ČERVENKA: Svůj k svému

ČERVENKA: Svůj k svému

Zrádců má novodobá česká historie zřejmě daleko více než hrdinů. Na jednoho Morávka, Palacha, Paumera či dva Mašíny se ihned vynoří množství Moravců, Indrů, Kapků, Fojtíků, Kojzarů atd.. Právě mezi ně kvačí v posledních týdnech stále se zrychlujícími rádoby eurokomisařskými mílovými kroky bohužel stále předseda ODS Topolánek.

A družina, k níž se chce připojit, není z historického hlediska ledajaká. Snad prvním, kdo byl u nás nařčen ze zrady a odpovídajícím způsobem potrestán, byl muž, jehož výročí slavíme 28.9. coby státní svátek (jak příznačné). I oslavovaná doba husitská je plná obvinění ze zrady a započítáme-li do ní i vládu Jiřího z Poděbrad, darmo mluvit – ,,Mrvovský typ“ má u nás dlouhý rodokmen.

Topolánkem však české jidášství získalo novou kvalitu. Poprvé se proti zájmům své země kvůli osobnímu prospěchu věrolomně postavila tak vysoce postavená osoba, aniž by byla v očividném fyzickém ohrožení. Mnozí mohou namítnout, že Beneš či Jakeš také ve vysokých funkcích podobně selhali, oba dokonce opakovaně. Přesto se domnívám, že Topolánek je úplně jiný kalibr. Proč? Přeci proto, že důsledky jejich činnosti byly předvídatelné, u Beneše od roku 1943 (podpis smlouvy s SSSR), u Jakeše již z toho, že to byl přesvědčený komunista, u kterých láska k Sovětskému svazu překrývala všechny ostatní city, včetně lásky k vlasti.

To Topolánek je úplně jiný kalibr. Není to tak dávno, co byl vlajkonošem národního zájmu v ODS a Lisabonskou smlouvu za mrtvou označil ještě v prosinci loňského roku. A nyní je právě on hlavním tahounem republiky k podpisu tohoto dokumentu, kterým fakticky zanikne naše suverenita. Takový veletoč snad česká historie nezná.

Je známo, že do Brusele odcházejí většinou politici, kteří ve svých zemích selhali. Naši zástupci Pilip a Špidla toho budiž důkazem. V Topolánkovi získá tato tradice důstojného pokračovatele. Měl by si však vzpomenout na osud mnohých českých Quislingů. Zapomnění a pohrdání bývalo často tou lepší variantou z toho, co jejich zradu následovalo.

Táhni tedy do Brusele Topolánku. Sám sis tento směr zvolil, stejně jako havlovskou ekipu, která Tě na této cestě již nějaký čas doprovází.

Miroslav ČERVENKA je členem Svobodných
(publikováno na
http://miroslavcervenka.blog.idnes.cz)

Zaujal Vás článek? Podpořte jej a autora pár Satoshi. Předem dík...

Svobodní

Svobodní

Novinky

Oblíbené štítky

Svobodni-31