Václav Trojan chce v Senátu prosazovat snižování daní

Václav Trojan chce v Senátu prosazovat snižování daní

PhDr. Václav Trojan kandiduje za Svobodné do Senátu Parlamentu ČR ve Strakonicích.

Proč kandidujete do Senátu? Co je vaším hlavním cílem, na co se chcete zaměřit?

Program Svobodných stojí za prosazení. Především snižování daňové zátěže. Stát uloupí občanům 52% vydělaných peněz a dělá z nich nesvéprávné ovce. Nejlepší obrana proti korupci je omezení přerozdělování peněz přes státní úředníky. Také je třeba uspořádat referendum o hrozícím přijetí eura.

Jaké oblasti se chcete věnovat – v jakém výboru chcete pracovat?

V Senátu bych rád eventuelně  pracoval ve výboru pro záležitosti EU a výboru pro zahraniční věci.

Jaký je největší problém ve vašem senátním obvodu?

Koncepce volebních obvodů je zvláště v tomto případě velmi nešťastná. Do obvodu 12 spadá Písek, Strakonice, polovina okresu Prachatice. Jedná se o tak nesourodý celek, že najít společný konkrétní problém je skoro nemožné. Proto odmítám mlátit prázdnou slámu sliby  o prosazení toho či onoho. Senátor však nepochybně má možnost lobovat průběžně za zájmy různých částí svého obvodu, což bych zajisté činil.

Potřebujeme vůbec Senát? Není v tak malé zemi, jako je ČR, poněkud nadbytečný?

Senát je pojistka, korektiv, je zastupujícím zákonodárným sborem v případě rozpuštění sněmovny. Zrušení Senátu by také znamenalo radikální přepracování ústavy. Nicméně mnohé demokratické státy fungují bez senátu stovky let.

Pokud budete zvolen, budete se věnovat pouze práci senátora, nebo si zachováte některé pracovní, podnikatelské aj. aktivity – a pokud ano, tak které a proč?

V případě zvolení senátorem bych se této práci věnoval zcela. Je mi 60, domy postaveny, stromy zasazeny, děti a kariéry již neplánuji.

 

Více informací o PhDr. Václavu Trojanovi najdete zde.

 

 

 

 

Zaujal Vás článek? Podpořte jej a autora pár Satoshi. Předem dík...

Svobodní

Svobodní

Novinky

Oblíbené štítky

Svobodni-31