Den daňové svobody tentokrát ve 38 městech

Den daňové svobody tentokrát ve 38 městech

V pondělí 22. 6. můžete v 38 městech po celé republice potkat zástupce Svobodných, kteří budou slavit den, kdy přestáváme pracovat na stát. Den daňové svobody vychází podle výpočtů společnosti Deloitte na 22. červen, občané tak odpracují na daně celkem 173 dní. Svobodní tak chtějí upozornit na to, že daně jsou příliš vysoké a byrokracie přebujelá.

„Daně v naší zemi jsou tak vysoké, že nám stát na daních bere téměř polovinu výdělků. Je to vlastně jako kdybychom každý den celé dopoledne pracovali na zaplacení daní a až odpoledne na sebe,“ upozorňuje předseda Svobodných a europoslanec Petr Mach.

Nejkratší dobu pracují na stát z Evropanů Litevci, kteří slaví den daňové svobody posledního dubna. Švýcaři o den později. „Daňový systém v ČR je z hlediska své struktury podobný ostatním daňovým systémům v EU. Podle našeho nedávného průzkumu je však v České republice poměrně pesimisticky vnímána daňová jistota, tedy schopnost stanovit, jak vysoké daně a v jakém členění bude poplatník v krátkodobém i dlouhodobém časovém horizontu ze své podnikatelské činnosti povinen platit. Daňovým poplatníkům přitom nejvíce vadí časté změny v daňové legislativě a nejednoznačnost a náhlé zvraty stanovisek daňové správy,“ upřesnila Radka Mašková, ředitelka v daňovém oddělení společnosti Deloitte (tato společnost termín dne daňové svobody spočítala).

Svobodní jsou politickou stranou, která prosazuje nižší daně, méně byrokracie a nepřijetí eura. V posledních celorepublikových volbách získala více než 5 % hlasů a jednoho europoslance, kterým se stal Petr Mach. Od posledních komunálních voleb ji dále po celé ČR zastupuje i téměř 100 zastupitelů.

Zde najdete seznam všech 38 měst, kde budou Svobodní se svými speciálními novinami a dalšími materiály.

UDÁLOST NA FB ZDE

SVOBODNÉ NOVINY – speciální číslo ke Dni daňové svobody 2015. (.pdf)

Kateřina Kašparová, tisková mluvčí Svobodných

e-mail: kasparova@svobodni.cz
telefon: 736 530 384

Zaujal Vás článek? Podpořte jej a autora pár Satoshi. Předem dík...

Petr Mach

Petr Mach

Novinky

Oblíbené štítky

Svobodni-31