Vyjádření k usnesení PS P ČR o pozastavení činnosti Svobodných

Vyjádření k usnesení PS P ČR o pozastavení činnosti Svobodných

Poslanecká sněmovna v pátek 16.4.2010 přijala na návrh Kontrolního výboru Poslanecké sněmovny usnesení, v němž žádá vládu České republiky, aby do 30.11.2010 podala Nejvyššímu správnímu soudu návrh na pozastavení činnosti Strany svobodných občanů z důvodu podání neúplné Výroční finanční zprávy politické strany za rok 2009.

Zprávu, která byla podle poslanců neúplná, jsme doplnili, takže vláda nebude mít důvod podávat Nejvyššímu správnímu soudu návrh na pozastavení naší činnosti“, uvedl předseda Svobodných Petr Mach.

Svobodní podali do Poslanecké sněmovny v řádné lhůtě 1.4.2010 Výroční finanční zprávu dle zákona 424/1991 o sdružování v politických stranách, která obsahuje mimo jiné účetní závěrku, výrok  nezávislého auditora „bez výhrad“ a seznam dárců včetně jejich adres.

U Strany svobodných občanů Petra Macha chybí darovací smlouvy, navíc jsou ve výroční zprávě chybně napsané drobné dary,“ poznamenal poslanec Vladimír Koníček, předseda Kontrolního výboru Poslanecké sněmovny pro agenturu Mediafax (odkaz).

 „Chyběly nám tam darovací smlouvy od pěti dárců. Doplnili jsme to, takže vláda nebude mít důvod podávat Nejvyššímu správnímu soudu návrh na pozastavení naší činnosti“, uvedl předseda Svobodných Petr Mach. „Podával jsem tuto zprávu poprvé v životě a tyto smlouvy jsem tam zapomněl přidat, tak jsme to teď doplnili. Příště už to bude snadné,“ dodal Mach.

Petr Mach
www.svobodni.cz
19.4.2010

Zaujal Vás článek? Podpořte jej a autora pár Satoshi. Předem dík...

Petr Mach

Petr Mach

Novinky

Oblíbené štítky

Svobodni-31