BEDNÁŘ: Bruselská agónie a česká politika

BEDNÁŘ: Bruselská agónie a česká politika

Tak jsme se zase jednou na Balkáně dočkali začátku konce jedné říše, nad kterou prý slunce nezapadá…Místo v Sarajevu Ferdinanda nám v Athénách zastřelili Euro. Tedy ne právě mně, ale všem těm, kdo v kolosální politický a ekonomický nesmysl euroměny stále houževnatě věří, až do trpkých, nyní nastávajících konců.

Jedni se po vzoru Švejkova chrabrého zvolání „Na Bělehrad!“ hotoví vyhlásit nad Athénami unijní protektorát a posílat nejen Řecku i naše peníze až do dna. Podle hesla od reality odtržených fanatiků evropských říší: „Po nás potopa.“

Jiní zase říkají, že legrační hry na eurostát už bylo dost, takže by se měl místo toho dát věcem volný bankrotový průběh. Na to křičí skvěle placení eurostátníci, tak jako u nás povykovali komunisté, že to je živelnost, kterou nesmíme připustit. Kam bychom pak došli? Třeba ke svobodě, kterou se nám již podařilo tak hezky po bruselsku uzemnit… Všemožné banky by pak musely přiznat, kolik bezcenných papírů z Řecka, Portugalska a Irska mají ve skříni. No a k tomu si představte, že by se tyto země vrátily k původním měnám, a mohly pak takovému Německu konkurovat levnějším zbožím! To přeci nelze v zájmu evropanství ani na vteřinu připustit! Takže kupředu, hurá na Athény, na Lisabon a na Dublin.

Otázka, jak dlouho takové šílenství může vydržet, nesmí správného Evropana ani napadnout.

U nás takto uvažují ponejvíce sociální demokraté, lidovci, zelení a zčásti TOP 09. Doufejme, že vládu zatím zdravý rozum zcela neopustil, i když pochyby jsou na místě. Je totiž nejvyšší čas nebát se jednat podle zdravého rozumu. To znamená opustit potápějící se Titanik, dokud je čas. Podle Lisabonské smlouvy lze z Evropské unie vystoupit. Je na čase to udělat právě nyní. V Evropském hospodářském prostoru jsme tak jako tak. A v NATO rovněž. Tak na co čekat?

Prof. Miloslav Bednář je místopředsedou Svobodných

Zaujal Vás článek? Podpořte jej a autora pár Satoshi. Předem dík...

Svobodní

Svobodní

Novinky

Oblíbené štítky

Svobodni-31