Vondráček: Chci konec socialismu! Jedno zda s „lidskou“ nebo Babišovou tváří

Vondráček: Chci konec socialismu! Jedno zda s „lidskou“ nebo Babišovou tváří

„Nestojím o to, aby za sebe Babiš dosadil do křesla premiéra sympatického herce, nastrčenou loutku, která bude plnit jeho pokyny a socialismu jen zvedne preference.“

Akce daně 31. 3. 2014 – dávno zahájené protesty proti Babisovi a jeho posilování socialismu

Proti konkrétním plánům Andreje Babiše jsem protestoval už před více než 5 lety. V době, kdy se před finančními úřady objevovali ti, které poslední vlády utiskují nejvíce – pracující. Sbírali jsme tehdy před fiannčními úřady podpisy proti zavedení EET (proti registračním pokladnam dříve s EET zamenovanym). Ale zavedení EET a dalších šikanózních návrhů bohužel i díky hlasům KDU-ČSL prošlo. Kritika Babiše z řad parlamentních stran navíc v mezidobí byla mnohem víc osobní a stále méně věcná, což mu udělalo ohromnou medvědí službu a přineslo mu to 30 % hlasů v nejdůležitějších volbách.

Ani já dnes nechci mlčet, a proto připomínám:
Nikdy nebudu podporovat vládu Andreje Babiše a socialismus, který tu s ČSSD, KDU-ČSL a KSČM posledního 5,5 roku posiluje.
Nikdy nebudu podporovat zvyšování daní, které na úkor všech Čechů poslední vlády páchaly, aby mohly pokračovat v rozdávání dotací, slev na daních a investičních pobídek vyvoleným (i když se třeba trochu změnila jejich jména).

Nikdy nebudu podporovat vzdalování moci veřejné od prostých lidí, směrem do Prahy či do Bruselu, což je disciplína, ve které poslední vlády vynikaly.
Nikdy, ale také nebudu požadovat demisi, jejíž pozitivní efekt je jen symbolický, ale reálně socialismus posiluje. Nestojím totiž o to, aby za sebe Babiš dosadil do křesla premiéra sympatického herce, nastrčenou loutku, která bude plnit jeho pokyny a socialismu jen zvedne preference.

Omezování svobody podnikání, zvýšení platů zaměstnanců za posledních 6 let o 65%!, nabírání desetitisíců nových úředníků, šikanování pracujících, bobtnání byrokratické zátěže i nárůst daní – to všechno jsou špatné nápady. A je jedno, zda je prosazuje Ábel, Kain nebo Andrej. Cítím, že bych těmto špatnostem svou účastí na Letné jenom posloužil. Proto nemám na nedělním programu demonstraci na Letné, ale komunální schůzku v Jindřichově Hradci (asi devadesátoupátou za poslední dva roky ? ). Snad ve středu zachráníme hradecký park od dalšího velkého kácení, tak nám držte palce ?

Libor Vondráček,
člen Republikového výboru Svobodných

Vyšlo i na osobním facebooku autora.

Články vyjadřují osobní názor autora a nejsou oficiálním stanoviskem strany, pokud není uvedeno jinak.

Zaujal Vás článek? Podpořte jej a autora pár Satoshi. Předem dík...

Mgr. Libor Vondráček

Mgr. Libor Vondráček

právník a předseda Svobodných

Novinky

Oblíbené štítky

Svobodni-31