VÝZVA PREZIDENTOVI

VÝZVA PREZIDENTOVI

PROHLÁŠENÍ SVOBODNÝCH
KE SCHVÁLENÍ LISABONSKÉ SMLOUVY

PRAHA, 6. května 2009

Strana svobodných občanů vyzývá prezidenta republiky, aby Lisabonskou smlouvu nepodepsal a počkal na výsledky referenda. Svobodní po předčasných volbách v Poslanecké sněmovně navrhnou zákon o referendu k Lisabonské smlouvě.

Strana svobodných občanů bere s lítostí na vědomí, že většina senátorů dala svým hlasováním souhlas s ratifikací Lisabonské smlouvy, která zásadním způsobem zhoršuje postavení České republiky v EU a snižuje váhu českého hlasu v Radě ministrů EU.
Připomínáme, že v referendu o vstupu se lidé v referendu vyjádřili pro naše členství za stávajících podmínek. Tyto podmínky by tedy měly být změněny opět jen prostřednictvím referenda.
Vyzýváme proto prezidenta republiky, aby nepodepsal Lisabonskou smlouvu a s případnou ratifikací počkal na výsledky referenda. Svobodní po předčasných volbách v Poslanecké sněmovně navrhnou zákon o referendu k Lisabonské smlouvě.
Považuje-li se za přípustné, aby se hlasování opakovalo, pokud je jeho výsledek NE (jako v Irsku), musí být přípustné opakování hlasování i tehdy, pokud byl výsledek hlasování ANO (jako v České republice).

Petr Mach, předseda Svobodných

Strana svobodných občanů (Svobodní) spustila tento týden první celoevropskou petici ve všech jazycích EU na adrese www.petice.eu.
Je to vůbec poprvé, kdy mají Evropané možnost vyjádřit svůj názor na jednom místě.

Svobodní vznikli v lednu 2009 jako pravicově orientovaná strana, jejímž mottem je SVOBODA ● ODPOVĚDNOST ● SPRAVEDLNOST.

Kateřina Bouda Kašparová
mediální zástupce Strany svobodných občanů

Zaujal Vás článek? Podpořte jej a autora pár Satoshi. Předem dík...

Petr Mach

Petr Mach

Novinky

Oblíbené štítky

Svobodni-31