Aleš Rykl chce být v Senátu pojistkou proti buzeraci občanů státem

Aleš Rykl chce být v Senátu pojistkou proti buzeraci občanů státem

Ing. Aleš Rykl kandiduje do Senátu za Svobodné v Praze 1.

Proč kandidujete do Senátu? Co je vaším hlavním cílem, na co se chcete zaměřit?

Chci být v Senátu pojistkou proti eskapádám sněmovny a proti buzeraci občanů státem. Chci používat zdravý rozum a nenechám se semlít politickými zvyklostmi.

Jaké oblasti se hodláte věnovat – v jakém výboru chcete pracovat?

Ve výboru zahraničním a bezpečnostním.

Jaký je největší problém ve vašem senátním obvodu?

Největším problémem všech občanů v celém státě je stát sám a jeho snaha obtěžovat nařízeními, zákazy, regulacemi a dotacemi, snaha státu řídit život lidí do nejmenšího detailu. Každodenními problémy v obvodu jsou pak např. znečištění veřejných prostorů a hustá doprava v Praze 7 nebo nedostatek základních obchodů a služeb v Praze 1.

A jak to chcete řešit z pozice senátora?

Senátor může hlídat a korigovat obtěžování lidí státem, konkrétní problémy v obvodu musí řešit místní zastupitelstva. Jako senátor chci o problémech vědět „z první ruky“, a proto se chci s lidmi z mého obvodu pravidelně setkávat každý týden na „Kafi se senátorem“. Když poznám problémy přímo od lidí, mohu se snažit je řešit v rámci pravomocí, které senátor má, mj. i vystoupením na jednání místních zastupitelstev.

Potřebujeme vůbec Senát? Není v tak malé zemi, jako je ČR, poněkud nadbytečný?

Myslím, že Senát tu nemusí být navěky, pokud se přijme institut jako je třeba lidové veto. Do té doby ale smysl jako pojistka a korektiv má. Je to ale běh na delší trať a osobně nevidím možnost, že by lidové veto bylo zavedeno v horizontu jednoho senátorského období.

Pokud budete zvolen, budete se věnovat pouze práci senátora, nebo si zachováte některé pracovní, podnikatelské aj. aktivity?

Budu se věnovat pouze práci senátora, aby voliči neviděli senátora jen při volební kampani a pak o něm nečetli jednou ročně, když se podává přiznání „vedlejších příjmů“, jako je tomu nyní. Nemohu ale odejít ze současného zaměstnání hned, ze dne na den. Počítám s tím, že bych tak učinil nejpozději do devíti měsíců od zvolení.

Více o ing. Aleši Ryklovi najdete zde.

 

 

Zaujal Vás článek? Podpořte jej a autora pár Satoshi. Předem dík...

Svobodní

Svobodní

Novinky

Oblíbené štítky

Svobodni-31