VESELÁ: Zastavíme nezodpovědné zadlužování státu a tím i Vaše a Vašich dětí!

VESELÁ: Zastavíme nezodpovědné zadlužování státu a tím i Vaše a Vašich dětí!

Dostal se mi do rukou výtvor odborníků „Život s dluhy“(noviny). Dosavadní politici radí lidem, jak se chovat odpovědně, aby se nedostali do maléru, do předlužení. Materiál je dobře zpracovaný s odkazem na insolvenční zákon. Jsou zde otázky „Zeptejte se sami sebe, než si vezmete půjčku“… Budu to překlápět na zodpovědnost státu.

Když si budu chtít půjčit já jako fyzická osoba nebo podnikatel, musím zvažovat, zda budu na to mít, jaká budou rizika, pokud nebudu mít příjmy tak vysoké. Tedy, zda mohu snížit výdaje v jiných oblastech, abych půjčku mohla dále splácet. Jak se ale chová dosavadní stát prostřednictvím stávajících zákonodárců?  Někteří navrhují ještě složitější přerozdělování a samozřejmě navyšování daní spotřebitelům. Je to špatné řešení, protože stát nesnižuje svoje výdaje, ale více ožebračuje svoje ovečky. Zvýší-li se DPH či spotřební daň, či jakákoliv daň, promítne se to v navýšených cenách, kterou spotřebitel musí zaplatit. Musím jíst, pít, jezdit autem, oblékat se… Tedy stát vytáhne další peníze z kapes daňových poplatníků a spotřebitelů. Koupěschopnost obyvatelstva zákonitě poklesne, přibrzdí to ekonomiku… Někdo však z navýšených daní bude mít přecijenom zalobbované příjmy.  Nevěřím na pohádky, ale někdy si myslím, že na to lidé zapomínají při podlehnutí politické reklamě stejně jako to pod bodem 8. ve zmíněném materiálu uvádí Sdružení obrany spotřebitelů. Otázka zní: „Nesnaží se nás někdo nachytat?“(Rozuměj a reklamu..)

Navýšené daně musí někdo zaplatit, stejně jako dluhy, ke kterým se zavázali nezodpovědní zákonodárci! I jejich děti to budou muset zaplatit, stejně jako ty vaše-naše. Budou platit jinam. Svoje vydělané peníze pošlou, příp. bude jejich zaměstnavatel nucen odesílat státu a ten pak následně  zalobbovaným firmám. Tak jsme to chtěli? Proto máme demokratické volby, abychom mohli zpřetrhat ty neuvěřitelné za 20 let posílené a zalobbované vazby, zastavit to zadlužování, jenž nás stojí téměř polovinu roku naší lidské práce. To totiž, mnohdy nevědomky, dáváme na oltář našeho pohodlí, že je nám jedno, kdo nám vládne a že všechny hážeme do jednoho pytle. Možná už nám zase chybí odvaha a vytrvalost postavit se něčemu, co se nám opravdu nelíbí. Svobodní Vám nabízejí pomocnou ruku. Pojďte s námi, my to totiž nevzdáme!

Já i moji kolegové se držíme  této myšlenky:
SVOBODNÝ STÁT BUDE BOHATÝ TEHDY, BUDOU-LI SVOBODNÍ A BOHATÍ  JEHO OBČANÉ!
 

Eva Veselá je členkou Svobodných a lídrem v Jihočeském kraji

Zaujal Vás článek? Podpořte jej a autora pár Satoshi. Předem dík...

Svobodní

Svobodní

Novinky

Oblíbené štítky

Svobodni-31