Hezký den, jsem SvoBOT. Můžete se mě zeptat na cokoli ohledně programu Svobodných. Naučil jsem se moudrosti Libora Vondráčka a politické názory strany Svobodní.

CÍSAŘ: Konečně se odhalily pravé důvody slunečních elektráren

CÍSAŘ: Konečně se odhalily pravé důvody slunečních elektráren

Zdá se, že zprávu o avizovaném zdražení elektřiny o 25 a více procent z důvodů instalace solárních elektráren s dotovanou výkupní cenou většina lidí ani nezaznamenala. Je to s podivem, neboť toto zdražení reprezentuje roční nárůst o tisíce ročně, konkrétně v našem domě zhruba o 4.500,- Kč. Ono je totiž veledůležité načasování. 30 Kč před volbami může volby rozhodnout, ale 4.500,- po volbách nikoho – zdá se – nezajímá, i když to reprezentuje 150 návštěv u lékaře ročně! Veledůležitou informací, která nesmí být zapomínána, jsou ale faktické pohnutky a příčiny, které tento pro poplatníky ČEZu mimořádně nevýhodný kolotoč roztočily.

Před vstupem do EU se lidem říkalo lecos, jen ne celá pravda. Účel světil prostředky a tak v referendu zřejmě rozhodly informace, že budeme od EU dostávat dotace na zvelebení naší země a nebudeme muset ukazovat na hranicích pas. Během našeho krátkého členství v EU se ale ukázalo mnoho dalšího, už zdaleka ne tak příjemného. Proto byla tzv. Evropská ústava odmítnuta v referendu a proto se o její přejmenované verzi – Lisabonské smlouvě – už v referendech (mimo Irska) nehlasovalo. Faktická ztráta státní suverenity nás za tak krátkou dobu dohnala až do dnešního stavu.

Avizovaným zdražením elektřiny ale nastává nová etapa našeho členství. Etapa, v které se již poměrně nepokrytě zahájí elegantní a dlouhodobý přesun peněz z kapes nás všech do zahraničí. Vše v mezích zákonů, v souladu se směrnicemi EU i legislativou ČR. Je všeobecně známé, že většinu velkých nově postavených fotovoltaických elektráren vlastní zahraniční (většinou německé) investiční fondy a asi 10% jich chce do konce roku vlastnit sám ČEZ. Nařízení EU o procentu vyrobené energie z tzv. „obnovitelných“ zdrojů a jeho (zřejmě záměrně) diletantská aplikace v ČR přilákala obrovské zahraniční investice jako mouchy na mršinu. V Evropě není v současné době výhodnější místo na umístění obrovských investic s tak vysokým a tak jistým dlouhodobým ziskem.

Je všeobecně známo, že výroba elektřiny ve fotovoltaických elektrárnách je v tržních podmínkách (dokonce i monopolních – ČEZ) ekonomicky zcela nevýhodná zejména pro své velké počáteční investice vzhledem k proměnlivému a náhodně produkovanému výkonu ( závislému na počasí) i často problematická vzhledem k její potřebě a upotřebitelnosti v čase. Technologie tohoto způsobu výroby elektřiny prostě není ekonomicky zralá pro masové použití, to je neoddiskutovatelný fakt. Soudruzi v EU ale mají jiný názor, proto budeme od příštího roku platit – zejména do Německa – tisíce ročně za elektřinu navíc, a to minimálně 15 let. Proti tomu je jednorázová Kalouskova povodňová stokoruna či Julínkových 30 Kč sranda.

Myslím si, že je dobré na to nezapomenout, až budeme zase jednou stát ve volební místnosti, zmasírovaní předvolebními kampaněmi. Nezapomenout na to podstatné. Na pravé důvody, hluboko ukryté pod nánosem lží, polopravd a cílených manipulací.

Jiří Císař je příznivcem Svobodných v Chotěboři.

Zaujal Vás článek? Podpořte jej a autora pár Satoshi. Předem dík...

Svobodní

Svobodní

Novinky

Nejnovější video

0:13 Chartu 77 tvořili lidé, kteří byli v pozici kritizující socialistický systém za nedodržování lidských a občanských práv. Chartisté nenavrhovali změnit systém, šlo jim o korekci. Nešlo tedy o politickou opozici, přesto byli ostrakizovaní a pronásledovaní, protože komunisté věřili, že Charta vnáší do společnosti znejistění, nesoulad a disharmonii. Lišíte se v tomto směru od svých předchůdců, ke kterým se hlásíte?

7:09 Chartisté za socialismu se rekrutovali z řad bývalých komunistů, obecně levice. Jaké ideové kořeny máte vy?

12:22 Ve své Chartě 24 akcentujete právo na svobodu projevu a informací, zaručované článkem 11 hlavy II. Svoboda projevu má mít v demokracii plná a neomezená?

25:03 Podobně jako zmíněný článek v Chartě 24 kritizujete i postoj státu k jiným článkům, konkrétně 16 hlavy II, 21 hlavy III, 8 hlavy II – není to spíše kritika neústavnosti Vlády ČR a byrokracie zahrnující státní zastupitelství, tajnou službu, policii, nejrůznější úřady a instituce a to i v oblasti médií, školství, zdravotnictví, hospodářském sektoru?

27:35 Pokud vám systém vyhoví a napraví, budete asi slavit. Co budete dělat v případě, že systém bude reagovat podrážděně nebo dokonce podobně jako za socialismu, tedy budete vystavení perzekuci?

37:43 Máte nějakou reflexi z horních politických pater? Co říká vaší Chartě 24 parlamentní opozice?

47:21 Založíte také nadaci jako Charta 77 a bude i vás sponzorovat George Soros?

https://svobodni.cz/stanoviska-strany…

Libor Vondráček, předseda strany Svobodných, jeden z autorů Charty 24.

Otázky připravil a kladl Alexandr Vojta

Oblíbené štítky

Svobodní

Svobodní

Novinky

Oblíbené štítky

Svobodni-31