařka pro spravedlnost Viviane Redingová

FELENDA: Nedůsledná eurokomisařka pro spravedlnost Viviane Redingová

Dne 14.11.2012 prohlásila eurokomisařka Redingová, že „Dnes nastal historický den pro ženy. Po dekádách prázdných slibů a neúspěšných samoregulačních pokusů mají ženy pouze 14% zastoupení ve vedení společností“. Dále zdůvodnila, proč předkládá novou legislativu nařizující, že od roku 2020 musí být v každé společnosti, jejíž akcie jsou veřejně obchodovatelné, alespoň 40% zastoupení žen v „nevýkonném“ vedení.

Domnívám se, že paní eurokomisařka je ve svém postupu zcela nedůsledná. Myslím si, že její „zastání“ si zaslouží nejen ženy, ale i jiné skupiny, u kterých se může stát, že mohou být ve vedení společností zastoupeny méně, než v běžné populaci, případně, než by se slušelo. Akcionáři mohou totiž být při výběru vedení svých firem – do kterých investovali svoje vlastní peníze – nespravedliví i vůči jiným skupinám obyvatel. Jsou to zejména blonďáci, lidé modroocí, homosexuálové, lidé s krevní skupinou 0, lidé vyšší než 190 cm a indiáni (dále pak například lidé obézní, lidé nosící brýle, milovníci opery, golfisté, pravoslavní věřící, milovníci psů, majitelé pilotních průkazů, lidé mající 3 děti apod.), kteří oprávněně potřebují zastání v legislativě. Dále by se samozřejmě toto nařízení mělo vztahovat nejen na velké a státní společnosti, ale na všechny podnikatele bez rozdílu. Uvedenou legislativu by tedy měla paní eurokomisařka přepracovat a zajistit i dalším osobám spravedlnost.

Legislativa by se měla vztahovat na povinnost všech zaměstnavatelů v celé EU bez rozdílu velikosti mít ve stavu zaměstnanců určité procento žen, blonďáků, modrookých, homosexuálů, lidí s krevní skupinou 0, lidí vyšších než 190 cm a indiánů. Pochopitelně bude nutné vytvořit v každé členské zemi EU centrální a lokální úřady, zaměstnat úředníky, zaplatit jim počítače a kanceláře a další vybavení, aby pak plnění těchto povinností mohli řádně kontrolovat a sankcionovat. I na tyto úřady by se samozřejmě měla vztahovat povinnost o zaměstnávání uvedeného „procenta zaměstnanců“

Připadají Vám tyto odstavce také absurdní?? Jak životní optimista stále doufám, že „někdo“ se proti nesmyslům z Bruselu postaví a vysvětlí našim nevoleným a neodvolatelným (a tedy nikomu neodpovědným) eurokomisařům, že jakékoli regulace tohoto typu nikam nepovedou, jenom zatíží podnikatele, sníží jejich kapacitu investovat, přinášet nové výrobky a služby na trh a tedy i jejich možnost růst, zaměstnávat více lidí, platit rozumné daně a dále investovat. Jsem velkým příznivcem žen (myslím si dokonce, že to je ta lepší polovina lidstva), ale tento typ EU – legislativy je opravdu cestou do pekel!

Martin Felenda je příznivcem Svobodných

Zaujal Vás článek? Podpořte jej a autora pár Satoshi. Předem dík...

Svobodní

Svobodní

Novinky

Oblíbené štítky

Svobodni-31