Hezký den, jsem SvoBOT. Můžete se mě zeptat na cokoli ohledně programu Svobodných. Naučil jsem se moudrosti Libora Vondráčka a politické názory strany Svobodní.

„Žít na sociálních dávkách se nesmí vyplácet víc než pracovat,“ říká kandidát do Senátu Josef Fendrych

„Žít na sociálních dávkách se nesmí vyplácet víc než pracovat,“ říká kandidát do Senátu Josef Fendrych

Josef Fendrych kandiduje do Senátu za Svobodné ve Žďáru nad Sázavou.

Proč kandidujete do Senátu? Co je vaším hlavním cílem, na co se chcete zaměřit?

Do Senátu kandiduji pod heslem ZA PRACUJIÍCÍ, PROTI NEMAKAČENKŮM. Chci prosazovat pro pracující navýšení jejich příjmů, a to zrušením daně z příjmu. Nezatíží to cenu práce a lidé budou moci více utrácet, a tím se zvýší spotřeba a samozřejmě příjem do státní kasy. Nemakačenka chci motivovat k práci tím, že žít na sociálních dávkách se nesmí vyplácet víc než pracovat. Spravedlivý sociální systém musí pomáhat potřebným lidem v nouzi.

Jaké oblasti se hodláte věnovat – v jakém výboru chcete pracovat?

Chci se věnovat sociální oblasti a to ve výboru pro zdravotnictví a sociální politiku.

Jaký je největší problém ve vašem senátním obvodu?

V senátním obvodu Žďár jsou největším problémem nízké mzdy a dopravní obslužnost. Všichni pracující musí někam dojíždět. Proto mým dalším cílem je snížení spotřební daně na paliva a zrušení přimíchávání biopaliv. Což nám sníží náklady na dopravu a kamiony budou opět tankovat u nás, a ne jenom projíždět. A opět přiteče více peněz do státní kasy.

A jak to chcete řešit z pozice senátora?

Jsem přesvědčen o tom, že v Senátu najdu dostatečnou podporu pro to, aby pracující člověk, který vytváří hodnoty a táhne tu pomyslnou káru těch, kteří hodnoty jen spotřebovávají, měl vyšší příjmy a levnější dopravu.

Potřebujeme vůbec Senát? Není v tak malé zemi, jako je ČR, poněkud nadbytečný?

Zrušení Senátu by vyžadovalo ústavní většinu, a tu zatím Svobodní nemají.

Navíc – Svobodní prosazují lidové veto – pokud by se povedlo ho zakotvit, nebyla by to dostatečná „pojistka“ proti špatnému rozhodnutí třeba i poslanců?

Lidové veto je dobrá pojistka. Politik je zaměstnancem daňového poplatníka. Za špatné rozhodnutí by měl politik být odpovědný a nést následky.

Pokud budete zvolen, budete se věnovat pouze práci senátora, nebo si zachováte některé pracovní, podnikatelské či jiné aktivity?

Práci senátora se budu věnovat naplno. Zvolením do Senátu se stanu zaměstnancem daňového poplatníka. Základní povinností zaměstnance je přece dobře pracovat, aby měl nárok na svůj plat. Bohužel někteří senátoři nepracují, nechodí do práce, a přesto berou plat. Kdyby to dělal kdokoli jiný, tak nedostane plat a vyhodí ho z práce. Já jsem připraven hájit zájmy daňového poplatníka na plný úvazek.

Více o Josefu Fendrychovi zde

Zaujal Vás článek? Podpořte jej a autora pár Satoshi. Předem dík...

Svobodní

Svobodní

Novinky

Oblíbené štítky

Svobodni-31