Káles: Otevřený dopis chrudimským zastupitelům

Vážení zastupitelé,

protože po volbě členů Finančního výboru Zastupitelstva města Chrudim nebylo možné otevřít rozpravu, volím tuto formu vyjádření. S velkým znepokojením jsme s kolegou Lichtenbergem sledovali výsledky volby Josefa Lebdušky do tohoto orgánu města. Děkuji té menšině, která náš návrh podpořila.

Je obrovskou ostudou, jak se většina z Vás staví k člověku, který spoluvybudoval firmu, která je zaměstnavatelem desítek občanů z Chrudimi a okolí. Josef Lebduška je ekonom, člověk s manažerskými zkušenostmi ze soukromého sektoru, které hlavně ve vedení města tolik chybí. Aniž byste řekli jakoukoliv námitku na zasedání, tak jste hlasovali proti nebo se zdrželi a Josef Lebduška nebyl zvolen. Neznám tedy důvody, které Vás k tomu vedly. Nicméně je obrovskou neúctou hlasovat proti takovému člověku bez jakéhokoliv vysvětlení. Svobodní tak nemají zástupce ve Finančním výboru.

Domnívám se, že ve Finančním výboru, stejně tak jako v Kontrolním výboru, by měli sedět zástupci všech stran demokraticky zvolených do zastupitelstva. S kolegou Lichtenbergem jsme podpořili Vaše nominanty do tohoto orgánu, ačkoliv jsme s nimi nebyli v názorové shodě. Ale myslím si, že to v tomto případě patří k demokracii. Vy jste se zachovali naopak a rozhodli jste se ignorovat stovky občanů Chrudimě, kteří našemu směru důvěřují.

Proto Vás žádám o vyjádření. Byl bych rád, abychom tyto nominace respektovali, ať jsme v koalici nebo opozici.

S pozdravem,
Josef Káles,