Vláda otočila! Místo dalšího zvyšování daní plánuje razantní zeštíhlení státu, zmenšení vlády o šest ministrů a zastavení všech dotací do podnikání

Vláda otočila! Místo dalšího zvyšování daní plánuje razantní zeštíhlení státu, zmenšení vlády o šest ministrů a zastavení všech dotací do podnikání

Vláda na svém jednání razantně omezila výdaje státu. Zrušila agendy a propustila desítky tisíc úředníků. Zrušila dotace pro soukromé firmy a neziskové organizace s politickou agendou. Snížila daně a některé zcela zrušila. Dokonce se rozhodla přestat platit za vakcíny od EU, které tu nikdo nechce.

Výjezdní zasedání vlády skončilo až v pátečních pozdních hodinách. Ve 23:50 na tiskové konferenci ohlásil premiér Petr Fiala zásadní průlom v jednání o budoucnosti veřejných financí. Vláda se prý rozhodla vyslat jasný signál všem lehkoživkům. Místo dalšího zvyšování daní pánuje vláda bojovat s redukcí těch, kteří jsou přisátí na státní rozpočet, ať už jde o státní úředníky nebo i lidí žijící ze státních dotací či dávek.

„Po 470 dnech skončila naší vládě doba hájení,“ zahájil razantně Petr Fiala tiskovou konferenci, na které vysvětlil, proč přišlo konkrétních šest ministrů o svůj post a agendu. Vedle toho připustil, že vláda umožnila za dva roky nabobtnat rozpočet na státní zaměstnance o 25 miliard korun, a proto v roce 2024 plánuje naopak náklady na státní zaměstnance o 75 miliard korun snížit.

Z úst Petra Fialy dokonce zaznělo: „Musíme si to povědět na rovinu. Pokud nenecháme vyhladovět státní aparát, hrozí nám hladové obyvatelstvo. Kromě snižování počtu státních zaměstnanců musíme také ulevit pracujícím na daních, neboť daňové břemeno zaměstnanců je v ČR vyšší než ve většině států OECD.“

Živnostníci se tak nemusí bát zvýšení obvodů a ani vlastníci pozemků nebudou muset od příštího roku platit dvojnásobek.

Nechali jste se nachytat aprílovým žertem? Ale máte stejně jako my smysl pro humor? A přejete si ve vládě konečně stranu, která jde o nízké daně a štíhlý stát i po volbách?

Přidejte se ke Svobodným na tomto odkazu jako příznivec či člen. Případně alespoň odebírejte náš Týdeník Svobody a ostatní novinky:

Zaujal Vás článek? Podpořte jej a autora pár Satoshi. Předem dík...

Týdeník Svobody

Týdeník Svobody

Novinky

Oblíbené štítky

Svobodni-31