Hezký den, jsem SvoBOT. Můžete se mě zeptat na cokoli ohledně programu Svobodných. Naučil jsem se moudrosti Libora Vondráčka a politické názory strany Svobodní.

V Brně-sever spojí síly Svobodní s nezávislými

V Brně-sever spojí síly Svobodní s nezávislými

V opakovaných volbách v městské části Brno-sever v březnu 2015 budou Svobodní kandidovat spolu s nezávislými kandidáty.

Podzimní komunální volby do zastupitelstva MČ Brno-sever zrušil Krajský soud s ohledem na údajné kupčení s hlasy. Všechny volební strany tak musely do 7. ledna znovu podat své kandidátní listiny. Termín opakovaných voleb ministerstvo stanovilo na 14. března.

„Učinili jsme obrovský krok kupředu. Věřím, že společně se nám podaří ve volbách uspět a zasadit se o efektivní správu naší městské části,“ uvedl ke spolupráci s nezávislými kandidáty lídr Svobodných, student David Pokorný. Jak sám dodal, tak nejdůležitějším impulzem ke vzájemné spolupráci byla programová shoda.

„Svobodní vnímají problémy městské části racionálně a nebojí se hledat rozumná řešení,“ komentoval toto spojení právník a bývalý zastupitel Jan Mandát, který na kandidátní listině Svobodných a nezávislých obsadí druhé místo. Podle jeho slov není možné zaměřit se jen na vybrané problémy nebo čtvrti. „Zastupitelstvo se musí k městské části stavět jako k celku a spravovat ji ku prospěchu všech občanů,“ dodal mandát. Oba se shodli, že je potřeba společný program představit co nejdříve. „Rádi se vyjádříme ke všem zásadním tématům, stejně jako k problémům, které jiné strany neřeší nebo naopak řešit nechtějí,“ uzavírá Pokorný.

 

Fotografie prvních tří kandidátů:

David Pokorný 

Jan Mandát 

Adam Trcala

Zaujal Vás článek? Podpořte jej a autora pár Satoshi. Předem dík...

Svobodní

Svobodní

Novinky

Nejnovější video

Lidé mi říkají, že chtějí z EU vystoupit, říká Libor Vondráček, předseda Svobodných. Od občanů prý na ulicích českých měst slýchá především stížnosti na Green Deal a na rostoucí životní náklady. Proč je Libor Vondráček proti přijetí Ukrajiny nebo Turecka do EU? Co mu vadí na Petru Fialovi a způsobu, jakým český premiér hájí národní zájmy v Bruselu? Jak si nyní EU může sáhnout na peníze přímo z kapes jednotlivých lidí? A na jaké nebezpečí se v EU po migrační krizi z roku 2015 zapomnělo? Podívejte se na celou epizodu.

Oblíbené štítky

Svobodní

Svobodní

Novinky

Oblíbené štítky

Svobodni-31