ČERVENKA: Co ještě všechno platíme?

ČERVENKA: Co ještě všechno platíme?

Čas od času může mít i hospodářská krize nějaké klady. Např. v neděli 23.8. zveřejnil server Idnes informaci o tom, že ministerstvo práce a sociálních věcí přesune jinam desítky miliónů, jimiž stát až dosud každoročně dotoval činnost různých feministických a gender spolků. Když jsem se párkrát setkal s webovými stránkami, vytvářenými placeným kolektivem autorek (např. server Gita.cz), bylo mi vždycky divné, kde na to ty holky berou. A vida, už to vím, platilli jsme jim to, jak už to u různých podobných spolků bývá, my všichni.

Nechci vypadat jako nějaký mužský šovinista. Tím v žádném případě nejsem, je mi jasné, jak těžké to mají ženy, zvláště ty pracující, když se musejí starat o domácnost, děti a mnohdy i o ne zrovna ohleduplného manžela. Jsem ale přesvědčen, že těch několik samozvaných zastánkyň něžného pohlaví dělá normálním ženám medvědí službu. Co také znám ženy ze svého okolí, tak jsou jim feministky pro smích.

Co se dalo čekat, přišlo. Feministky z povolání se rozčilují. Na tom není nic divného, stát jim přece sáhl na přísun prakticky bez jakékoliv námahy plynoucích peněz. Mají dokonce i zastání. Hádejte u koho? Samozřejmě se nemýlíte, ministr Kocáb stojí vždy neochvějně na straně těch, kteří žádají po majoritní společnosti peníze za to, že existují. A není sám. Bývalá europoslankyně Hybášková dokonce kvůli tomu žalovala na Českou republiku v Evropském parlamentu, kde zrušení těchto dotací označila za diskriminační.

Nevím, jak Vám, čtenářům těchto řádek, ale mně toto opatření, jako diskriminační nepřipadá, právě naopak mi přijde jako opatření diskriminaci omezující. Velice rád bych místo ,,omezující“ napsal ,,likvidující“, leč nejsem tak naivní. Je mi jasné, že kromě profesních feministek existuje mnoho dalších darmožroutských spolků, na jejichž existenci se z mnoha důvodů ministerstvo sáhnout neodváží, protože na jejich zvýhodněném postavení je založen onen nový pořádek, ve kterém jsou zejména bílí heterosexuální pracující muži až na výjmky určeni výlučně k tomu, aby to vše platili a drželi hubu. Právě v této oblasti je prostoru pro omezení přerozdělovací role státu, jak  požadují a prosazují Svobodní, habaděj.

Miroslav Červenka je členem Svobodných

Zaujal Vás článek? Podpořte jej a autora pár Satoshi. Předem dík...

Svobodní

Svobodní

Novinky

Oblíbené štítky

Svobodni-31