Zdravice poslankyně Aleny Páralové k Ustavujícímu sněmu Svobodných

Zdravice poslankyně Aleny Páralové k Ustavujícímu sněmu Svobodných

Vážené předsednictvo, vážené dámy, vážení pánové,

je pro mne ctí, že zde mohu dnes být spolu s Vámi, s lidmi, s nimiž sdílím společné ideály. Je pro mne radostí, že mohu být svědkem události, o níž se jednou, možná, po mnoha a mnoha letech, bude říkat památný Ustavující sněm Strany svobodných občanů v Autoklubu.

Na politické scéně dnes chybí opravdová plnokrevná přesvědčivá politická strana, která hájí svobodu, a která hájí ideály, na nichž kdysi vznikla a s nimiž kdysi zázračně prorazila Občanská demokratická strana. Proto máte i velkou odpovědnost. Politika je běh na dlouhou trať a proto Vás nesmí zastavit žádný neúspěch

O budoucnost Strany svobodných občanů nemám obavy, protože lidé, kteří jsou zde v sále a kteří dnes vstupují na politickou scénu nejsou žádné politické rychlokvašky, které se chtějí lacině zviditelnit.

Jsou zde lidé, kteří jsou svým postavením, svými schopnostmi a vzděláním nezávislí, a nemusí se zuby nehty držet svých funkcí.

Jsou zde lidé s patřičnou schopností myšlenky prosazovat.

Jsou zde proto, že chtějí prosazovat myšlenky, za nimiž si stojí.

Jsou zde lidé politicky vyzrálí, kteří nepotřebují absolvovat mediální školení od najatých agentur. Jsou to silné, zajímavé osobnosti, které by naopak práce agentur zploštila do nezáživné podoby průměrných politiků, skvěle ovládajících pouze technologii moci, kterých je v současnosti v médiích, jak praví klasik, opravdu, ale opravdu dost.

Jsou zde lidé mladí, nadšení a plní energie.

Svoboda je to nejcennější, co člověk má. Za svobodu musíme bojovat neustále, jinak ji ztratíme. A právě v souvislosti se svobodou člověka, přicházejí chvíle, kdy politik nesmí dělat kompromisy.

Jsou chvíle, kdy se politik musí umět postavit na jednu či na druhou stranu, kdy musí říci jasné slovo.

Přeji Vám, abyste takové slovo vždy našli.

Přeji Vám, aby Vám vydržela vůle postavit se nepravostem a nepodlehnout technologii moci.

Přeji Vám, aby Vám vydržela vůle něco pozitivního a velkého vykonat, a s jistotou vytvářet dílo, které Vás svým způsobem přesahuje.

Přeji Vám  zdraví, sílu, energii, nadšení, odpovědnost, pracovitost, smysl pro fair play.

Děkuji Vám za pozornost. 

Zaujal Vás článek? Podpořte jej a autora pár Satoshi. Předem dík...

Svobodní

Svobodní

Novinky

Oblíbené štítky

Svobodni-31